Thursday, March 19, 2009

Clear Mascara

hoh. 
last time, i said i takda duit kan? haha. tapi today i habeskan duet lagi. see, zatie never change. Takda lah mahal sangat pon, mahu mencoba clear mascara. macam bagus aje. macam sangat sesuai untuk keluar berpesta bermesra bersama rakan-rakan sahaja. so, lepas fikir sikit punye panjang, at last ambik jugak. taknak comot-comot dah. simple sikit kot pakai clear mascara ni. hehe. goodbye maybelline mascara. may be its NOT maybelline. haha. hoh, mana pinjimatan cik zatie ni? i have to jimatlah kan? but still i have something to buy. CONTACT LENS!! gila kau, lama dah tak tukar contact lens. nantilah kot. the time will come. akan di beli jugak nanti. akan ke focus point ataupon england optical. tempat lain, tanak mau layan. tipu semua ok! contact lens koyak 2 hari pakai. ape kes?? mata dah tak selesa mempakai yang lama ni. demand mahu yang baru (memang patut dapat yang baru, pakai sudah lebih masa. haha). Mata bajet mahallah tamau pakai cermin mata. bukan taknak ok. Tidak sesuai.!! di ulang sekali lagi, tidak sesuai. Nanti tudung aku huru hara lah kalau pakai cermin mata. Lagi huru-hara kalau takda contacts. Dulu dekat sekolah pon warden pening tahu kalau aku takda contacts. sanggup kasi outing ke bandaraya  di hari kelas kerana taknak pening aku membising satu asrama. kih kih kih. hoh, sampai hari ni pon sebahagian mahluk yang hidup dalam persekitaran aku tidak mengetahui aku mempunyai rabun yang agak menyusahkan aku nih. takda nampak muka orang lagi kalau takda contact lens. hidup bagai di kelilingi banyang-bayang. nasib baik buah hati sendiri aku kenal, kalau tak maknanye pergi dating dengan orang lain lah kot. kih kih. sorry dear~ :)) tanak buat tanak buat. betol ni! hehe. 
ok, blog pon dah jadi huru-hara sebab takda tahu nak tekan kekunci huruf ape. takda nampak sudah. anda sila buat-buat faham sahajelah ye. i need contact lens!!! dan the roxy. adoi~!

ni contoh clear mascara. teenage out there, jom tuka. hehe (perasan teenage.. kih kih. takpe XP)

p/s: 3 days to go!!

10 cookie[s] ready! ♥:

athirah mohamed~ on March 19, 2009 at 11:40 PM said...

hello~!!
pakai mascara ape kes..
skrg orang pakai eyeliner.. okeh~!!
kkekeee =D
mcm saye.. new product of eyeliner..
the face shop.. kinda terrific =D

doo doo master on March 19, 2009 at 11:53 PM said...

mane u dapat ni? i nk pkai gak la nyah....

hahaha

weh...tkar la nam ak tu..bakpo la ltk kapten dooo...ltak la kapten(b).doo...ak kn nk bersara dh...hhohohoohoho

ammira azmi on March 20, 2009 at 8:56 AM said...

xfaham ape perasaan pkai clear mascara

kn org pkai mascara nk bg hitam n lebat n letik

kalo clear mcm xde function la

membazir saje

haha

btw, that roxy was really attractive

kalo aq pon msti tergoda golek2

plus, jmpe byk kali

wah2

mencabar kewibawaan btol!

tp since mu ade nk g skolah kn cuti ni, xsesuai bwk stripey, nti anak murid distract

hik3

:P

the kecik on March 20, 2009 at 9:58 AM said...

wahh.. mek make up???
wahhhhhhhh

z a t i e h u s s i n on March 20, 2009 at 4:32 PM said...

hah. kawan2. tergoda nampak dengan clear mascara. kih kih.

Tret: hoh! hidup tak lengkap kalo pakai eyeliner semata. jomlah cuba clear mascara. eyeliner masiH banyak, tak perlu beli yang baru lagi. *save okkey!!*

kept. doo: haha. blom besara lagi kan? so, takda lah pangkat Kapt. (B) doo. tunggu bersara dulu okkey. haha

mira: kih kih. bulu mate dah lentik dan hitam menyerlah katekan~ *riak riak* haha. takde lah. mascara hitam bawak jalan, yg ni kegunaan tidak formal sudey~ selesa i tell u. jom tuka pakai clear mascara jom :)) roxy tu sgt menggoda tahu! aku akan dapatkan jugak. no offense!

mummy: oi oi. i kan young rich and fabulous. haha. make up la wei~

niesacomel on March 24, 2009 at 2:29 AM said...

contact lense apa yg u beli 2 ari rusak? hoho. i beli on9 jew. jaoh murah. n sgt slesa. dah pakai for 2 month. n okeyh lg. sbb yearly disposal.

oso dun like specs. sbb kalu nk betulkan tudung susah. n sumetimes rambut terkuar2.
sigh~

ammira azmi on March 24, 2009 at 6:29 PM said...

haha

i xmake-up

natural saje

redha n pasrah

baek duet bli maskara tu aq gune bli burger

leh mkn ng riang

:P

z a t i e h u s s i n on March 24, 2009 at 9:10 PM said...

niesa: yup! btol2. pakai spek mendedahkan aurat. chewah! haha. i memang pantang ngan spek nih sejak baligh lagi. hahahaha. i pakai contacts yg untuk 1 bulan for 1 year (2008). tapi takda merosakkan mata lagi buat sementara waktu. haha. (insyaAllah). taknak buat kerja gila mcm tu lagi. xingt jenama ape yg selalu koyak tu. dah la beli 3 pasang. 3-3 koyak lps 2 hari pakai. mmg 3 hari taknak kawan dgn jenama tu. T______T. jangan beli yg local ukkey~! gila xbaik menghasut. the one from indonesia bagos. xingt jename ape. try la :)

mira: uihh! cuti ke? xgtaw aku pon. aku dah hampir mati kebosanan ni. eh2, 3 hr lepas ade budak UTP lemas kat sni kan? kenal ke? ajak lah Tret bergoyang besama :)) sabtu aku dah balik sana

niesacomel on March 25, 2009 at 8:36 PM said...

i ada jual c lenses act. but this one pre-order. my fren pakai ckp ok. i x cubew lg. i pakai geo lense dr korea. hoho.

this is the link
http://blingyoureyes.blogspot.com/

if u nk usha2. i yg ganas neh pakai x koyak lg. haha. so maybe okeyh la kot.

z a t i e h u s s i n on March 25, 2009 at 9:31 PM said...

niesa: hihi. okkey~! i'll visit the blog. tgh fikir lagi. i have prob with colored contacts, sbb dlu penah kene infection. HAHAHA. tapi sbb i yg tak jaga kot.

 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥