Saturday, December 17, 2011

Alhamdulillah :)

4
15 hari lagi, 2011 bakal meninggalkan kita. Syukur Alhamdulillah, sepanjang 2011 dah banyak perkara pahit manis yang dah aku dapat rasa. Banyak perkara yang tak disangka-sangka dah berlaku tahun ni dan aku sangat bersyukur dengan perkara yang dah berlaku. Banyak perkara yang aku dah belajar dan aku berjaya tempuhi dugaan-dugaan yang datang bertimpa-timpa dengan perasaan dan luahan yang macam-macam terutamanya di twitter. *yawn (penulisan spm)

so, finally i am someone's fiance!! syukur alhamdulillah :')

Tak pernah terfikir this not-so-little-girl will be someone's fiance at this young age. Muda lagi uolss. Muda? bluwekk! 23 is not that 'muda' lah!.


okay okay. sebenarnya, perkara ni berlaku dengan sangat cepat. peluang dah datang macam tenggiling bergolek, janganlah nak di sia-siakan kata orang. at first, tak pernah terfikir yang family aku akan approve aku nak bertunang secepat ni. heh. anak bongsu will always treated as a little girl. ingatkan terpaksa tambah lagi tahun2 bercinta (the word 'couple' seems not appropriate to use here). tanpa arah tujuan macam orang dewasa tu hewhewhew *puke.

With His blessing, we finally engaged :)

Tak terluah dah perasaan gembira nak cakap camana. suka kaw kaw weh! *orang gatal memang camni

dia baik, keluarga dia baik. semua baik-baik so I am the happiest and luckiest person on the earth(kot)! Dia tak pernah nak berbangga2 dan bercerita lebih-lebih tentang diri dia dan keluarga (tapi kalau bab macho, memang dia la selalu nak bangga diri tak nak kalah!).Syukur jugak sebab family dia dah treat aku dah macam anak sendiri *teary eyed :')

5 years and still counting. Jangan tanya pasal kawin kerana hakikatnya memang lah tak tahu bila lagi nak kawin. Seperti kata mak bapak yang menanggung hidup ni, biar la masing-masing bina kerjaya dulu :)


Thanks for the trip, soon-to-be-my-family. Thanks for everything. I owe them the world. Syukur kepada Allah kerana telah kenalkan aku pada sebuah keluarga yang sangat baik :')

7hours+ -__-"

Upon arriving at the airport with still pemalu sisters.


Hot air balloon!!



okay, dah tak malu! adik2 suka main stick run. stick run like forever!

harap2 anak2 mak nanti jangan la ingat mak gemok. ni sebab baju semata2

adik main stick run yg anti wasabi -__-" dah tak malu

Hasil tangkapan semeja.


1 happy family plus me plus colourful ninjas.

Makcik2 yang very nak tahu why wearing hijab. Makcik susah jugak nak paham english. plus mama plus me :)



 
Anak2 mak kalau baca ni nanti, anggap la tak nampak bapak berperangai macam ni


Cuba teka dalam gamba ade berapa orang?

dalam kereta seat rendah -__-"

Adalah terlalu ramai makhluk sampai mood pon sesat dalam tu


Ehhh!! Tetiba dah sampai Paris? *bila dah sejuk, kecantikan diabaikan. eh, cantik ke? bwahahaha

Before departure. sob :(

 


Thanks for the best hospitality. and heater tu banyak jasanya :)





jap. cari gamba tunang jap. lupe dah letak mana. anak2 mak sabar ye. blog awal 2000 memang camni.
-


-


-


-


-


-


3 September 2011 :) *muka mintak penampar di hari pertunangan. ops terkasar pulak bahasa mak.


seronokkk wa ada keluarga baru. boleh anggap percutian ni sebagai dulang hantaran ke 9 majlis tunang hari tu kot. ke nak anggap dulang hantaran perkahwinan ni? Hewhewhew *mintak penampar lagi sekali


dah malas. tahun depan pulak lah update lagi (kot). #okbai


p/s: rahsia senyum tak pernah nak nampak gigi: alignment gigi lari banyak. gigi macam highway bertingkat, anda macam mana?

Saturday, December 10, 2011

here and now

1
It has been a while pheeww!






This year will gonna end very soon and Alhamudulillah I've learn so much that I could not even count. :')


 There are lotsa thing I wish to share. and if Allah wills, I'll try my best :)





p/s: Over the years, we went through thick and thin and enjoyed every minute of it. Semoga jodoh kami dipermudahkan :)



Friday, October 28, 2011

Ohh boy!

1
I had a crush with him.








Unfortunately, we cannot afford to go against the fate






I hope he'll find someone better than me someday :'(







Thaufieeeeeeee!








 tapi tibe-tibe, he seems he's already found someone. gataiiiiiii ha!


Amboiiiiiiii tak boleh tengok pompuan dahi licin sikit ye?




okay okay. wait for my daughter ye Thaufieee. Bwehehehe


Anak you hensem lah mommy! :~)


p/s: credit photo from mommy Thaufiee

Thursday, October 27, 2011

dah 10 tahun

1
the last time i check, i've almost loosing my sense of humor. most of the entries recently most likely telling that "you're getting old, zatie! kill kill die die!" okay okay, well, am really conscious about the situation. sooooooooo i've been waiting for my fairy-god-sugardaddy to save me. anyone?


Pada suatu hari yang malas, Hepp! Hari mane? tiap-tiap hari pon memang you malas ape? *pangg! Yelah, memang hari-hari malas -___-" hari semalam memang superduper malas, so saya cuba cari kerajinan sikit yang masih ada dalam diri untuk terus bergerak sedikit demi sedikit. kalau ikut tahap kemalasan, nak buka mata sendiri pon perlu mintak bantuan orang sekeliling. macam tu lah tahap kemalasan peringkat 7/10. baru tujuh, kalau 10/10 tak boleh lah nak imagine camane kemalasan tu ntah-ntah nak bernafas pon malas.

plot seterusnya. disebabkan tengah mencari keazaman untuk rajin, habis semua rak diselongkar. nasib tak jumpe anak gajah bersarang *berapa lama punye buku ntah yang banyak sangat ni*. Tibe-tibe terserempak dengan sekumpulan buku dan kertas-kertas lama. dannnnnn....!!

puhhhh sikit atas buku-buku, buang habuk..




ni lah hasilnya, tak sangka dulu saya seorang yang tegar untuk belajar semua ni. 10 years ago i was someone who really into language. sekarang? KOSONG.








not bad eh? handwritting seorang gadis comel 13 tahun memang macam ni. ^___^

over the years, semua ni macam makin dilupakan. azman sensei pon dah further study kat jepun bring along his family (that makes us loosing 2 sensei in a time), so mood nak belajar pon makin hilang. a year later, baru ada sensei baru ganti isi kekosongan. Tapi waktu tu sebab dah banyak sangat tertinggal, mood nak belajar pon dah hilang. sensei pulak macam reti-reti je yang kitorang semua dah hilang minat, tiap2 kali kelas nihongo masuk language lab tengok anime. *agagagagaga pemalas dari dulu rupenye*




tapi, alhamdulillah, belajar ni dapat jugaklah hasil. dapat sekeping sijil kelulusan nihongo pon dah cukup. nanti boleh la show off kat anak-anak *ehem anak-anak tu kata ganda uolss* mak pon pandai jugak oii dulu (dulu je la).



semalam borak dengan mr fiance *eceh! macam borak dekat-dekat je* he asked me to read a little bit from what have i learn. memang harommmm la tak baca. maluuww i uolsss. kang silap dapat malu setempek. iolss ni dah la control manja depan fiance. tapi macho tetap macho. since we've been together, as long as i can remember tak pernah rasanya saya yang macho menunjukkan bakat berbahasa dengan bahasa lain. kalau mr. fiance buka mulut nak cakap jepun sikit pon, saya selaku aweks pada masa itu akan segera menghapuskan niat dia berkata-kata. heh! dia pon sama, ingat suka saya beringgeris? ohh memang mencari nahas. oleh itu, kami sememangnya pencinta bahasa ibunda. #tepukbahu






other than not pursuing in music, this is one thing that i regret. kalau dulu belajar rajin-rajin, i might continue with language. seronok belajar bahasa sebenarnya, banyak yang kita dapat manfaatkan. that 5 years had taught me so much. anak-anak mak nanti jangan ikut perangai mak pulak -___-"


kalau dulu i enjoy doing music and language rather than being in the lab, now it totally rotate 180 degree.  it doesn't mean that am no more into it but somehow i don't know where to start, where i can find the enjoyment that i've had in that 5 years. saya bersyukur saya dapat merasai pengalaman yang belum tentu dapat saya cari lagi selepas ni. *see, told ya, i'm loosing my sense of humor* *doze off*


i've heard the news, azman sensei sakit. moga-moga fiza sensei tabah dengan ujian yang datang. happy birthday sensei :')


#okbai

---- diari aku memang bosan pon -----

Wednesday, October 26, 2011

it's for you, again.

0



I know you haven't been here for quite a long time. just so you know, i'm missing you. i'm missing the day when we're 'together'.




good luck!

Sunday, October 23, 2011

dear you.

3
dear mr. fiance,

thanks to you for all these amazing years. i wish i can always teleports to you like a jumper, serve you lunch like a master chef, exchange my mind with an engineer so i can help you with your studies, plays badminton at your lawn and have dinner together. for almost 4 years we've been apart, there's not a sec i'd forgotten about you. of all things i can do, i can just switch on the laptop and waited for you on skype :'(

makes me wonder, how it feels to have the love ones around, do things together and go wild whenever you want.

sometimes i wonder, on what circumstances i'd made the decision to be with you? i didn't have the answer till now. for all things i know, i just wanna be yours.

dear love,

please do not fall sick, you make my heart feels like stop beating. just so you know, am still right here with widely open eyes, waiting for you ... on skype.


yours truly,


your miss fiance.

0223hrs, Oct, 23rd. 2011

Friday, October 7, 2011

pre-loved :')

2
Wardrobe dah penoh and I had problem buying new clothes since this wardrobe is gonna explode in anytime.


So, here we go. Walaupon sayangkan semua ni, I think this is the best way. Sob sob sob  :~(


If any of you wants to be friend with any of this, PM me okayyy :')





Code: ZH 001
Material : Soft Cotton
Brand: Nichii

Material: Soft Cotton
Fit till size M - L


Price : RM 30 including postage.


Wore 2 times.




Code: ZH 002
Condition: Good
Fit till size M - L
Price : RM 30 including postage. (not include accessories)
2 layer dress. Very nice :')




Code: ZH 003
Condition: Very Good
Fit till size XS - S
Price : RM 26 including postage.
material like velvet. Very nice :')

Never wore.




Code: ZH 004
Condition: Good
Free Size
Price : RM 24 including postage.
 The material is good and comfortable.

Wore once.


Code: ZH 005
Condition: Good
Fit till size S - M
Price : RM 24 including postage. (not include accessories)
Am madly in love with this :')

Wore once.




Code: ZH 006
Condition: Good
Fit till size S - M
Price : RM 16 including postage.



For info or inquiry, contact me on my facebook or twitter

Monday, October 3, 2011

ai ai ai ai

0
Just coincidence?


for official MV click;

Wednesday, September 28, 2011

This blissful month

0
This 2 months seems to be perfect. With family, fiance, girlfriends & boyfriends, everything's complete!




but tomorrow, Mr. fiance will be going, AGAIN :'(




I can bear for 4 years being apart, I hope I have the guts to be waiting for another year.




Semoga Allah mempermudahkan segala urusan kami :~)




I envy those ppl who can be together all the times. But, you see, it's not that horrible. If it's not us, who else is going to use the technology?? Well, we contribute A LOT within this 4 years! bwehehehe.




Now, lets back to basic! Here we gooooooooo!

Tuesday, September 13, 2011

:')

2

"Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berfikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana "

Sunday, September 11, 2011

My super weekend!

0
The thing I love about being a teacher  I don't have to worry bout dateline and homework. The feeling giving homework to students is PRICELESS. :')








Perasaan untuk hantar assignment sekarang bercampur. Nak buat mana satu dulu ni?!!

p/s: Next semester gonna be teaching Science & English. Tabahlahhhhh T____T

Tuesday, August 30, 2011

Salam Eidul Fitr

4
Selamat tinggal bulan penuh Barokah.

Semoga kita dapat berjumpa lagi dengan Ramadhan tahun hadapan.

InsyaAllah.



Selamat Hari Raya Eidul Fitr.

Maaf Zahir & Batin.


few days to go.



Moga dipermudahkan dalam segala urusan :')

Friday, June 10, 2011

please..

0
Dear Diary,



I almost suffocate



but, I am..


I can handle these things.


Give me a little more endurance and strength, I'll appreciate :')


Thank you.

Wednesday, June 8, 2011

#10Things: Day 2

0
Dear diary,


Within next week, everything should be clear.  








These are the only thing that I can think of. Susahnya nak faham diri sendiri dan berubah dalam masa yang sama :)

p/s: This entry is auto-publish. Thank you

This is real!

0
Dear diary,


"There is a place you can touch a woman that will drive her crazy. Her heart." - Melanie Griffith



Credit: Tumblr



Sorry Mr. Ventimiglia, I know am living in denial. T___T You touched my heart *bluweekk muntah hijau*



as holidays goes on, am having  terrible nightmare almost every night. :/

Jom sambung angrybird.:-|

p/s: School should have give us the lesson topic so we can prepare lesson plan and worksheet siap2.. Cuti skolah buat lesson plan siap, pegi skolah tido je. Hihi Lagipun, photostat kat sini wayyyyy cheaper.

These days

1
Dear diary,


:')

Monday, June 6, 2011

#10Things: Day 1

0
Dear diary,


It's June, again. Phewww! Doakan yang terbaik untuk bulan ni dan bulan-bulan yang seterusnya. Cuti lama lagi ni yawww! Rasa tak nak balik terus pon ada ^^ Bestttttnyaaa cutiiii :')

11. Saya lapar!


Dear best friends and good friends. I'm homeeeee!! if you wonder where am I. So, kalau ada plan ape-ape, call meeee! ohh lupa, send private message kat facebook pon okay since handfon wa macam tak berapa betol sikit. Makan banyak sangat daging kenduri kot, kene high bloog pressure dan pitam kejap. -____-" 


#okbai

Wednesday, June 1, 2011

Jun 2011

0
tak tau nak update ape. banyak yang tak publish dan mood untuk publish dah hilang.


SELAMAT BERCUTI!

Friday, May 6, 2011

Lima Lima Dua Kosong Satu Satu

0
Happy Bornday!


The triplets celebrating on the 5th day in the 5th Month. 

In the making, InsyaAllah :).

DuaPuluhTiga and still counting, Alhamdulillah. Semoga di permudahkan segala urusan oleh-Nya :')
 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥