Tuesday, December 28, 2010

Yang tadi tu bukan entry terakhir nampaknya.

6
Memang pentipu. Tadi punya lah confident pilih title tetiba tu bukan entry terakhir pon. Heh! Tu lah nak gambarkan orang yang memang selalu buat entry tapi tak taw nak letak title apa. Bantai kut suka ja. Okay okay. Ni mungkin entry terakhir. Nak cepat-cepat nii.


Dua hari lepas, posmen datang setelah ditunggu-tunggu-tunggu-tunggu-tunggu. Tunggu yang banyak tu nak menggambarkan betapa lamanya aku tunggu posmen yang datang hari tu. Eh eh bukan tak datang hari-hari sebelum ni, datang je. Tapi datang tak membawa berita gembira pon. Datang bawak bil telefon, bil streamyx, bil broadband yang aku tak pakai pon sebulan duk rumah ni, datang bil insurans kereta datang bawak bil-bil lah kesimpulannya. Lebih malang lagi bil tu pulak atas nama aku. Heisshhh! Tak kerja pon dah tanggung bil apehal neh??! Ok ok tipu la kalau aku yang bayar. HAHAHA


Ok salah topik. Ni bukan nak cerita pasal bil. Ni nak cerita pasal errr...





Ini pemandangan dari dalam errr..






Thank you, YOU! :'D #IheartMalaysia #IheartYou eh tetibe.


Eh eh. Kita suka dia neh bukan sebab benda-benda camni pon aihh. Suka la sebab dia kuruihh. Kalo bedighi dengan kita dan macam nombo 10 dah, kita jadi yang 0 tu la, dia jadi yang 1 tu. -___-"




You ni dah pandai conteng blog dah lepas dua tahun peram idea nak conteng blog. Tengok la tarikh last entry You ni sebelum entry yang terbaru boleh CLICK SINI ya. Ohh tapi jangan pulak lebih-lebih pulak na. Aku pukui hangpa nanti.


Kalau tak pasai ni pon kite sayang You jugak laa. Bihihihihi nah gelak name You jugak tak pasal.


You balik cepat sikit ye. Kite tungguuuuuu yaauuwwww :')


p/s: i <3 You Manja sangat neh snow sikit pon dah sakit-sakit. Eceh. Padahal kita hujan sikit kat sini dah macam-macam hal. Hihi

p/s/s: Anyhow, entry ini tidak vain. kalau terasa menyampah GET OUT!! This is from the one who i love sincerely kenapa tak boleh kan? :') Spread the LOVE ppl!

Mungkin entry terakhir tahun ini.

2
Seems that today's the last day at home. Cool! Lepas ni menghadap notes formulae dan bla bla bla bla. *puke* Paksa diri siapkan lesson plan sampai pagi tiap-tiap hari memang cool habis sampai pegi kelas pon rasa nak marah orang tak tentu pasal. Sape cakap cikgu senang ha? Kepala hotak hangpa! Kalo kata bahalol kang report kat awek pulak. Kalau cikgu tak belaja sampai pandai kang taknak hantar anak pegi skolah konon la pandai ajar anak sendiri ha kan dah jadi penyangak penyamun. Hang ingat apa, cikgu pegi pasar pakai baju kelawar harga murah ka? Hang tak taw ka kaftan mahai skang ney?! Hang tu yang tak sekolah. Hang jaga-jaga na, kalau hang kawen cikgu aku sepak bontot hang! Ha kau kang dah marah tak pasai nak kene blaja tules blog utagha cam Farhani lah macam ni. Tak pasai panas hati kih kih kih tu la emo sangat sebab tepaksa tempek muka kat Cheras sudah. 


Sambung.


Am such early birds today cause I can't even close my eyes since last night. I've been thinking on what's going on for the holiday. Err I mean for the previous 1 month (more or less). Well, nothing much actually. Read half of the Breaking Dawn and am started to yawn. Blame Jacob. Manage to finish all the 3 novels previously didn't mean that you can finish all of them. Ha, kan atok? Jangan tipu. Okay, blame me lah sebab memang sangat malas nak keep on reading. Anyhow, banyak pulak masa nak habiskan series. Malay series tiap-tiap isnin sampai khamis sanggup menghadap Kamal Adli *auuww*. Kseries, ade lah beberapa eceh. Melayu satu, foreign banyak pulak. #LoveMalaysia tweet tetibe.


Still, Marry me :')



No stupid jokes.
No stupid and arrogant 1st hero.
Less 'drama'.
More mature.
Cute and romantic Kim Bum :')

This might be a Korean sequel of Sex & The City.

Their age gap is about 10 years yet both looks sweet together. kalau ada yang macam Kim Bum ni pon aku rela walaupon beza 10 tahun. Bwehehe




The best part is when Ha Min-jae (Kim Bum) creates a very nice song for her *melting*. For more info, CLICK HERE. Dia lebih pandai elaborate kot since aku pon dah tak pandai aih nak karang-karang dalam blog ni. Usia makin tua macam tu lah. tsk tsk


#IheartMalaysia. eh tak pasaii. pang sebijik karang!

nah kasi hang jatuh cinta sikit




Happy New Year in advance. Doakan yang terbaik untuk masa akan datang. Bye. 


p/s: Doakan perjalanan pulang wa esokk :'(

Friday, December 24, 2010

KawanKapal

5
Ini gambar curi. So, lepas ni jangan pulak ada orang lain nak curi. Kang jadi gambar curi-curi.

Mira & TRet & Zatie & Idiey (tak tahu la kat celah mane)




Buleh tak kalau tak maw pulang ke Cheras? Buleh la! Buleh la! Aku rela tanam jagung dan kacang botol je kat rumah. Rumah kan Heavennnn!  :')


Hi Ret, Ai curi gamba yang you dah edit ni. Hihi Macaroni Bakar Ai tak melekat sangat tapi sedapppppp!! (Takpalah puji diri sendiri walopon rasa nak lempang dengan halaju tinggi) Datang la rumah yeee :')

Saturday, December 18, 2010

Memerlukan & Diperlukan Dengan Segera

7
heyyyy


dah lama tak update blog walopon memang takda kerja langsung waktu cuti. nak cari kerja? mintak ampun seribu ampun. aku dah lama terbayang-bayang kehidupan sehari-hari macam ni. Yang aku tak dapat bayang cuma rumah bising dengan anak buah yang balik kampung jugak. sorang dah selamat balik ke KL tinggal lagi 3. Yang 3 ni tak tahu bila nak balik Johor. Kental aku sebagai maksu menjerit huru hara sana sini habis hilang cun err hello, cun ke?. Rasa nak lempang.


Cuti pon dah tak lama. Aish apesal kene balik awal neh. Apesal rajin sangat nak balik awal nehhh?? Finee! Salah sendiri. Rumah tak kemas ada hati nak balik lambat. Dah start lecture semua sapa nak tolong kemas rumah weyy? Kalau ada suami tolong kemas sangat best. Masalahnya bakal suami (InsyaAllah) pon malas macam bakal isteri *auuww* Masalah paling besar pulak, macam la dia ada berdekatan kan? Hihihi Boleh la buat operasi cari bakal suami yang tinggal berdekatan :'D * Eh, hai youuu!


well, ada sesiapa nak hire cikgu tuition? of coz la for kids, orang tua i tak sanggup youu! sanggup berhadapan dengan ciri-ciri supergarang macam saya? terasa inginkan cabaran? Call me! We can negotiate :') I need to start earning some money by my own. THIS IS SUPER-SERIOUS. Kawasan Lembah Kelang sahaja. 

Perlukan yang muka lebih garang dari harimau?

Perlukan yang sentiasa membantu?




Yang ni mungkin tak perlu : online setiap kali ada waktu free ZzZZzz



Call me! Saya SUPER-COOL juga :)


You can contact me via facebook, twitter, or just leave a comment here :) Yang tahu nombor handphone pon boleh call/SMS secara terus.

Sekian. Bye


p/s: sakit bahu wa kena gigit arghh!!

Sunday, December 12, 2010

You!

2
cool! cuti dah nak habes. ㅠㅠ *tolong baca dengan elemen sarcastic yang melampau*




ohh sebenarnye tak cool pon. ne no ne no ne no result is coming out, very sooooooon! lagi satu, SE W910i memang tak dapat diselamatkan buat sementara waktu :'( Hati pon tak rasa nak balik sana.Takda orang tunggu kat sana and I have my family here. Walaupon muka dah macam mafia tiap hari terpaksa tahan dengan cakar budak kecik ni, but I am a happy auntie :')


And I wish u're in KL. oh, I miss u A LOT, sweetheart. Can't wait for March :') Balik cepat okay !

Remember? It's yours *from ur bedroom window ke?*. I pinjam okay :) I Miss you.



lot of love from Malaysia to Japan. 
*kiss kiss*

Wednesday, December 8, 2010

The Love

0




Am dying to be one of those girls. By the way, muka diorang macam takda perasaan je (-____-")

@___________@

Monday, December 6, 2010

My Girlfriend.

9
Lately, hidup huru-hara tak sempat nak catch-up & update dengan apa-apa pon. Dengan ada penyakit huru hara, datang pulak penyakit tekanan jiwa disebabkan tak update dengan Leader KHJ coming to Malaysia for The Face Shop event @ Bukit Bintang Entrance, Pavilion . Tekanan tahap dewa dapat tahu berita dah masuk peti ais ni T___T




Kalau dulu, kerja tak habes-habes sebab sebok hadap KDrama sampai pengsan. Sekarang, KDrama tak habes-habes sebab sanggup sebok hadap kerja sebab dah bosan dengan asyik Hero No. 1 yang akan dapat Heroin sedangkan Hero No. 2 hensem & baik gila nak mamp*s memang kompem takkan dapat Heroin! pehh. I hate u, Hero No. 1! KA KAH KAH *macam la Direktor KDrama taw baca bahasa Melayu* Dah la kurang hensem (aku sopan disini okay! *dalam hati: memang TAK hensem bluwekk muntah berdarah*), ego semacam, tak selalu ada kalau memerlukan dan bla bla bla. Kalau tengok Otomen ada untungnya jugak, sebab Otomen memang selalu ada kalau heroin atau rakyat jelata memerlukan. I Love U, Otomen!




Now, am finally finish watching this (selepas bertungkus lumus secara hebat);




My Girlfriend is Gumiho (Nine Tail Fox)
Shi Min Ah cantik :)




dan penyelamat yang hebat untuk membantu aku habiskan My Girlfriend is Gumiho secara hebat mestilah Hero No. 2 yang kacak begaya bluweekkk ha, hambik kau, puji sampai muntah!;


No Min Woo as Park Dong Ju yang malang selalu sob sob sob




Nasib baik hensem, kalau tak sampai beranak tiga pon belom tentu dapat habiskan.



Everytime he appeared, this song would play. Actually, he's the one who sang this song.





Sekarang sebok semua budak laki nak bersunat. Salah satu mangsa ada dalam rumah aku ni. Selama ni dia duk sebok buli MakSu, sekarang waktu MakSu untuk membuli yeahhh! Sebelom bersunat, sempat la MakSu ni mula dengan cerita-cerita menarik. Ha kau, melalak tak sudah budak tu. Finally, MakSu yang kene hentam. Ceit *nantikauakukerjakan* Dah selamat besunat pon, bangga pulak tak payah pakai spender kain. Sebab budak tu tak malu Nauzubillah, ha, pakai spender kotak kau! Dengan susah payah nya ayah aku invent sesuatu supaya budak kecik tu tak buat tayangan free kat sepupu² dia yang masih dara. Gunting kotak kasut sampai jadi spender. Dengan adanya spender kotak, suci sikit pemandangan. Kalau tak, tenggiling pon malu nak tengok T_______T sob sob sob ~

Hebat weyy bapak aku! Nak lawan Galileo Galilei nampaknye. Pehhh! Korang tau ke Galileo Galilei tu sape? Tak tahu pegi google cepat. Malu kat budak darjah 5 karang.






Nak tengok Ngangkung! Nak tengok Ngangkung! Best tak?




p/s: gambar underwear kotak tak dapat di-upload atas sebab keselamatan & kemaluan pihak berkenaan. bayangkan sendiri dah la weyy.

Wednesday, December 1, 2010

boleh pandang-pandang

5
lately ni mood memang lari lintang pukang tak tahu lah mana nak cari sebab diri sendiri lost bagaii. entry banyak tersadai dalam draft dan mungkin takkan sambung dan kemungkinan paling besar memang takkan publish. duhh =.="




macam tak penting, tapi memang nak cakap jugak kat satu dunia, Aku sekarang tengah CUTI  weyy. Dah lama mimpi²kan cuti ni.


Satu hal yang aku tak suka bila cuti, kepala otak ni macam tak pandai pulak nak berehat. Kalau dulu duk fikir macam-macam report, lecture skarang ni dah takda benda sangat nak fikir ni, aku sebok duk fikir pasal benda lain. Habis runtuh rumah tangga.


Semak jugak otak aku ni. Kuning merah hijau jingga semua ada dalam otak. T_____T Mood nak marathon movie pon memang hilang dilanda badai. Baju pon bawak balik sekangkang kera memang takda harapan nak keluar pakai baju² vogue tiap² hari lagi pon kat sini nak pakai baju² macam tu pegi mana? orang semua melangut tengok aku pakai karang. Sebagai kesedaran poket kempis, hanya apabila Sponsor atau Bank bergerak keluar, aku akan menonong pegi siap cantik² padahal tak cantik pon sebab nak ikut jugak. Dapat beli keinginan sikit demi sedikit lama² jadi bukit tu pon dah tadah tangan syukur dan sebenarnya dengan harapan dapat lagi.


Sebab mood pon aku tak jumpa pegi mana, penggunaan 'aku' ni berlaku dalam keadaan sengaja. Yang baca pon kawan² sepermainan dan sepercabut gigi bersama-sama dulu. Hai mira & idiey :'). TRet aku rasa dah hilang ditelan facebook. Memang lupa terus blog heh! Nak keluar boleh la sponsor ye kawan².




Aku nak main sorok² dalam comforter dengan budak² kecik ni *lepas kira sampai 10 selak comforter terus jumpe, bajet thrill habis la budak² ni.T______T*  Bye!




sorok dalam spender jumpe tak?






p/s: Harap tak kene sorok ngan hantu tetek (18sx)

You are my heaven :')

0
At the mean time, I love this for no reason. Err.. or, maybe for one reason that am not gonna tell anyone including YOU!









this is the offical MV :')








ENJOY!

Monday, November 29, 2010

what do you think?

4
Cinta itu ibarat mengorek hidung...

Sangat nikmat.Kita tak tahu samada kecil atau besar tahi idung yang akan kita dapat...

Mungkin tak dapat langsung......barangkali....


Read more: Click here


previously, i end up by making this blog as private. and now am open it up to public again just because for the sake of sharing this funny-yet-stupid quote (but it was written very nicely). Have a great week ppl. 


source:google



p/s: Mood swing, STAY AWAY!

Thursday, November 25, 2010

Playful?

0
Duk rumah memang hebat.






Makan more than 3 times per day, main main main main, tidoooo, movie movie movie, kdrama sampai pengsan :')


Memang lah sangat heaven sampai lupa nak jaga berat badan sendiri lepas ni mesti menyesal tak sudah dah la malas jogging! Yey!


Lagi bertambah hebat bila handfon tak berfingsi what the h**l! tak payah la nak text saya kalo rasa tak berapa penting sebab saya akan berasa sakit hati secara super memandangkan tak buleh nak baca apetah lagi nak reply text awak semua. mintak sorry. kecewa menangis nyanyi lagu rindu serindu rindunya sebab tak dapat nak text orang nun jauh di sana. *pedih hati wa cakap lu*


sementara takda kerja lain nak buat, memang tak berapa gemar nak online kalau broadband ni sepantas siput bab*.




Kdrama terbaru yang dapat saya habiskan Playful Kiss.


Memang tak pandang tempat lain kalo dah dapat cerita ni sebab....










Kim Hyun Joong *melting*




Ohh. basically cerita ni mengenai sorang perempuan Oh Ha Ni yang sangatlah clumsy tapi tak sedar diri jatuh cinta dengan Baek Seung Jo yang perfectionist. Jalan cerita pada awalnya biasa² je, cuma bila dah pertengahan cerita ni baru la dapat feel sikit nak tengok. Feel nak tengok banyak datang disebabkan Hyun Joong je. Bweheheheh. Ohh, cerita ni sangat sweet sebenarnye :')


Dan lagi, OST Playful Kiss pon best :')

by G.Na

By Kim Hyun Joong

Ohh. ada cuti lebis sebulan lagi ni, banyak masa nak habiskan semua Kdrama ni. Memang sampai pengsan la nampaknya.


eh, jom buat cupcake lagi nak?


Tak malu tempek gamba sendiri dah la crop gamba orang lain :-P



p/s: Terima Kasih kepada supplier² Kdrama *mostly semua kawan wa

Friday, November 19, 2010

Membaca jambatan ilmu

4
Yes!


location: MPH Bukit Bintang Plaza



mari mula membaca.


but please read something that you can really understand.

Kenapa saya tak suka?

0
Okay, entry ini sepatutnya dibuat secara protected. tapi, takpa lah kan. alang-alang dah tak buat privacy, kita hentam saja!






ohh, kisahnya saya pendekkan. ade satu perempuan yang saya sangat tak gemari. senang cerita, MENYAMPAH. kalo you baca blog ni bagus la, kalau tak, I mintak sorry. bukan nak mengumpat, tapi ini hakikat :)






I never gonna be that stupid to reveal your name here. saya ada jugak rasa simpati dan rasa tak senang untuk mengaibkan secara terang-terangan. You, jangan nak sebok hal berkaitan dengan I. walaupon kita tak berkenalan secara official (rasanya tak pernah berjumpa pon), I dapat rasakan you banyak interfere dalam kamus hidup I yang lebih tebal dari encyclopedia ni. Setiap orang yang I rapat ataupun kenal secara sengaja mahupun tak sengaja, you sebok jugak nak kenal sama kan. Or it's just me yang rasa you macam tu? Walaupon you adalah salah seorang kawan kepada teman baik I, you tetap I tak suka EXCLAMATION MARK BESAR². I rasa you ni menyebok sangat la. Adalah beberapa perkara yang buat I tambah-tambah menyampah dengan you. Pleassseee lah. I malas nak tengok you, malas nak tengok nama you mana-mana dalam ruangan facebook tu ataupun apa-apa yang berkaitan dengan you.






Ehh.. saya pon dah takda idea nak beremosi secara berlebihan dalam blog. Memang takda bakat nak emosi dalam blog, facebook etc. Kadang² kecewa jugak sebab idea datang mencurah-curah bila nak marah. Tapi bila dah tekan keyboard, puuffff..!! semua hilang. Satu perenggan pun cukuplah nak gambarkan ketidakselesaan saya dengan wanita itu.






p/s: Entry ini adalah luahan rasa secara separuh kurang waras wa. Kalau wa waras, wa tak tulis entry macam ni sebab wa memang tak pandai nak beremosi dramatik dalam blog -_____-". Diharapkan pihak yang tidak berkenaan jangan salah tafsir. Selamat berehat! :)

p/s/s: entry ni wujud mungkin sebab dah terlebih tengok movie, main PSP, makan & bla bla bla. semua perkara yang banyak mendatangkan keburukan pada masa akan datang dah saya buat sepanjang cuti 2 hari ni -______-" **mungkin jugak sebab handfon rosak!

Thursday, November 18, 2010

hey! :')

4
Dah habis 7 Semester. (3 Sem Foundation + 4 Sem Degree)


ohhh tu kalau tak masuk lagi 2 semester gigih buat Matrik kat Kedah -____-"



What's on your mind?


Still got another 4 semester and i'll be done!


Yey! Cepat la lagi 4 semester!

KMK Multipurpose Hall 2006/2007 with roommates :')
Birthday Ah Theng @ KMK 2006/2007
Malam Ambang Kemerdekaan KMK 2006

Farewell party H4T4 Semester 1 KMK

Kuliah Hayat 4 Semester 1 @ DKK 2 KMK 06/07

Reminiscing all the bitter-sweet memories :')

p/s: Seronok tengok kawan² konvo, buat Masters. Ehh jeles sebernarnya. if only i made a different choice 3 years back there. ...and that will never gonna happen. Face it!

Tuesday, November 16, 2010

:')

0
sorang dalam bilik. 

END OF SEMESTER 4.


Yey!


p/s: Waving goodbye to the campus. :')

Sunday, October 31, 2010

Good Luck ppl ;')

4
Ohh. This is not too GOOD to be true;

exam will be in less than 48 hours!

and am still blurr and of cos updating blog isn't a cool thing.

Good luck peeps! we'll see again in 2 weeks ( more or less -_____-" )


Quote: 80% of the final exam will be based on the one lecture you missed and the one book you didn’t read.-Unknown

Bye bye!
p/s: am being like this because of the pre-examination syndrome. Please ignore me if am too excited to finish this hopeless semester.

Sunday, October 24, 2010

Dah Improve! :')

2
oohh. related to the previous post.


Tadi, balik Cheras pon dengan tegar nye naik tren. Masuk koc wanita lagi. Heh! Ape guna ada keistimewaan kalau tak tahu menghargai?




Tak nampak pon yang tak seiras wanita. Awesome! :')




Sampai Stesen Sg Buloh, tibe-tibe dengan tak terbilangnya golongan bukan wanita tu masuk KOC WANITA. Bhai, lu memang tak tahu malu. Wa dah mula panas nii!




Dengan membawa bau haruman ketiak basah yang semerbak, muka cool gila, bunyi ringtone SMS kuat gila, kaum bukan wanita ni berdiri dekat tiang yang disediakan untuk penumpang berpegang. Dengan tak malu pulak rebut seat dengan WANITA yang ada dalam tu. Ohh. Segerombolan ni bukan warga negara ok. Abang Bang*a. Dah la ketiak basah, bau satu koc boleh pengsan. Kesian sorang budak yang tak dapat lawan abang Bang*a tadi untuk apatkan seat penumpang yang dah keluar. 




Sampai stesen Mid Valley, dorang masih tak turun.




Tibe-tibe, datang la sorang pak cik polis bantuan dengan kacak lagi macho dan telah menyelamatkan keadaan. Ayat best yang pak cik tu keluarkan contohnye "Hoi, kau perempuan ke, jantan HAAA?!" Isk. degil lagi bhai ni, tak nak keluar. Dah kene tarik dengan pakcik polis bantuan yang macho lagi kacak bergaya, akhirnya satu coach dah bebas dari yang berlagak wanita tu.




Ohhh. kan best kalau ade ramai pak cik polis bantuan yang kacak macho lagi bergaya macam tu. Cool gila weyy halau yang tak sepatutnya naik ladies' coach tu.




Kepada awak (bukan wanita), elakkan la naik ladies' coach tu. Rakyat negara ni semua dah diberi kemudahan persekolahan dan macam-macam lagi. Tadi saya notice yang sign tu ada dalam pelbagai bahasa (Melayu, Inggeris, Cina, Tamil & Arab) Ikut lah arahan. Jangan langgar peraturan *kalau langgar peraturan sekolah dulu, takpe kan? kan? kan KIH KIH KIH*. Hormailah orang lain. 




Eceh. Konon pandai la tu. Ceh. Bye


Cuti-cuti cinta :')

Saturday, October 23, 2010

ladies' coach?

2
Hai. WOW! Seronoknya mengabaikan blog. Kau takda blog lagi bagos la weh daripada takda update walaupon sekelumit. Ya, saya dah pandai guna perkataan 'sekelumit' memandangkan dah khatam 2 bijik novel hari ni. Hujung minggu saya dah mula sejak Rabu lagi. Saya bersenang-senang macam baru lepas habis exam je, ye saya tahu T_________________________T *dah sedar diri dah ni* Saya bercita-cita akan terus menghadap buku secara berkadar terus tanpa henti 24/7 bermula minggu depan <--- angkat tiga jari berikrar.




Ohh ya. Saya di Sungai Buloh u'olsss! ouch! eh, saya normal. tak gedik. tak gedik. SUNGGUH tak tipu!


Nih nak tanya sikit.


Kalau namanya `ladies' coach`, siapakah yang anda akan bayangkan dalam coach tu?? Ha jawab! jawab! jawab!


eh, gaya tak puas hati pulak. Teman lelaki saya cakap, kalau tak pueh hati, jangan duk conteng dalam blog. Jangan duk kepoh dalam facebook. hihihi.. Ok ok. fine! Ni bukan tak pueh hati, cuma persoalan sepanjang duk dalam ladies' coach tu je.




Jumaat pagi around 10 o'clock camtu, saya dengan muka tak siap gerak ke Stesen Komuter Salak South dengan harapan takda lah kene tunggu lama. Sampai je stesen, tren dah sampai, senyum sampai telinga kembang lah. MALANGNYA, kaunter tiket tutup weyyy! What the fishhhh! Check purse duit kecik memang takda lah, ada not RM10 paling kecik dan not RM50 paling tak kecik. Sah-sah kalau guna mesin tiket, baki yang dapat semua duit syiling. T__________T Tapi, dah tak da pilihan, saya dengan sabar dan tekun masukkan not kertas RM10 dalam mesin tiket automatik. dan MALANGNYA lagi, tiba-tiba lampu 'guna syiling sahaja' jadi oren. Ha.. hambik kau! Padan muka. Siang-siang tak sediakan duit kecik, sekarang menangis keluar air hidung pon takda guna. Sudah lah terlepas satu tren, tiket pulak tak dapat nak beli. Tsk tsk tsk. Malang malang. Tabah gila ni korek duit syiling dari ntah mana-mana. Mamat Chinese dan aweks tengah pandang-pandang dengan muka kesian. ceh ceh. Jatuh saham wa. Dengan peluh jantan menitik-nitik membuak buak ni, akhirnya dapat beli tiket RM3.60. Saya banyak kerugian duit syiling 50$ T__________T




Sebagai pengguna komuter, mungkin anda tahu macam mana ketabahan dan kesabaran yang kita perlu kumpul sementara menanti kedatangan tren tu. Kalau dah datang tu, rasa macam dah dapat emas berketul-ketul. Walaupon dalam tren macam sardin sumbat, tambahan lagi aliran ke Mid Valley. Eh eh. Komuter skarang dah ada ladies' coach. Pintu ladies' coach betol² terbukak depan mata saya, pheww lega wa cakap luu. Kalau dah ladies coach, kompem la semua yang dalam tu perempuan. Eh, perempuan ke tu? rambut panjang, kerinting dannnn dia takda ehem ehem. Lohh.. jantan rupenye. Dia ni tak pandai baca ke apa? Ohh, OKU kot, tak nampak sign yang tulis `ladies' coach` tu. Tapii......




cukup sifat. Boleh type SMS dengan laju. Kalau masuk pertandingan type SMS paling laju, mesti dah boleh jadi juara. 




tak pelik ke lelaki normal yang cukup sifat boleh masuk ladies' coach? Saya pandang kiri kanan, ohh rupa-rupanya ada sorang lagi yang serupa. Tak habis-habis saya terfikir, tak nampak sign 'wanita sahaja' ke diorang ni? ataupon, dulu tak pergi sekolah, tak pandai baca??


sampai stesen Mid Valley, ramai WANITA yang keluar masuk. Ohh. Yang kurang wanita pon ramai jugak yang keluar masuk. Pelik pelik. Awak tak pandai baca ye? Haish, ape guna buat koc wanita sedangkan yang tak wanita pon ada dalam koc wanita jugak. Awak teringin jadi wanita ke?




ohh. Luckily saya berpeluang duduk dalam tren. Ni salah satu gambar yang sempat saya snap dalam tren. Sorry bhai, mesti lu ingat wa tengah sebok type SMS. hihihi.

pakai cam hp sahaje. W910i yang hidup segan mati tak mahu T___T *nasib tak kantoi* bang, jangan marah ye, nanti kene jual XP

eh eh. cool je awak ni. abang baju pink kat belakang tu muka dah comel, tapi masuk coach wanita. haaa! kan dah tak comel. Hihihi. Dah terang tak payah lagi nak suluh pakai lilin, every part dalam coach tu tertulis `ladies' coach : koc wanita : ladies only at all time : wanita sahaja sepanjang masa`. Haaa kau! tak paham bahasa melayu, bahasa Inggeris pon tulis jugak. Ada sign yang dah bold wanita sahaja tu, masih tak paham² jugak. Sesetengah dari mereka adalah warga negara jiran berdasarkan cara mereka bertutur. saya bukan racist di sini okay. Menyatakan yang benar belaka. Hehehe..

Ohh. ni pakai Samsung PL10 bukan W910i. jangan tertipu.
oohh. Macam ni kah rakyat Malaysia yang cintakan negara? Bahasa kebangsaan tak paham, bahasa omputeh penjajah pon tak paham. Ape gunanya KTMB buat koc wanita kalau lelaki pon dengan muka 1$ masuk koc wanita? Dari apa yang saya nampak, ramai WANITA² terkejut dengan kehadiran 'wanita' lain dalam koc ni. Macam dah takda koc lain yang TAK bertanda 'wanita sahaja' awak nak naik. Tak segan ke, bang?


Pihak yang berkenaan pon sepatutnya perlulah ambik berat hal ni. Apa guna polis bantuan? apa guna pekerja-pekerja yang duk bayar gaji bulan² tu?? Emm, lagi satu. Kaunter dan sistem pembelian tiket memang kurang sistematik. Kaunter tutup hari tu kalau tak salah saya disebabkan system down. Takkan takda alternatif lain ?? Sediakan tiket lebih awal atau ape² sahaja alterntif lain. Kesian, ada makcik yang tak dapat beli tiket sebab langsung takda syiling. Nak pakai not kertas pon tak boleh sebab mesin cakap 'guna syiling sahaja'. Tak semua orang dapat bawak syiling lebih RM3 dalam purse, awak. Berat taw nak bawak syiling ni, tambah² kalau bawak 10$. Memang tak cool jalan bunyi duit dalam poket. Habis hilang macho. Hihihi..


Ohh. ini pendapat saya sahaja. Kalau macam ni attitude yang rakyat Malaysia terchenta tunjuk, mansuhkan saja ladies' coach. Macam tak da makna weyy. Huu..


Oh panjang pulak kali ni. Hambik kau! kan dah lama tak update. Hihi. Ehh, kata awak pula macam mana?

p/s: wa dah nak exam weyy. sudah² la tu main. tsk tsk. Ehh. SK Taman Puteri, Batu 9 Hulu Langat, tunggu chekgu yee. :')

Thursday, October 14, 2010

Saya HEBAT?

0
Saya hebat & cool;


: sebab saya dah lama tak update blog


: sebab saya sangat tegar siapkan assignments berbanding cuci mata, lately.


: sebab suara saya macam rox star.




Saya juga rasa hebat & cool kerana;




: otak saya sangat penoh untuk fikirkan kerja-kerja belajar dan masalah sekeliling.


: saya dah tak fikir pasal diri sendiri kerana terpaksa berfikir untuk orang lain. <-- feeling jadi politician walaweyy!


dan yang paling penting,




saya dah tak tahu camana nak update blog.


sebenarnya, saya TAK hebat,


YES! I'm a LOSER! -___________-"


ohh.. Hari tu wa pegi Melaka. Wa nak show off kat lu ni! :)






OK, Bye!

p/s: wa tak paham ape kaitan wat hebat dengan pergi jalan-jalan Melaka @#%&!

Saturday, October 2, 2010

i wish for..

3
this bag, boleh?



ok, tak boleh. takda duit T______________________________________T

bye

Sunday, September 19, 2010

Kampung

0





Ohh. Sebenarnya gambar ni takda motif pon. Cuma sebab dah terlalu lama tak tengok pelangi jadi eksaiteddd nak cakap satu kampung.


Pelangi ni penoh tahu! Yang macam dalam cerita kartun tu, separa bulat :) Memandangkan saya hanya guna Samsung sebesar jari dan terpaksa capture dalam kereta yang bergerak, ini ajelah hasilnya. Tesengih-sengih sebab dapat tengok pelangi yang cantik di kampung halaman emak. Eceh! Gambar ni semua telah dicapture sekitar Raub, Pahang. Tesengih-sengih sampai robek bibir. Dah lupa kali terakhir dapat tengok pelangi yang cantik macam ni.



Isnin dah bersekolah. Satu kerja pon tak siap T__________________T





semoga Selamat Hari-hari . KAH KAH KAH


Bye


p/s: Wa sakit perutttt!!

Wednesday, September 15, 2010

Dah cukup Raya! Waktu mencari bentuk badan yang sesuai!

0
Selamat Hari Raya!


ohh! Belum terlambat lagi pon kan :')




Orang semua berhempas pulas upload gambar raya kat facebook. Memandangkan gambar ni semua ehsan dari pemilik-pemilik kamera besar gabak, saya pemilik kamera yang kecik ni simpan la kamera jauh-jauh (malu ha nak tunjuk T________T) dan takda hak dan kuasa lah nak upload gambar. Upload kat blog pon, cukuplah T______T




Gambar dipilih secara rambang mata dari 3 kamera besar gabak. Terimalah yang mana cantik tak cantik yeee! Satu dari sebijik Olympus, sebijik Nikon dan sebijik Canon. Dari Samsung saya jangan tanya, malu nak keluarkan, besar kuman je ha kameranye. 

Ini keluarga Encik Hussin. Jangan dekat! HAHAHA
Saya dah cuba nak jadi cantik. Maaf tak mampu T______T Cukuplah saya nampak sebaya dengan dia! :')


Dia dah tanggalkan screen protector W910i saya T______T



atas: a. abang yang tak tahu bila nak kawen, b. keluarga abang ke. tepi atas: saya dan iqeen (anak saudara). tepi bawah: abah & mak. bawah: c. keluarga kakak d. keluarga abang.

 ohh..Ini anak saudara saya yang gemokbu

ohhh.. Ini saya yang tak cukup gebu T___________T takpa, saya pernah usaha.


ohh lupa!

Olympus dia punya T___________T

nak tinggal nombo telefon boleh la. Bwehehehe.

Selamat berpuasa! Waktu kurangkan berat badan kembali tiba :')

p/s: wa dah watermark semua gamba, kalau ada yang curi lagi wa tak tahulah! aishhh!
 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥