Sunday, August 23, 2009

Ramadhan datang lagi!

Salam Ramadhan kepada readers semua. (ehem, ade readers kew~?)

Sedar tak sedar dah sekali lagi Bulan Ramadhan datang kepada kita. Sedar tak sedar jugak, usia kita sedang meningkat. Kadang-kadang rindu pon datang mengusik. Kalau dulu, waktu kat sesma, banyak betol kenangan yang indah takkan dapat dilupakan. Bangun awal pagi, pergi sahur dekat dewan makan. Tengok nasi punye la lame, last skali, minum air je. HAHAHA. Bile dah dekat waktu bebuka, ramai la pergi serbu dewan makan. Mak cik dewan makan buat muke poyo je letak makanan dalam tray plastik warna biru. Tak sabar-sabar nak 'chup' tempat makan. Makan ngan geng punyelah ramai, bising pulak tu. demand lagik, pergi beli kueh dekat kantin, poyo betol! Kononnye banyak duet la tu. HAHA sebenarnye selera besar. BFF yang kurus tapi kuat makan, Nanaa suke betol bab² beli kueh ni. HAHA. waktu kosong sebelum waktu bebuka, kononnnye bukak TV nak tengok Jejak Rasul (*note: Tak boleh bukak TV hari kelas okey!) tapi sebenarnye curi-curi bukak drama korea title Stained Glass kalau tak silap. HAHAHA. sorang jaga depan pintu, tanak kasi kantoi, kalau-kalau warden turun tangga. stand by trus nak bukak TV 3. HAHAHA

Masuk bab terawih pulak, dulu selalu solat maghrib, isya' dan seterusnya berterawih sama-sama dengan Kak Saa. Rindu sangat. But things change kan T____T Selalu jugak teringat-ingat waktu ustaz dari arab (if am not mistaken) tu jadi imam, selalu je selipar die hilang. Kesian betol. Huhu. Nakal budak sekolah ni. Dorang selalu sembunyikan selipar ustaz sebab ustaz tu baca ayat-ayat dalam solat panjang sangat. Rindu nak berpuasa kat sesma macam dulu, dengan kawan-kawan terpaling best macam dulu. BFF pon terpaling best!! :))) sesma pon memang lah terpaling best ah.

 
habis sekolah, sambung kat matrikulasi. seronok jugak berpuasa kat kedah. Hari rabu mesti pergi PMC cari nasi kerabu terpaling best. HAHAHA. Biasenye berbuka puasa dengan roommate terchenta si nadia, intan tayunk dan jugak Ain. ohh! rindu semua. Biasenye, menu yang selalu jadi rebutan ialah nasi ekonomi ataupon nasi kerabu. Lepas bukak puasa, semua tak boleh bangun, sindrom kekenyangan melampau. HAHAHA. Nasib baik masjid depan bilik je, takde la lambat pergi solat terawih :)) suka betol kalau dapat imam yang suara merdu. HAHA Nasib baik roommate sehati sejiwang, balik bilik semua pasang cita-cita...err.. ops! HAHA.Selalu jugak bebuka dengan Suzie, Mc Laa, Pilin, Wanie & Ah Theng. HAHA. sekarang dah takde lagi. rindu sangat. T____T

sekarang? owh. IPGM Kampus Pendidikan Teknik. Lepas penat satu hari pergi kelas, balik tido kejap. Pukul 5 semua dah ready nak pergi bazar ramadhan dekat Tasik Permaisuri. Kalau ade farid, die lah juara. Hehe.. Tahun ni azam die tanak pegi bazar dah, we'll see, farid. HAHA. Waktu bebuka, tempat pilihan B-1-10. Selalu jugak sharing sebab kononnye caring lah kan. HAHAHA. kadang-kadang, sampai dah sawan kenyang. :)) Tahun ni, belom lagi puasa di sana. seminggu pertama, puasa di rumah :)) penuhkan bazar ramadhan kat kampung masing-masing dulu, next week kita pergi serbu Tasik permaisuri okey? HAHAHA

Pengalaman berbeza dapat di perolehi di tempat-tempat yang berbeza. pastinya semua tempat mempunyai keistimewaan yang berbeza dan terpaling best. Yang penting, jalanilah ibadah puasa dengan hati yang ikhlas. Penuhilah ramadhan dengan NUR. Selamat menjalani ibadah puasa kepada rakan-rakan terpaling best yang pernah ditemui dan semoga hari-hari kita terisi dengan seribu makna.



p/s: outing bersama teman wanita-teman wanita sangat seronok. u guys roxx!! nanti kite hang out lagi okey!

2 cookie[s] ready! ♥:

niesacomel on August 23, 2009 at 1:24 PM said...

slmt menyambut ramadhan~

DatinSeri ♥ on August 23, 2009 at 2:33 PM said...

niesa: hehe. selamat menyambut ramadhan juge, selamat berpuasa :)))

 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥