Thursday, December 31, 2009

good bye and halllooooo!

10
the year 2009 will be going to an end very soon. Good bye 2009, we'll miss u. T__T

Well, hellllloooooooooooooooooooooooo 2010! :)

its been a decade we're in theY2K. what have u got? are u satisfied? yaaa.. I get the answer. yada yada yada..

2009 bring loads of new experience, improvements, laughs and also the tears.

In early 2009, it's like nobody were sign up to facebook. I have few of my close friends there and we were like happy sharing and gossiping about everything thru the so-called-wall. Its nothing to be worried since nobody will know what we were talking about EXCEPT us..! HAHA. As i can remember, i'd sign up for facebook since last year (late 2007 or early 2008) but I rarely using it. At that time, facebook like an alien-social-networking since there is like no human there! (at least not ppl i  know) HAHAHA. But now, I don't feel secure or anything like sharing publicly about my life. banyak paparazi pasang mata! HAHA bajet artis lah kau! It's not like I don't like adding ppl to my account, but sometimes he/she look like freak, act like freak (where the h*ll are u coming from?? @#$%!) and it get over my nerves (like those 43 friend request yang I tak approve lagi dan simpan buat tatapan siang malam) . it's a bizarre situation when some freak ppl, sending u a freaking stup*d message telling that u are most likely his girlfriend. grrr~!! I get annoyed with that stupid pillow fight *wth* and few other application T____T kang gune facebooklite takda orang pulak.

then, we moved to twitter. let seeeeeee.. lepas ni ramai pulak yang berlari-lari ke twitter.com. weeehuu!! but at least I've my own privacy at twitter.com for emm may be a while :-P

well, i cannot recall all good or bad things that i've done throughout this year. I am very sorry if any of my readers (if i have one) feels sad for my bad words, or if i wrote some stupid or sh*t thing bout u here, i am very very very sorry. (I ni kadang-kadang moody tak bertempat jugak T__T especially during PMS) I'm sorry if i had ever use or speaks bad words (ni tak janji tak buat lagi), act like stupid or make anything (anything!) that you're not comfortable with. I hope that the year 2010 will bring me more happiness and please please please don't bring me so much tears (at least, make it LESS than this year). HAHAHA. em, 2010 please don't make me gooooo crazy, because i don't want to spend the rest of my life in a padded-cell.. I know, i'll face tons of assignments, reports yada yada yada... but please, make it easy for me. :') i will try my best!!


i have few wishes that i cannot achieve for the year 2009, so i'll bring it forward. i'll try my best and i hope you, people will help me to attain the best, for my life :) ..and i've added a few more into my list. will never tell anybody, its only between me and Allah. (act, i added a few things when i think it is a new year for me, eg: birthday, relationship anniversary, Tahun Baru Hijrah and etc)


last but not least, i am waiting for the lunar eclipse tonight. hope that i'll never fall asleep. pheww! jom kita sama-sama tengok bulan :)


p/s: Thanks for being here, reading all my not-so-cool-life. its been over a year i own this blog (previous blog dah lama dalam trash. HAHA)  i really appreciate it. I'll see u next year okay? :')

Happy New Year 2010. Semoga Allah melindungi kita :)


i'll try to cut the budget for shopping. i am always trying, but failed! bwehehehe


haha. can't wait do do this again! well, i suka buli orang, especially HER!! :D

Monday, December 28, 2009

silly me

5
I need a break. seriously.

and I have to stop reminiscing about the past. it's all makes me feels like crying.

I shouldn't start those stupid argument in the first place.

Silly me. am sorry.


thank u Ms. Hepburn :')

p/s: wa tak suka setiap kali akhir tahun. T__________________T good bye 2009, wa pasti rindu

p/s/s: I should have call Ain but first I have to think where should I get the reload. wa mana ada duit nak call US!! grrr~!!

Sunday, December 27, 2009

baca susah kira

11
I kecewa sebab hari ni masuk hari ke tiga puloh tujuh I lalui dengan sia-sia. Assignment tak jentik pon lagi.

I jugak kecewa sebab I bukan stalker paling hebat sebab ade orang lagi dari hebat dari I.

I kecewa jugak sebab setiap kali orang google name I semua cari "zatie hussin", cube la search "zatie hussin kacak gagah perkasa" ke, "zatie hussin cantik macam tetelan semut" ke. I need a complement T___T *terdesak gila*

Kekecewaan paling besar I alami pada hari ini ialah I tak mampu menggunakan kalkulator untuk pengiraan matematik. Sebelum ni, I memang rabun matematik dan hari ni terbukti I buta matematik. Kecewa cikgu matematik I yang ajar macam-macam cara menggunakan scientific calculator bila tahu I macam ni T__T well, hello numbers, digits & formulas, we meet again :')

I jugak kecewa sebab CD yang penuh dengan lagu wind & juga string orchestra I hilang T___T Mane I nak cari lagi. Semua lagu orchestra takda simpan dalam iTune.


baiklah. banyak lagi kekecewaan yang tak perlu nak bagi tahu, simpan dalam hati sudah lah.
waktu bersurai.



dah kurang lebih 5 tahun tinggalkan bidang muzik yang selalu buat I merajuk dengan partner sebelah :')

wa nak mp3 Seagate Overture by James Swearingen. Sape nak tolong waaa??!!


p/s: watching Glee :)

Friday, December 25, 2009

stalker terhebat berbicara

4
Cuti dan tinggal sekangkang kera, tapi I tak dapat feel cuti pon lagi. T___T

I penat jadi stalker dan hasilnya adalah amat membanggakan tapi menyedihkan.

oleh itu, I masih tengah fikir sama ada nak tinggalkan cyber-world for good ataupon tidak.

tapi I belom dapat jawapannya. sekarang I nak selesaikan hidup I ni dulu, dengan assignment yang satu hape pon I tak sentuh lagi T___T (I tak rasa I dapat selesaikan pon waktu cuti ni)

I pon nak settlekan facebook I tu dulu, penoh dengan invitation dan bla bla bla. Friend requests daripada 40++ I dah ignore sesetengahnye (mostly ialah lelaki yang profile picturenye adalah sangat pelik). I'm sorry but I have no intention to approve some freak out there. walaubagaimana pon, I akan approve IF I tahu itu bloggers ataupon someone yang I boleh buat kawan. don't worry :')

I am looking for friends not a freak or whatsoever.

nyamuk dah meratah seluruh pelosok kaki I, dah lewat. I nak mandi dan bersedia untuk a-very-large-life-makeover! see you very soon :) hahaha..



hati wa pilu memikirkan kejayaan wa menjadi stalker terhebat

Thursday, December 24, 2009

tak kesah lah.

9
I tak kesah kalau orang kata, kalau kita dalam kesusahan, barulah kita nak hargai kesenangan yang kita pernah ada. Bila kita dah takda orang nak gelak ketawa, barulah kita cari kawan-kawan yang mana patut. memang I dalam kesusahan *susah hati, tapi I ingat kawan-kawan I setiap masa.

tadi, masa melangkah je masuk bilik, ternampak pulak buku lama yang buat tulis profil kawan-kawan sekolah & matrik. takda signal, terus tangan capai balik buku tu. selak sehelai demi sehelai, memang taknak missed satu pon. sambil baca, sambil gelak tapi menangis dalam hati macam tak boleh blah kenangkan balik semua kisah dulu T__T

sejak dari sekolah lagi I tak pernah nak jadi budak baik. T__T masuk matrikulasi, I suka makan dalam dewan kuliah lepas tu mesti ketawa tak agak-agak bila Mr Lok sebut zero jadi giro. Malang jugak takda bau sebab I asik kena jawab soalan kimia walaupon I memang tak tau nak jawab apa. I memang buta huruf kalau belaja kimia T__T Pensyarah kimia I memang anti betol kalau bila tiba waktu makmal dan tutorial, sebab I dan rakan sepasukan yang memang tak kesah sangat kalau kena hentam dalam kelas takkan leka memandang ke papan yang penuh dengan formula pening macam nak pengsan selain memandang ke luar tingkap mencari jejaka kacak yang keseorangan (eheh, Encik S bukan nama sebenar, saya harap encik tak pernah baca blog saya). walaupon dalam kelas I ada sorang jejaka kacak bersuara lunak, tu belom mencukupi (tapi cukuplah untuk buat I tak ponteng terawih waktu bulan puasa).

Dulu, I jugak akan membawa bekal satu kotak air milo dan twiggies tak kira betapa lambat pon I siap untuk pegi kelas, sekarang tak hairanlah bentuk badan I macam buah terlebih air. I akan singgah cafe sekejap dan bagi senyuman paling manis untuk abang cashier (muke macam fahrin ahmad seh, sape tak nak senyum). Sampai kelas, I mungkin adalah orang terlambat tapi I memang tak kesah sangat pon. I jugak menjadi life-saver kepada rakan seperjuangan yang akan datang ke kelas lebih lambat dari I, kerana dirimu begitu berharga. I jugak pernah buat sorang kawan satu kelas dengan I taknak datang BBQ party sempena setahun kami di sana, I panggil dia Naga Buaya. Setahun berlalu cepat sangat sampai I belom rasa puas untuk melaksanakan misi yang tergendala T__T

sampai sekarang, I tak pernah awal untuk pegi kelas. I pon tak tahu kenapa T___T








matrik wa mana boleh pakai sandal, tapi wa hentam saja. wa rindu sandal oren wa T__T

Wednesday, December 23, 2009

2
Ya Allah, stress gila dengan hidup ni

Sunday, December 20, 2009

hadiah dari hati

7
well, hari ni hidup I macam pelangi sebab I dah beli tiket pergi melancong ke Eropah ye I tipu.
sebenarnye I suke sebab;

+ kek coklat I buat semalam dah habis menjelang tengah hari tadi.
+ biskut hangus I pon tinggal habuk aje. (air tangan I memang takda tandingan hak petuihhh!)
+ I tidur cukup semalam. :')

dan, tengah hari tadi pak cik posmen (okey, hari ni pak cik posmen, abang posmen takda) datang bawak berita gembira lagi.
Yay! Parcel dari US dah sampai.
Thanks ain, I suka okey :)
coach wristlet berwarna unggu akan buat I nampak macam datin-datin jalan-jalan pergi gossip.
Nantilah I poskan barang tu, ntah bila nak berkunjung pejabat pos.
Penat weh, nak drive 5 minit pegi pejabat pos. T___T

pegi becuti jangan lupa lukis nama I besar-besar setepek dekat Bahamas.
Nombor fon I masih sama, tulis besar jugak.
Nanti kang mat salleh bin abdullah nak call.
SMS pon boleh lah..

barang dari amazon pon dah sampai, eh bukan dah sampai sebab I yang pegi ambik sendiri what the fish @%^$*&?!!.
satu hari suntuk I duk bising kat rumah kes tak sampai-sampai lagi barangnye
bapak I dah tak tahan sebab boleh buat telinga tersumbat kalau biar I bising lama-lama.
bapak I terus bawak pergi courier service teeeet ni lepas pegi re-new lesen memandu.
dan, rupenye parcel tu dah bekulat tumbuh janggut dalam stor.
lepas dapat parcel terus senyum ke rambut, telinga pon dah tak nampak.
tapi kerut-kerut dahi bace billing address die, tegata yamazakicou what?!
hehehe.. buruk sungguh nama tempat itu. eh? ops tumpang lalu. :p

inilah hasilnya.
















1. kad fancy-fancy tapi tulis dengan pencil.:p
2. wristlet warna ungu boleh ganti beg buruk color of benetton I T__T




new moon : hadiah kasih sayang :)

okey, mascara & eyeliner wa dah nak habis, sape nak pos pulak lepas ni?

Friday, December 18, 2009

rehat tiap-tiap hari

6
weh weh. nak cuti blogging ni weh, nak pegi naik cruise jugak ikot Ain pegi Bahamas ok ni tipu.
Tapi ain dh janji nak lukes nama I kt Bahamas. Hah. Yey!
tapi kes nak cuti blogging memang tak tipu sebab mual nak muntah nak berak tengok blog sendiri.
mane tak nak berak, setiap kali tengok draft, mulut terkumat kamit kunyah makanan.

baiklah, nak rehat. nak ambik MC dah.
kang kalau ade ape-ape HOT story HOT guy yang termissed, tolong missed call
i mana boleh missed HOT guy.


wa blah dulu. rehat 2 jam. Bai

Awal Muharam

4
salam awal muharam kepasa seluruh ummat Islam :)


sekarang saya cari Mr. N. pelik pulak dia tak online malam-malam macam ni.

emm.. sebenarnye saya lupa dia dah text tadi tak dapat online malam ni. T__T adeyyy!
kalau duk sini, boleh jugak nak hantar masej kasih sayang.
masalahnya, ekonomi tak menggalakkan untuk hantar SMS ke sana.

tambah kecewa sebab cupcake i tak naik-naik.
kembong semacam aje. tengok rasa nak tegolek dog je sebab cupcake tak jadi sangat T__T
tapi, budak-budak kecik ni semua makan macam cake tu best gila. terharunya :')

baiklah baiklah baiklah. jangan jadi katak lembik bila terharu.
buat malu keturunan je. heh
sekarang saya nak melayari bahtera mimpi nan indah.
Malaysia kan menang final bola sepak tadi
kalau malam ni mimpi jumpa Zakuan Adha pon okey.
lagipon dia dah nak pulang balik Tanah Air tercinta.
kalau tunggu maharaja dari Jepon datang melawat Tanak Melayu, lupakan.
Tak hengen dia nak melawat Tanah Melayu
internet Tanah Melayu kan bak siput tercekik tulang ikan, melepaskan batuk dan kahak ditangga.

saya akan tidur bermimpikan parcel yang tak sampai-sampai. Good Night, people :) Selamat Tahun Baru Maal Hijrah. 

p/s: cuti dah tinggal kurang lebih dua minggu aje lagi. T__T tsk tsk tsk

Wednesday, December 16, 2009

etiqa

2
perasaan sekarang: rasa macam dihempap-hempap secara bertalu-talu

lembik dah dengan semua benda mengarut ni. well, everything seems up-side-down.
lembik macam siput hilang cangkerang ni ha..

selama hampir 2 minggu tunggu bungkusan cinta yang tak sampai, hari ni saya give up betol.
courier servis teruk lah, tak bagi servis secara berpatutan pon. saya kesah jugak lah walaupon bukan saya yang bayar untuk item dan delivery service.. i bet semua orang tahu kot syarikat tuuuuut ni.

abang posmen tibe-tibe pulak tercegat depan rumah hari ni secara magic, tapi takda lah terkinja-kinja sangat nak sambut.

sebelum ni, setiap motosikal yang lalu mesti curious punya. terhendap-hendap nak tengok. macam abang posmen tuh hensem sangat je. hari ni memang dah gila punya frust, posmen lalu buat tak tawu je.

nahh! dapat surat cinta jugak, dari etiqa. finally, dapat jugak batalkan insurans. :) yeeeeeeehooo!! walaupon duit dah banyak sangat habis bayar insurans ni, sangat gembira sebab lepas ni duit dalam bank tak lesap macam tu saja. *ting* hilang. pehh, kecewa tengok duit dalam bank asik berkurangan dari bulan ke bulan.

plan nak buat cupcakes tertangguh hari ni sebab duk tecangak tunggu panggilan dari courier service, tapi hampeh. takda call pon, puas saya tunggu dari pagi tadi. malam semalam wakil dari courier servis tu call macam dah tak ada hari esok, nak jugak call malam-malam waktu bersuka ria bersama keluarga. diulang, bukan saya bayar semua, so jangan ingat saya kaya-raya nak beli barang online ni. orang kaya yang belanja, so saya berbesar hati terima aje. saya pakai baju RM40 dia pakai baju RM400, T__T tsk tsk tsk. macam langit dengan bumi aje. sekarang saya dah segan dengan orang-orang kaya.

baiklah baiklah. disebalik segala kesukaran ade jugak kegembiraan.
etiqa, thank u. service etiqa cepat, i like :)

nahh, sekarang waktu jadi baby-sitter. :)

Protected 002

0
Protected. Please get the password

psst: please don't guess the password. it's rude y' know? just don't

Monday, December 14, 2009

monkey talk

0
well. it is the perfect time for..

mood swingggg uoollssss!!

yeah, it is just perfect! tip top! ngam ngam orang melayu kata.
saya orang melayu, jangan lupa.


masa untuk berpestaaaaaaa. bodoh, mood swing pergi berpesta apa kejadahnya?

mind thinking: kalau sehari tak online boleh mati ke haa? okay, the best thing is to try.
well well well, shall we start tomorrow? jeng jeng jeng *petikan gitar micheal learns to rock


p/s: abang posmen bila nak hantar bungkusan cinta ni :')

Sunday, December 13, 2009

selamat pagi, cinta

0
when i woke up today, i was confused.
my thoughts were incredibly hazy

last night was remarkable
its a reminiscence of wartime childhood
i am torn between my dream and desire
I disguised myself as a little girl in beautiful red dress
also white ribbon on the head,
cycling an old bike
yes, it was mine
few years back, i am sure

It brought me to no where that I'd ever seen before
I could see the rainbow
there were birds singing around and bringing me the feeling that i could not imagine
I  saw almost everybody I'd ever love, there
yeah, almost
they are all seems happy and blessed
they are smiling, waiting for me
it makes me feel warm
it makes me comfy as I lay on fresh grass, waving towards them
under the sunshine and perfect cold wind
after all, its all I need,
yes.. you, people

I cannot walk, though
I want to be with you
I want to hug you , give you warm kisses
shares everything that surrounds me
I want to be near you,
But, you seems so far away as I try to walk near you
suddenly everything was disappear.
just like that..
its dark and nobody here, except me.

I know, it's just a dream
but, it is a total different to the dream i had yesterday, two days ago or even years ago
I wish it is all true.
I couldn't bear to be alone
I need you.
Yes, ALL OF YOU.
i love you.



Selamat Pagi, Cinta. :)

Saturday, December 12, 2009

yes, no, whatever

2
well, sometimes it is hard to say NO.

but, most of the time, saying YES is the hardest.

trust me

Eclipse fan-made trailers

2




among all the eclips fan-made trailers, i think this is the best. macam real pulak. enjoy!


credit: twilightblog

Friday, December 11, 2009

wajah baru

0
yesss. ni hah baju baru untuk Dancing Queen. Sejak setahun lepas, dah 3 kali tukar baju. background putih adelah satu kepuasan. ai dah malas nak fikir sejuta kali nak pakai background warna apa, kang nanti ai buat warna pelangi menangis pulak orang nak baca. emm, ada orang sudi nak baca ke? HAHAHA. close friends baca lah kot, bagi memudahkan kami masing-masing update dengan apa yang berlaku. kalau tiba-tiba hidung ai senget ke, kepala ai dah macam bola rugbi ke, semua takkan tertinggal. selalu update!


ai tulis blog bukan untuk menyusahkan hidup siapa-siapa. Maaflah kalau ada yang terasa. ai lebih berpuas hati nak tulis ape yang ai fikirkan. tapi.. ai tak lah tulis 100% apa yang ade dalam otak ni hah, kang pasal soalan quiz yang ai tak boleh jawab ai tulis jugak dalam blog. sempena dengan kerajinan ai tukar muka baru blog sempena tahun baru, marilah kita berblogging secara lebih berhemah. term 'kau-aku' mungkin hanya digunakan bila ai menjadi seorang yang sangat beremosi. memandangkan blog ini adalah bahan bacaan keluarga saya, marilah kita sama-sama bertimbang rasa sewaktu menulis.. blog ini jugak bahan jenaka keluarga saya, tapi ai redha ajelah T__________T


heh, ai memang allergic betol kalau orang menggunakan blog sebagai tempat sumpah seranah secara LIVE. ai pon banyak jugak teremosi, termengutuk dan termengata tapi biarlah bertempat kata orang. rakan-rakain ai di blog pon beremosi, tapi taklah sampai over limit. facebook jugak bukan medium untuk mengutuk mengata secara extreme, oleh itu kalau nak mengutuk mengata, sila lakukan secara berhemah. kalau ayat macam puji diri sendiri, pegi jalan sajalah. satu langkah untuk mengelakkan aktiviti mengutuk dan mengata secara LIVE, bolehlah buat entry protected, takdalah menyinggung mana-mana pihak. *ai bagi cadangan sahaja, sebab ai pon macam emo lebih jugak kadang-kadang* :))


semalam ai nampak kucing yang telah sampai ajalnya di langgar kereta. yang lebih sayu, kawan kucing terbabit (mungkin jugak girlfriend atau sugar mommy) menatap sayu rakannya itu tadi yang sudah kaku tak bernyawa. tsk tsk tsk :( binatang yang dipanggil kucing pon tahu erti kasih sayang, manusia yang kejam tu tak tahulah berhati ape lagi. nak kate hati binatang, hati binatang pon mulia jugak. Kes ragut dekat Taman Maluri tu memang sedih. Lepas ni dah tak nak pergi Jusco dah, takot. hehehe... takda kaitan pon :)) Lagi satu, kes eksiden dekat Perlis yang dalam Buletin Utama tadi sedih ohh. Baru kawin 4 jam T___________T Teruk betol kereta tu, hancur. Astaghfirullahalazimm...


hehehe.. serius pulak jadinye. pengajarannye ialah: berhati-hati di jalan raya. walaupon seekor kucing, ia tetap nyawa dan jasad yang telah berjaya sampai ke muka bumi. Hargailah setiap apa yang kita miliki. lagi satu, boleh comment entry-entry ni sebenarnye, click dekat belom kaler pink kat atas sebelah kanan tu. Idiey, sila alert. KAH KAH KAH. dan, kepada sesiapa yang tak puas hati dengan layout ni, ai memang tak boleh buat apa. ai sukkaaaaaa :))


okek-okek. sebenarnya salah satu azam  waktu tukar layout ni, ai taknak blogging panjaang-panjang, tapi tiba-tiba jadi panjang jugak. tak tercapai matlamat. lain kali mungkin. selamat menikmati hujung minggu ya! :))

p/s: lambatnye abang posmen sampai..

Thursday, December 10, 2009

bosan, nak tuka

1
dah bosan dengan layout blog ni. SANGAT bosan.
any idea?
kalau tak boleh tuka tak nak blogging lagi :(

plsss tolong suggestkan!!

p/: kotak merah jambu dah update!

Monday, December 7, 2009

sharkboy vs werewolf

3

credit: flickr

same person with different character. tahun 2005 jadi sharkboy, 2009 tukar jadi werewolf pulak. KAH KAH KAH. sangat comel dalam The Adventures of Sharkboy & Lavagirl, tapi sangat annoying dalam Twilight: New Moon. 

hey, mane pegi semua mood hah? nak update blogshop pon takda mood, cammana duit nak masuk..?! grrrrr~!!! Nak cooking pon, mood macam so-so je, tapi tadi siap jugak lah nasi ayam home-made. cik kakak-cik kakak, sape-sape yang sedang searching for new shawls, boleh la calling-calling ai, text ai, email ai or leave me a comment. ade stock ni ha, tapi malas betol nak upload gamba dalam Kotak Merah Jambu. dan, sape yang tinggal near-by contoh: Kg. Raja or etc, boleh la singgah kat rumah ni kalau nak tengok & beli secara gembira, ai kat rumah ni ha, tengah tambah kapasiti berat badan. :) well, i would love to see u.

okeyy okeyy, dah cukup masa dah. aku tulis entry ni ambik masa berjam-jam sebab asik leka dengan benda lain. tsk tsk. em, twilight kipas susah mati? boleh luangkan masa anda di twilightblog ni. well, boleh membuang masa dengan baik jugak. HAHAHA.

ttfn .. !!


Sunday, December 6, 2009

zatiemissesu! ♥

4
ohh. finally..!! selepas segala malas dan dugaan datang tak henti-henti, akhirnye siap jugak kek ni. and, ai name it as zatiemissesu! thats what ai promise him. next, mungkin ai buat cup cakes..!! semalam awalnye ingat nak buat cup cakes, tapi pegi shopping tak jumpe pulak cup nye. nanti lah pegi shopping lagi. shopping barang buat kek!! omaigaaaahh! sebelum ni shopping kasut, beg, baju dan barang-barang bling bling sahaje and now ai start shopping barang-barang memasak & baking cakes. &;%*@#!?

eh, malas lah nak update panjang-panjang, cukup lah dulu ye. mengantuk niiii!




and credit to nisah for the recipe. yeay! its yummmmmmmmmmmmy!

Friday, December 4, 2009

main masak-masak

3
hari ni seronok sikit sebab main masak-masak. kalau tak, tiap-tiap hari main tido-tido. eh, best jugak main tido-tido sebab boleh main mimpi-mimpi. tapi kalau boleh pilih mimpi lagi best. heh. dah lah buang kata-kata. lepas ni nak sambung ternak ikan pulak. choowww!!




Thursday, December 3, 2009

Protected

0


heh. kalau nak password, boleh mintak ye. eh, mungkin hanya insan terpilih. haha. e-mail atau buzz sahaja di ym. Masa untuk MENGgoogle!

Tuesday, December 1, 2009

LIFe

2
here it comes again. the same thought, the same person with the same problem. I hate u! pergi main jauh-jauh lah, jangan kacaw hidup aku lagi boleh tak ..??. u are my past, will never be my future. There is no 'us' okay??!! Otak ni asyik nak fikir bende lepas kenape haaa? dah! dah! ENOUGH for all those crap. mari belajar baking cakes. yeah!






credit: Mr. Google :)

by the way, life is great if we did enjoy it, izzit? :))


Sunday, November 29, 2009

Today's quote

0
There is no person in the world who is made to handle every punch that’s thrown at them. We aren’t made that way. In fact, we’re made to get mad, upset, sad, be hurt, stumble and fall. We aren’t supposed to be able to handle everything. But that’s what makes us stronger in the end, by learning from the things that hurt us most. - Unknown
 
credit: Mr. Google.


p/s: Kotak Merah Jambu tutup buat sementara. Tengah buat renovation sikit. Harap bersabar okek! :)

Friday, November 27, 2009

hati dan hati-hati

4
eh, apesal lah cerita-cerita di TV hari raya macam ni selalu yang sedih dan TERsedih. I tak suka okey. hati yang walang harus diubati. Nak buat ape sepanjang mengubat hati walang ni yeh? errr.. hati-hati di jalan  raya bagi yang memandu! Mereka menantikan kepulangan anda! - *tibe-tibe iklan kejap.




"promises are like snowballs, easy to make but its hard to keep"

Thursday, November 26, 2009

Salam AidilAdha

0
hah. esok raya esok raya. Selamat Hari Raya Korban bagi semua ummat Islam :)

baiklah, mengkenangkan aku yang malas ni takkan jadi rajin kalau tak paksa diri, tibe-tibe aku pon berfikir-fikirlah nak update. terima kasihlah kat semua yang rajin bukak blog ni walaupon sebenarnye mungkin terpaksa. nevermind, i suke jugak orang kadang-kadang dataang melawat. heeeeeeee...

tadi macam idea mencurah-curah ke ladang gandum bagai~
sekarang otak dah kosong. tak taw ape ilmu berfaedah yang dapat disampaikan. heh! eh, New Moon baru keluar kat Malaysia hari ni. Terkinja-kinjalah semua gadis-gadis nak pegi panggung sebab vampire terhangat sudah kembali. sebelum ni, aku bagai nak histeria dah tengok orang-orang lain yang terbuang dari Malaysia update status pasal New Moon sejak sekian lame ni. Pehhh! Tak pe lah, aku cool je. (=.=") walaupon begitu, kalau nak tengok New Moon dalam masa terdekat ni, harapan ajelah! Tunggu lah keluar dekat torrent nanti, giatlah usaha nak download. Idiey mungkin jugak pantas download New Moon, oleh itu, kerja rumit menjadi lagi mudah bagaikan mengupas kulit kuaci. *tak pernah lulus kupas kulit kuaci sebenarnye T_____________T*


sekarang sedang cube habiskan waktu dengan sebaiknya tanpa menyesal setengah jam pon. Sebelom ni punyelah banyak cerita nak tengok kat TV, dah siap buat list dah. Hari ni sepatutnye tengok Jangan Tegur...lagi. Tapi nasib taknak menyebelahi pulak. Mak aku dengan sedia maklumnye memang tak suka tengok cerita hantu. No no no.. Neeehhii!! Anak soleh ni dengan baik hatilah bukak laptop terus ngadap blog biarpun dah 13jam sehari tengok blog ni sampai naik mual. Lagipon esokkan nak Raya, takdalah malam ni saje nak buat dosa tak berbayar, kang makin banyak pulak nak kena mintak maaf. Eh, jangan lupa pulak! Esok Nur Kasih episod akhir! Sebenarnye aku takda lah salah seorang kipas susah mati Nur Kasih, saja nak kasi gempak sikit. Tengok Nur Kasih pon setakat 10 minit sekali (tu pon kalau ade mood lah nak tengok), harapan nak jadi kipas susah mati drama ni lagilah TIDAK! ohh. ade specific reason kenape aku tak suka, tapi takda lah nak heboh-heboh kat blog. heeeeeee... :)

eh eh. sebenarnye esok aku tak rasa Raya macam meriah. Abang-abang tak balik, kakak pon tak balik raya. aku, abang aku dengan mak ayah ajelah yang telentang depan TV nanti.

Eh, rehat kejap, Nanaa call.

Fuh, sejam lebih bergossip. Kalau credit tak habis, mungkin sambung lagi. HAHA Penat mulut aku ni hah. Kang nak pegi buat Milo tabur. Seronok pulak malam ni betukar cerita sebab dah lama gila (?) tak jumpa. Habislah keluar gelak yang agak kurang sopan. Yelah, double-date hari tu tak jadi. Next time plan nak jumpe, tapi die sorang ajelah yang date T________________T I miss u yangyang, i tunggu u balik ye. Blaja baik-baik kat Jepun ye. Balik nanti bawak hadiah banyak sikit. *tibe-tibe touching ingat teman istimewa jauh dimata dekat di hati*. Wah! Tak sabar nye nak dating bersama-sama sayangness yang sama-sama mengalami alam remaja yang penoh gembira dulu. :') Tapi kenelah plan satu semester sebelum tarikh jumpa, maklumlah sayangness semua busy mengalahkan Presiden US.

okey okey. sekarang waktu untuk beristirahat dan waktu keluarga. blog takda dalam senarai keluarga sebab blog boleh jumpa jugak kalau tak balik kampung. keh keh keh. Merajuklah blog hari ni. Takpa, aku dah feed dengan kasih sayang yang secukupnya. okey lah tu :) Tret & Mira, i'm home babehhh~! nanti kite jalan-jalan cari suami okek! eh, jalan-jalan cari pasal sekali. Heh! owh. Idiey, we all tunggu u okek, dont worry. keh keh. Selamat Hari Raya Aidiladha. Raya di Malang pon okey lah kan? Kami kat Alor Lintang sambut raya dengan sederhana. Keh keh keh.


Salam AidilAdha semua! :) Sayang kamu-kamu-kamu dan kamu.



dari kiri: Nanaa, Zana, Nedy, ZH & Ain (again, dayah not in the pic. takpa, we all rindu u selalu)




kedua-dua gamba di atas dah berusia lebih kurang 3 tahun. oleh itu, muka semua baik-baik dan muda remaja. tapi, sekarang seiring dengan peningkatan usia, dah berubah lah sikit demi sikitt setiap orang. tapi, jiwa kami tetap muda remaja. eheh!




Wednesday, November 25, 2009

mood sekarang: MALAS

3
serius, nak online malas apetah lagi nak blogging, facebooking dan bertweet. M.A.L.A.S! Sebelum cuti punyelah berazam nak update blog dengan kadar setiap 5 minit, nak update status dekat facebook setiap 3 saat dan bertweet lebih pantas dari cahaya. Sekarang semuanya masih kekal sebagai harapan yang menggunung. Peehh.!! Malas betollah. Nak bukak mata pon malas. Lagipon nak blogging macam takda cerita.

sebelum tu, sedar tak sedar usia blog ni dah setahun lebih sikit dah. Aku agak bertapis nak feed blog ni memandangkan pengalaman yang lalu telah mengajar. ecececeh! Yelah, tak sanggup nak tutup blog ntah kali ke berapa atas alasan untuk menjaga hati sesetengah pihak. Tulisan aku takda la pedas sangat, apesal lah korang nak sentap lebih?

malas nak update panjang, tengok la nanti bile ade mood nak update lagi. Nak susun-susun barang yang bertimbun, dengan nota-nota kuliah yang entah dari kurun ke berapa. Kalau ada katak berumah tangga pon dah tentu penyek bawah timbunan-timbunan semua tu. Keluarga cicak pon dah penat nak regenerate ekor memandangkan asik tecabut lepas kene tindih dengan kertas-kertas tu. Sekarang, sedarlah bahawa banyak yang aku dah belajar dan banyak jugak spesis-spesis binatang yang berkeluarga kat dalam bilik tu. heh.

selamat bercuti semua yang cuti!

Sunday, November 22, 2009

satu lagi post yang takda makna

0
sebenarnya, kepala aku dah berputar alam sebab mata tak dapat tanggung silau. heepp..!! kene tido nih kejap lagi. satu hari buat kerja takda faedah. separuh daripada kerja tak berfaedah itu adelah dengan menghadap laptop tanpa sebab kukuh. bile internet mula buat hal, aku pon mula la men@%$!?!! keh keh keh. ye lah, bile ngah sedap layan MENGgoogle, bertweet tak hengat dunia, internet buat hal. celcom broadband memang selalu menghampakan bila tahap adrenaline aku memuncak, kalo waktu biase, nak pulak die lajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. tak sabar nak balik Alor Lintang terchenta untuk bertemu keluarga-keluarga dan kucing-kucing yang dah sampai keturunan ke 4. juga rindukan kelajuan streamyx. heh! mengapa perlu POTONG? kah kah kah. streamyx kene bayar aku neh. hahaha...

sebelum meninggalkan semua, marilah kita menghayati bait-bait perkataan ini. aku nak post kat facebook, tp as i said facebook sekarang tak boleh dah nak buat ayat jiwang-jiwang tahap nak muntah. kang, katak-katak suara emas berlian tu sebok berbunyi. heh.


Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

You are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
You are not alone


Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin

- Micheal Jackson, You Are Not Alone

p/s: pssssstttttt.. ade orang MENGgoogle redza minhatkuuuuuuuuuu!! tak caye tengok traffic aku. cet!

i loveeeee to be home.

2
selamat hari ahad. walaupon hanya masih di Sg Buloh, okey lah tu. rumah jugak namenye. I'm hommmeee baby!

owh, sebelum meneruskan sessi buat entry rojak tak sedap, di sini diumumkan bahawasanya aku dah officially cuti cuti cuti. *wooooott!*

okey, sambung.

sepanjang hari ni aku selongkar semua buku untuk membolehkan aku menulis entry secara ilmiah sepanjang sepercutian aku seperti yang telah diwar-warkan sebelum ni. Malangnya, semua pencarian akan diakhiri dengan penemuan-penemuan khazanah lama yang aku akan kagum selama 2 jam sebelum mencari penemuan lain. Aku juga dah menghabiskan 4jam dari 24jam yang diberikan untuk membaca sebuah novel yang aku rasa tak logik %@$#?!. tak logik langsung okek. LAGSUNG TIDAK LOGIK. *sudah untuk pengulangan frasa ayat*. esok, aku mungkin akan meneruskan lagi sessi pencarian bahan-bahan ilmiah tersebut.


sejak kebelakangan ni, aku sudah agak slow dengan facebook memandangkan aku sudah rasa tak comfortable lagi untuk bersuara disana. menyampah pulak bile dah orang ramai pakai facebook ni. Lebih dari setahun yang lalu, memang tak kesah nak buat ape kat facebook pon, takda orang sangat lagi aktif berfacebook. nak jiwang-jiwang tahap muntah-muntah pon tak malu. sekarang semuanya berubah. appication yang terlalu banyak dan request yang ntah ape-ape memang mensesakkan fikiran aku yang memang selalu dilanda traffic jam ni. tsk tsk tsk.T___________________________T oleh itu, gossipers, jom kita meriahkan twitter yang telah lama ditinggalkan jadi hutan untuk tempat gajah bertelur. keh keh keh keh *ingat lawak ke? aku tengah serius nih*. sebelum ni, untuk kekal bertweet selama sehari semalam adalah suatu yang mustahil kerana sangat membosankan untuk tunggu orang tweet aku. sekarang tidak lagi! kerana, facebook tidak lagi dalam list utama *walaupon aku on jugak fb 24/7* hehehehe.... *stalker diharap tak ikut aku sampai twitter, bagilah kebebasan sikit weh!*

seterusnya. berkenaan pengunjung setia ke blog aku neh. Terima Kasih Terima Kasih. Kalau kau tak terima kasih aku, aku  tanak kasi dah lepas ni. pengunjung setia yang satu ni memang dah lama tak visit sini. kecewalah i, u dah lupa blog i. Karang, kalau i menangis, habis satu Selangor dan wilayah-wilayah sekitar banjir tahu. Takpelah u dag selamat kat Kampung Akita. diulang KAMPUNG Akita. keh keh keh. rumah kat Ampang tenggelam, sape nak tolong? heh.

okeyy okeyy. sebenarnya tujuan asal untuk buat entry bukanlah sepatutnya seperti di atas. KAH KAH KAH. bile ntah nak berubah, nak buat entry pasal lain, terkeluar benda lain. kire lain kali lah ye kite buat entry yang lebih menarik. nak buat entry ilmiah, harapan tinggal impianlah buat masa sekarang. at least kene betolkan dulu bahasa jiwa bangsa. hah, macam blog Kak As (kakak ipar) dan abangkuuuuuuuu ni. Takdalah buat entry tangkap muat je. oleh itu, tanpa membuang masa, silelah kite beransur tinggalkan blog ni, sebab takda berita menarik nak disampaikan. Harap maaaf. heh. esok-esok aku cube cari idea ilmiah bagikan seorang professor tulis blog. hehehe...


p/s: aku dah follow shahredza minhat di twitter! weeeehuuuu~! tapi, betol ke tu redza minhat yang kite cari? owh! masih tertanya-tanya. redza minhat, if u read this, hantarlah comment cinta kat i, i tunggguuuuuu~ *gedik gila. eeuuww*

Thursday, November 19, 2009

pilihan hari ini

0

 oohhhhhh, cooomelll! %$!@#X?P

ooooohh my guccciii!!

shahredza minhat, i'm soooooooooooo in love with u. malam ni, i tido mimpi u lah okek. HAHA. nite nite ppl! :)




sumber gambar-gambar: Mr. Google yang berjasa :)

Tuesday, November 17, 2009

paper last lah esooookkk

0
tak seronoklah, bile dah sampai masa nak kene bukak buku, mulut pon bukak sekali, menguap berkali-kali. heh. Ingat senang ke nak study untuk exam, susah oiiiii. Halangan-halangan yang biasa datang seperti;

  • waktu aku blogging sekarang ni. facebooklah, twitter lah. nak study tapi laptop tenganga. 
  • rasa lapar tibe-tibe sedangkan tadi dah makan nasi goreng paprik dengan telor dadar yang tak sedap.
  • tibe-tibe rasa macam nak makan coklat, pastu jalan-jalan cari coklat.
  • tibe-tibe takda mood sebab pelanggan utama blog ni dah tak nak layan dah blog ni. Heh. i kecewa uuuu...

Baiklah baiklah. Kalau asyik duk mengadap blog ni, tak sudah study akuuuuu. Jom lah sambung study. nak pegi bawak hati kecewa sebab hilang peminat setia bloggg.. T__________T (esok KL ujan, cayelah!)

Sunday, November 15, 2009

mood swing laju-laju

0
bosan lah study sorang-sorang. T________________________________________________T (habis satu Malaya ujan sebab air mata aku).


boOooOOoooOOOooOoOoooosannnnnnn

Oto

4
tadi mase lepas pegi makan dekat Volodrome Cheras, jalan-jalan kejap. Nak balik study punyelah malas. Dah la semalam asik layan movie sampai tertido. Macam lah exam tu lagi sebulan. Next paper lagi 2 hari oi! Okkey, sebenarnye nak buat entry untuk show-off bodygurd merangkap boyprenn baru. taaadaaaaaa~!





kacak kan? lepas ni takda orang berani lagi dah gedik² ngan aku, aku report kat abang otomen kacak. Aku namakan dia Oto. Masalahnya die dah menyemakkan lagi katil aku yang sedia ada semak. T____________T. Lepas ni dah tak takut lagi nak stay-up sampai lebam, konon nak study lah kan. KAH KAH KAH KAH. geliiiiiiii! Balik cuti karang, aku sumbat je Oto dalam kete kak long, pastu Oto mesti jadi arwah dikerjakan si Iskandar. Baiklah, sementara ada masa nih, boleh suruh Oto kirimkan rindu sampai ke kampung halamannya kat Jepun. Eh, nak ikut Oto balik pon boleh, dapat jumpa buah tembikai manis I dekat Akita. Baiklah, kami nak berangkat ke Akita sekarang. Beransur pulih dulu!

p/s: Oto dah tido pulak. Sambung study ajelah!
p/s/s: Murni pulak beli kapal terbang, katenya senang nak balik Terengganu nanti. HAHA

Friday, November 13, 2009

lama tak update

2
The Chemistry is a bit suck. Soalan macam haram je! isk. Kami same² ade axam hari ni, cuma ditempat yang berbeza. Die cakap die pon tak boleh jawab. Sian kite kan, yang T__________T. a bit disapointed with the question and the answer. Bodoh la! Luckily, your words bagi kekuatan untuk i jawab taw :) HAish! Aku punye next paper is on November 17 untuk paper Science Curriculum & Pedagogy, sementara tunggu next paper ni seronoknye kalo boleh pegi tengok 2012 kan? Nak ikut tak? Papadom pon tak tengok lagi T_____________T. Yang, u study je lah ye, esok ade exam lagi. KIH KIH KIH. Nak tengok banyak cerita, tapi masih tak tercapai pon. T_____T  Sekarang tengah tunggu New Moon release! Woohooo~! Edward Cullen kacak. eh. ops! Btw, tak sabar jugak nak dating dengan sayangnessss semua. Nana, Zana & Dayah plan bukan main  hangat lagi dekat facebook, ntah jadi ke tak. Ain terpaksa dating dari jauh je lah kan? KIH KIH. I miss u guys :')

Eh, I miss u too lah, yang. Miss u banyak². Lagi setahun kite jumpe. :') Lepas habis exam, i harap kite boleh luangkan masa sama² lama sikit, plssssssss :') Blaja rajin² okek. I rindduuuuu...

hah! lagi satu, mungkinlah kalau aku rajin sikit waktu cuti nanti, blog ini akan menjadi sebuah blog berinformasi yang walaupon takdelah 100%, kite buat 0.13% pon cukup lah kan? OK, aku cakap MUNGKIN! Jangan berharap sangat, sebab aku ni takde informasi yang boleh dikongsi secara ilmiah sangat. Gossip mungkin boleh. HAHA. eh, dah nak dekat pukul 12. harussss haruss dan haruss pergi dulu. Nk pergi serang bilik Murni!!


Happy Birthday Murni!! :))




13 November


Thursday, November 5, 2009

quick update

2
ok, this one i will make it short.

  • Masih dalam mood final exam.
  • Keadaan dah baik sikit, jangan risau okey :) tapi masih ade kesan kes jatuh tangga hari tu, sakit² badan dan rasa mual macam nak muntah aje (=.=)  (read: okey, mengaku sebenarnye tak ok sangat lagi). Terima Kasih kepada yang mengambil berat, i love u. :')
  • Kepala selalu pening dan macam ura² nak demam. Heh! 
  • Petang selalu hujan.
  • Perut selalu buat hal.
  • Mood selalu hilang, tak taw nak cari kat mana. main sorok² pulak T________T tsk tsk tsk
  • Rasa sangat nak balik. 
  • Tanak ambik tahu hal yang tak berkenaan.
  • Ada 24 pending friend request dekat facebook. sorry, friend dalam facebook akan ditapis terlebih dahulu. Aku tak sampai hati nak ignore, aku biarkan berhabuk dalam tu. (read: facebook agak personal, tak semua akan di approve terutamanya kaum² Adam. Sorry (=.=). kalau boleh, bagi la brief intro dulu. Biasanya aku akan approve orang yang ramai mutual friend sahaja. Harap maaf)
  • Saya nak awak, tapi saya sangat takut bila awak macam takda mood. T____T

ok, mungkin akan cuti blogging. MUNGKIN okey. kau jangan suruh aku tulis satu² pulak. ok lah. doakan yang terbaik untuk aku okey? :')

selamat malam. mimpi indah semua.


p/s: oi, tolong la jangan bagi spam comment. banyak sangat dah ni. aku dah hilang sabar!

Monday, November 2, 2009

problemo

0
semua orang nak cakap ada masalah. masalah duit lah, masalah belajar lah, masalah makwa pakwa lah. semua orang muke ketat je bila ada masalah. aku pon lebih kurang lah T_______T. tapi sekarang macam dah jd heartless. banyak sangat masalah dan banyak jugak yang tak selesai. aku tak berniat nak buat pengumuman kat satu dunia yang aku ada masalah, tapi aku rasa aku dah sampai kemuncak kesabaran. semua masalah menghimpit otak. nak buat ulang kaji pon otak asik hilang, tak taw nak cari kat mana. ada sesetengah orang yang  ambik jalan pintas dengan buat macam-macam tindakan bodoh, tapi aku masih ada akal untuk berfikir baik dan buruk kesannya. aku flexible, akan cuba sembunyikan masalah sebaik mungkin. tapi, kalau dah sampai tahap ni, aku tak tahu lagi nak bersabar macam mana. berjenis-jenis masalah kat dunia ni yang nak kene handle tapi otak cuma ada satu je.


kepada yang terasa ada masalah, silalah selesaikan secepat mungkin. tambah-tambah lagi kalau buat masalah dengan aku, sila jadi gagah berani macho dan gentlemen serta cun untuk berbincang. aku dah tak larat nak tanggung semua. malas nak tulis panjang-panjang, nanti teremosi lebih pulak. nak pegi layan perasaan sampai tdo T________________________________________________T


p/s: sekarang aku dah terlebih tido sebab asik layan perasaan, salah siapa?

Saturday, October 31, 2009

link diperlukan

3
pengumuman.

anda² yang selalu memfollow blog ini, TERIMA KASIH :) sedangkan isi ni hanya memberi input berguna mungkin hanya 0.0034% sahaja. oleh itu, bagi semua yang datang mentengok sekali sekala ataupon selalu, anda bolehlah mentinggalkan link blog anda di sini (diruangan comment), nanti saye akan update bloglist itu. dah lama betol tak update bloglist. bagi menghargai semua yang sudi berjalan-jalan atau berlari-lari di Dancing Queen, anda bolehlah tinggalkan jejak anda supaye mudah untuk saye memview anda kembali :) anda semua memang comel kacak cun dan menarik. terima kasih kerana memberi sokongan. Mulanya, saya nak update bloglist mengikut followers sahaja terlebih dahulu, namun kerana kesulitan yang tak dapat dielakkan, saya tak dapat update sekarang. HARAP MAAF T____T tsk tsk tsk. tapi, saya akan cuba update sedikit demi sedikit okey :')

seterusnya.

masa hujung minggu takda lah sia-sia sangat. ade lah jugak isi dengan sesuatu. ehh. tapi sekarang masih menunggu panggilan dari jauh. panggilan dari Pennsylvania. **Siti Norain, sila take note jika anda sedang membaca ini. Aku free aje okey, kalau weekend. Weekdays pulak, aku rasa aku free je sebab dah masuk study week, kelas pon dah kurang :) so, anytime u can call me. banyak ni nak story-story kepada anda.** Perbezaan waktu selama 12 jam memang leceh. T_________T

dan..

ujian akhir semester sudah hampir, tapi otak sudah hampir-hampir kosong, gara-gara cube brainwash otak sendiri. HAHAHA. oleh itu, setelah rasa bersalah menghempap diri sendiri secara bertalu-talu, aku sudah mendapat sedikit keinsafan. Banyak nak study neh. YA ALLAH, berilah kekuatan untuk mengulang kaji dan kekuatan untuk menghalang nafsu tidur. hehe

Jennifer's Body sangat menarik. silelah segera mentonton. :) Through The Trees - Low shoulders & Kiss with a fist - Florence and The Machine juge menarik. selamat MENGgoogle!



credit: MENGgoogle

p/s: berat turun lagi. oyyeeeeee~!

keAJAIBan

0
kami bertiga berjalan-jalan dan mengarapkan keajaiban berlaku. di pusat membeli-belah, di tepi jalan, di stesen LRT atau di mana-mana sahaja. namun, kami pulang dengan kehampaan. azam: kurangkan membaca novel T__________T

keajaiban berlaku di kolej kediaman, AIR TAK ADA!! migrain menyerang. segala isi terbuku tidak dapat diluahkan. aku nak ke TANDAS!!!!!!

Wednesday, October 28, 2009

30%. ka ching!

5
apa masalahnya dengan 30%?


ye. 30% sekarang membawa masalah besar kepada guru-guru pelatih di IPGM KPT (IPGM lain aku tak taw!). Khabar angin yang bertiup dan merobohkan ketenangan dan kenikmatan kami semenjak 2-3 hari ni. 30% daripada elaun yang diterima setiap semester akan dipotong mulai sem depan. Ape kesssssssssss....??!!

Khabar angin aje okey. Jangan cemas. Sile tarik nafas, ok. Hembusssssssss~

Bayangkan, dengan elaun RM4200++(bagi yang tidak tinggal di kolej kediaman) atau RM3800++ (bagi yang tinggal di kolej kediaman) *tak masuk duit buku* ni pon kami bagi sesak nafas nak idop bila dah tiba akhir sem macam ni. Bagi yang tinggal kat luar, nak bayar sewa rumah, bil itu, bil ini.. Sesak jugak nafas nak idop T______________T. Yang tinggal kat dalam ni pon nak bayar macam-macam. Bil broadband lagi. Ammmmmmmmmaaaaa~


dan..


dengar khabar, mulai tahun depan pengambilan PPISMP jugak akan dibekukan? betul atau tidak aku tak tawuu. Kasehan lah adik-adik. kih kih kih. tapi, ada bagosnya jugak, institut macam dah padat jew. mane nak sumbat semua intake baru.

yang penting sekarang


tolonglah cakap kat aku khabar angin ini semuanya tidak benar!! 30% tu banyak okek. mane nak cekaw duit beli barang untuk projek, ABM  bla bla bla....



encik hussin dan isteri memang bank bergerak bile dah akhir sem ni.. Hehehehehe....



credit: MengGOOGLE



p/s: ilmu dan duit sama penting :))

Monday, October 26, 2009

penat sungguh tak tipu

0
sangat penat, rasa macam nak tido tiga hari tiga malam tak bangun-bangun. jangan terkial-kial cari aku lepas ni, sebab tak jumpa aku tersorok dalam comforter yang sangat menselesakan :)) kalau ade orang nak peluk, sedap jugak, hilang sakit-sakit tulang ni... emmm.


okey,ayat macam melampau dah. nanti semua anak encik hussin cari aku. baibai (>.<)v xoxo

Facebook makin tak menarik. huh!

2
okey okey. sape tak suke dengan new facebook update?? angkat tangan!! Haish.. tak suka! tak suka! tak suka! Walaupon aku sudah agak ketinggalan dengan dunia facebook ni sebab konon² nya nak hadkan waktu online dan tidak mahu lagi bercinta dengan laptop, aku tetap tidak suka dengan update yang keluar dekat "Home" tu. menambahkan lagi ketidakcintaan pada facebook. Walaupon facebook dah banyak mengalami perubahan semenjak dari aku mula-mula sign up dulu sehingga sekarang, tidaklah terlalu menyusahkan macam sekarang. Awal² dulu pon facebook selalu buat perubahan samada pada Home ataupon Wall, tapi perubahan sekarang yang paling tak boleh terima T___________T

dannn.. aku pon tak tahu kenapa nak update blog ni sangat. yang pastinya, mood blogging, facebook-ing sudah hilang. mana nak cari pon aku tak tahu. melayan mood pon tak bagos sebenarnya, buktinya, satu jam hanya baca satu page Murid & Alam Belajar T____T

jika anda bersedih, apa yang anda lakukan? *oke oke. terus terang je lah yang kau nak bagi tahu kau buat apa kalau kau sedih kan?* KAH KAH KAH. iye! kalo saya bersedih, saya akan terus bersedih dengan dengar lagu sedih, baca novel sedih, tengok cerita sedih, dan bersedih dengan sedih nye di atas katil. KAH KAH KAH. tingkah laku orang kadang² gila memang macam ni T________T. suka sangat melayan perasaan, pastu malu sebab menangis bace novel. HAHAHAHA. *jangan lakukan perkara ini di rumah, pasti digelakkan dengan ketawa paling jahat* kalau sedih jugak, satu cara yang paling berkesan ialah mengenakan rakan² yang tidak akan mampu melawan. KIH KIH KIH. *jahat gila!* lagi bagos adalah untuk menonton "Cloudy with a chance of meatballs" kerana akan merangsang deria² yang penting. Ia juga merangsang untuk aku makan 2 bar cadbury sebelum tido petang tadi. :))

bila gembira? okek okek. bila gembira aku akan tidak menghiraukan dunia novel jiwang sedih, lagu sedih bla bla bla... so, kite enjoy~!! HAHAHA. malangnya, sekarang aku sedang meniti² novel. tahulah kan?? study pon tidak kesampaian dengan otak yang tidak dapat dikesan plug yang sesuai, takda plug nak charging T___T. esok mulalah study balik *tiap² hari pon cakap macam tu*

oleh itu, kite stop sini dah lah. lain waktu sambung, nak bergossip sekejap.




p/s: dah dua hari diserang gejala sakit perut tiba² dan melampau T_____________T

Friday, October 23, 2009

makhluk TERpaling selekeh

2
WARNING!!

*entry ini banyak mengandungi unsur-unsur yang menyampah yang agak keterlaluan. tidak digalakkan untuk ibu mengandung, wanita-wanita/lelaki-lelaki yang dalam mood tidak baik, kanak-kanak yang baru lepas dimarah ibu bapa dan sebagainya. memang entry useless tapi aku nak buat jugak. (=_=)"

Semenjak beberapa hari ni, aku menjadi sedikit bermasalah. Masalah yang paling utama ialah untuk bangun pagi adalah yang TERpaling kritikal. Macam tak ada motivasi langsung nak bangun pagi untuk ke kelas, bile pergi kelas je, muka tak siap. Mulalah mengketatkan muka sepanjang hari. *Nyampah lah dengan kau! asik buat muka ketat je bila masuk kelas*. Dah la selekeh, macam tak mandi pagi je walaupon dah duduk setengah jam dalam shower. Walaupon begitu, masih ade beberapa  kacakan dalam kelas yang masih berani membuat teguran menggoda. I tak tergoda dengan u okey! HAHAHA. Muke ketat i akan berlangsung sehingga I ada mood kembali, mungkin lepas I makan tengah hari, ataupun mungkin lepas I sambung tdo balik :)) Mereka-mereka ni memang, suka sangat melihat aku marah. Kih kih. dah dapat buat aku marah, mereka akan beralih arah kepada orang lain sebagai mangsa seterusnya. HAHAHA

sile lihat aku yang selekeh.




*abaikan Liverpool, bukan aku minat pon. Ini untuk exhibition exploring materials*
** abaikan juga gedik tu**

jika diperhatikan, bahagian muka aku semakin dipam-pam *pipi berkembang dengan pesat sehingga ke dagu*. Aku rasa, tulah salah satu faktor utama aku menjadi selekeh. Faktor seterusnya adalah berkaitan hal-hal peribadi. Memang buat aku jadi makin selekeh. Faktor final exam yang menekan juga membuatkan aku super duper selekeh. T__________________T

dem dem dem. aku memang semakin tidak membanggakan. Esok nak pegi kelas pakai semua make-up kasi nampak macam badut. (>.<)v




seterusnya, proses melayukan roses  berjalan dengan baik. walaupon bersedih kerana tidak dapat simpan lama, tapi aku lagi sedih kalau TERlambat keringkan roses tersebut T________T menangis sampai penuh air takungan tandas buat ape kan? Bertindak dengan segera. Prevention is better than cure. *Eh, tibe² pulak.*

yang sebenarnya, aku demam. waaaaaa...!! sedih sedih T________________________T

bye bye bye.



Tuesday, October 20, 2009

Calculator in action!

0
dangggggggg...! esok test, tapi calculator pon takda. bila dah pinjam dengan adik gagah berani, tak ingat pulak nak pakai calculator 570MS camane sebab dah selalu pakai 570ES. Haish! idea dalam otak pon kering, sekering roses kat depan mata ni. Kesian, dah nak mati T_____T oh! dan jugak sekering hati aku. cewah! memang kering lah sekarang neh. kih kih. final pon dah dekat, sebijik ilmu pon macam susah nak lekat dalam otak kalau perasaan asik nak gaduh je dengan hati. hahahaha. kan susah kalau jadi penghidap masalah jiwa ni. T_____T. masalah jiwa berlaku apabila perasaan asik taknak duduk diam. hati pulak asik duk risau pasal final dan test-test lepas yang tak dapat buat.

kebelakang ni, banyak betol kemalangan yang jadi. surat khabar pon selak sehelai, eksiden, selak lagi, eksiden. haish. yang jadi depan mata pon banyak T___T kalau katak penyek tu dah biase sangat dah, dalam kawasan kolej kediaman pon memang banyak lah arwah katak-katak yang tak bernasib baik. anjing pon mati tekangkang kat tengah jalan. kesian T____T. oleh yang demikian, pengguna jalan raya atau jalan tak raya semua, berhati-hatilah semasa di jalan raya. kalau nak mati, jangan menyusahkan orang lain, bawak kete laju-laju, pegi langgar orang.. tak ke susah hati keluarga mangsa nanti.

subtopik seterusnya ialah mengenai dunia-dunia fantasi. eh, bukan fantasi, dunia maya. hehehe. banyak betol orang deactivate facebook masing-masing memandangkan tanpa kita sedar, facebook telah banyak melalaikan kita. macam aku sekarang, name je study, mata asik pandang skrin laptop je. haish!! jiwa meronta-ronta nak update blog, tapi macam tak tahu nak tulis pe. aku pon terfikirlah untuk deactive facebook sepanjang final exam nanti. ok tak? macam takda kesan je kan kalau deactive aje? tapi, takkan lah nak delete?! ohh.. sayangnya. tapi entahlah. kita fikir kemudian. blog pon banyak mempengaruhi, asik rasa nak online aje, memang tak boleh buat kerja kalau perasaan jadi Raja. HAHAHA. mampu ke kalau tak online? tak active sekejap pon dah ramai mencari *eceh, perasan kau!*

 jangan lupa pulak nak view Koak Merah Jambu! :)) banyak barang-barang yang menarik.


okey okey. memandangkan banyak lagi yang perlu baca, migrain menyerang dan sakit-sakit jiwa mula melanda, habis sampai sini sahaja entry ni. aku pon memang tak pandai nak buat ending sedih-sedih ke, sedap-sedap ke. tengok saja gambar kat bawah ni, pasti 3 mangkuk air mata dapat di hasilkan. roses sudah mahu menyembah bumi. esok aku akan mula buat proses pengeringan. :)) lepas ni, harap ramailah rasa murah hati nak bagi roses yang cantik-cantik :)






p/s: akan mula berfikir secara mandalam :)


Saturday, October 17, 2009

active di Hari Deepavali

2
dancing queen sudah aktif kembali. aku kan macam lalang, kejap private, kejap tak. HAHAHA. mungkin akan private lagi, tp tak tahulah bila, mari kita sama-sama nantikan :))

eh, susana sejuk, sesuai untuk jiwang jiwang neh. duk dalam blanket semata-mata untuk rasa panas. cewah. kalau duduk dengan ehem ehem lagi panas. eh? huish! sejak bila blog ni jadi blog lucah. HAHAHA. okey okey, sepanjang membuat waktu kat cameron ni, akan aku jadi gila. mungkin sampai bila-bila. tapi akan menjadi lebih kuat. tidak akan private blog kerana alasan-alasan murahan. zatie akan menjadi sekuat otomen dan segagah superman yang berseluar dalam di luar (tapi aku takkan pakai seluar dalam kat luar, gila ke?).

okey okey, straight to the point, aku mungkin takkan selalu update blog memandangkan takda masa dan takda semangat. mane nak buat appointment ngan PPUM lagi, nak selesaikan semua kerja, study untuk final. semua kene buat dalam satu masa. hal-hal seharian lagilah tak terkata, tapi kan aku secekap keluang man. aku akan segera bergerak dan akan kuat. yeee. KUAT!! KUAT!! aku jugak mahu sekuat cicak man dan spiderman yang mampu bertindak dalam keadaan segera tanpa perlu berfikir jauh. mereka kuat untuk menanggung apa sahaja yang telah dan bakal berlaku. aku cuma tanak jadi macam PEPAYA. nampak sangat fake. HAHAHA. aku tidak mahu menjadi manusia ter'fake' atas dunia.

oleh yang demikian, sudah sudah lah buat ayat jiwang. aku baca pon menyampah. nasib baik aku bukan jenis yang akan baca balik ape yang aku tulis, kalau tak, aku boleh muntah 4 tong minyak. bagi yang minat dan tak minat bace dancing queen, selamat datang kembali. kau menyampah baca pon, aku akan tetap tak private blog dalam masa terdekat. hik hik. aku tetanp akan menjadi pengunjung setia blog korang walaupon aku tinggalkan blog aku bersawang dan jadi tempat gajah beranak-pinak. aku memang prihatin dengan orang sekeliling, jangan risau :)).

okey, aku akhiri entry ini secara tiba-tiba dengan ucapan Selamat Hari Deepavali kepada semua penganut Hindu especially kepada kawan yang sudah lama tidak bersua muka Hamshawagini Chandra & Sangheetaa Phary :))

Happy holiday ppl! :)

Saturday, October 10, 2009

hati & perasaan

1
dem demmm demmmm!! aku memang allergic dengan sesetengah manusia yang pentingkan diri ni. gatal mata, sakit hati, semua ada. kalau aku boleh memilih, memang aku takkan pilih untuk kenal orang yang macam neh. haish! mood nak marah pon dah hilang, tapi aku takkan hilangkan dari otak aku neh, ape yang kau buat! REMEMBER!!

btw, lately jiwa kacawwww...



Monday, October 5, 2009

yang saya suke

2



sessi fotogedik sebelom pegi Tesco semalam! HAHAHA. takda kerja.

"Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur" - Rossa

"giler arr lagu nih!" HAHA - kami² yang baik hati ;))


p/s: saje nak tunjuk contact lens baru yang tak selesa dan mensakit mata. tapi mata besar okek! HAHA. FreshkoN!!

p/s/s: uish! jangan pk lain pulak. I tak bermaksud okey, macam suke sahaje lagu ni ;))

Monday, September 28, 2009

cinta antara kita *versi hati panas*

2
Komputer ribaku (eceh! skema) makin hari makin panas. Masalah² lain jugak akan mengganggu gugat kekuatan hati menagggung segala kesusahan. Masalah komputer riba ni juga antara yang menjadi pemangkin kepada penyakit malas mula menyerang tanpa belas kasihan.Antara masalah yang berlaku ialah semua akan restart  dan perlu dibuat dari mula. Pernah aku terpaksa bersengkang mata dan menahan hati dari kemarahan untuk mensiap kerja² yang telah terpadam dek kerana autosave yang tak melaksanakan tugas. Dah banyak aku dengar kekurangan HP V3713AU ni. Tambahan pula bagi pengguna windows XP macam aku yang tidak menggemar menggunakan windows vista. Pernah kawan aku *teet* (nama dirahsiakan) meramalkan yang laptop aku ni bakal masuk ke tong sampah dalam masa 6 bulan lagi seperti yang telah berlaku pada dia. Dan yang sebenarnya aku dah pakai cik HP V3713AU ni sejak 2 tahun yang lalu. Mungkinkah jodoh kami tidak panjang?? atau mungkin cinta kami berkekalan??




p/s: sewaktu MENGgoogle (macam biasa) tentang masalah HP V3713AU kesayanganku, terjumpa blog ini. Ohh. rupa² nya aku berkongsi masalah yang sama dengan encik zahiril adzim ini. yuuhuu~

okey, kembali merenung masa depan cinta antara kami. T_______________________T

me [heart] you

2

+ kami kawan kanak-kanak +

dari kiri: Mira, Zatie, Idiey, T-Ret


"A friend is someone who knows the song in your heart and can sing it back to you when you have forgotten the words."

good night ppl! :))

p/s: Pangkor is waiting for us, baby! HAHAHA

p/s/s: esok mula bersekolah. esok mula bersosial bersama nota-nota yang membuatkan otak berpusing di luar paksinya. esok perlu ke kuliah. esok perlu berhadapan dengan pensyarah yang bersedia untuk memuntahkan tugasan² yang di luar jangkaan.esok mula memerah keringat mengironkan baju kurung sampai lupa diri dah lambat!! Ohh. esok ada segalanya. ESOK sangat bermakna!

Saturday, September 26, 2009

kembali ke sekolah

2
esok akan pulang bersekolah. hati berat, mata berat, bahu berat. Tak sanggup nak melangkah ke dunia yang penuh dengan cerita² derita. Terbeban dengan kerja² dan tanggungjawab memang membuat hati serba salah. tolonglah mendengar hati ini terjerit². cara hidup mana yang aku nak sebenarnye nih?? aku sendiri pon takda jawapan. HAHAHA. okey, sekarang mood mendengar lagu raya *walaupon raya dah seminggu*. esok akan pulang ke sekolah. sekolah! sekolah!

btw, dia sudah pergi. pergi dari sini. pulang ke tempat yang dia sepatutnya berada. saya rindu, mungkin dia juga tahu. kita jumpa lagi tahun depan, saya pasti menunggu :)) Akita, please take care of him, treat him well.

ok, mood hilang. good nite ppl T_____________T

Wednesday, September 23, 2009

blog shop

0
yoshh~!!! finally, i am going to have my own blogshop, baby!! HAHA. ini adalah hasil usaha satu keluarga okey. oleh itu, readers sekalian, silalah memberi sokongan. belom ada apa² lagi dekat blog tu, masih dalam usaha okey. ingat! masih dalam usaha, jangan harap yang lebih² okek buat masa sekarang. HEHEHE. sokongan daripada semua amatlah di harapkan dan di hargai. :)) luangkan masa anda untukberjalan sekejap² di blog shop itu. anda boleh melawatnya disini.


p/s: orang sebok beraya, aku duk sebok siapkan blog. hehehe...
 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥