Friday, December 26, 2008

Pandangan anda?

kihkih.. hanye mahu mengshare sedikit pendapat..
saye terjumpe video ni semase membelek2 youtube (atas nasihat my meymey supaye tak bosan semase ketiadaan beliau) tadi. silelah mengahayatinye :)





video ini adelah sebuah iklan komersial di Indonesia(mungkin). Iklan Pond's flawless white.

adegan-adegan memegang anjing oleh Ashraf Sinclair dan Bunga Citra Lestari itu tidaklah sepatutnya berlaku, memandangkan mereka berdua adalah Muslim. ye la, nanti boleh menimbulkan fitnah kan. kihkihkih. saye ni hanye tak seberape pengatahuan. tapi, iklan ini boleh menimbulkan kontrovesi. Astaghfurullahalazim. mungkin yang di pegang tu, patung sahaje, siapa tahukan? :) tidak lah baik kite memfitnah. mengikut sesetengah pendapat para ulama, anjing boleh dipegang oleh seseorang Muslim jika kedua2 anjing dan orang tersebut kering dan tiada sebarang najis. tapi, bukan ke lagi bagos kalau elakkan je kan?? kihkih.

Dulu pernah keluar kes tentang seorang pelajar yang mengambil kursus vaterinar bergambar memegang seekor anak babi. itu adalah mungkin kerana dia sedang menjalankan tugasan sebagai seorang pelajar. Namun, tak elok lah kan berposing bersame binatang2 yang diharamkan Islam? kihkih. jangan la ambik hati dengan post ni. sekadar meluahkan pendapat sikit. Ilmiah la sikit kan skali skale. kihkihkih.

saya juga mempunyai seorang rakan yang lebih kurang ade seorang aweks dari negara luar. agak terkejut melihat gambar beliau memegang seekor anjang kecik bersame2 aweknye itu ketika melawat rumah aweknye itu dinegara tersebut (dirahsiakan, harap sorry). tak mengapalah, saya takde hak nak masuk campur, cume menegur sesama Muslim :) jadi, pendapat anda bagaimana?

p/s: kihkihkih. wahwahwah. zatie membuat entry ilmiah. kah kah kah (gelak sampai tetonggeng-tonggeng). anda-anda terpakselah berhadapan dengan situasi ini kerane saye tiade daya untuk menggumbirakan hati ketika my meymey sedang melancong bersame2 kawan beliau. sedeyh2 :( (kecewa ashraf tak pandang saye pon! :( apekah kurangnye saye? kah kah kah.) jangan pegang animated GIF dibawah. binatang haram kan tu. kih kih :P

0 cookie[s] ready! ♥:

 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥