Wednesday, January 28, 2009

Buai laju laju~

sehari bersama cikzatie..

mari mari mari.. mari baca! gile takde modal. sejak dua menjak, tiga menjak, empat menjak dan 10 menjak ni, semakin malas untuk update ape2 entry pade blog ini. yeah~! cikzatie sebenar sudah kembali. akan malas mengupdate blog dari sehari ke sehari.

tujuan mengupdate entry kali ini adelah untuk;

mempromote buku abang saye yang ke-2. bagi bloggers sekalian, beli beli beli. murah murah. saye promote dengan harapan saye dapat komisyen jugek~! (tapi sebenarnye tidak! yillek!) HAHA. ingt free ke saye mengkerah tenage mentype entry ini selain daripada mempromote diri sendiri. KAH KAH KAH. kau takkan lah tak taw yang aku memang suke promote diri sendiri kan. tayang muke kat blog tu perkara biasa. lagi biasa untuk mentayang muke pada khalayak ramai di jalanan pada weekend. ok ok. kau dah lebih! sile pulang ke pangkal jalan skarang! Hehe.. buku nih boleh didapati di kedai-kedai buku berhampiran. saye pon tak tahu lah kat kedai mane jual. cubelah cari di MPH ke, Popular ke, Kinokuniya ke, kedai buku Pustaka Seri Intan ke (feveret pastime mase di alam hingusan). ni kulit depannye ok!

ini contoh muke depan (tak cantik aku edit!)

buku ni adelah buku kedua beliau (eceh!). geli lah menggunakan beliau. kepada yang baru pada blogger, (contohnye; yangyang) bolehlah dapatkannye di pasaran. saya dapat free sahaja. kah kah kah. itulah faedahnye apabila pandai membodek abang sendiri. banyak faedahnye. contohnye dapat pulang ke kampung dengan menumpang kereta beliau secara free :) syukur alhamdulillah, saye takde adik lagi! Yahoooooooooo~!! duit boleh simpan buat kahwin. Hehe. gatal gatal gatal!! keluar skarang! Harga sejibik buku ini, taklah saye tahu berapa, tidak mendapat kepastian. bayar mahal pon takpe lah kan, lagipon penulisnye masih single and availabe. Hehe~ mari beli! mari beli! mari beli! yeah~! kepada yang belom mendapat nafkah seperti saye, simpan lah duit untuk beli, sikit-sikit lame-lame jadi bukit. saye merayu untuk segera mambagi duit kepada saya wahai government! poketku hampir kosong~ T_________T menangis bagaikan tiada lagi esok. cewah!

next! next!

hehe, next ialah untuk memberi bukti kepada enchek anwar mudzaffar bahawe saye telah mentengok eclips dengan jayenye. dengki lah tu! gerhana matahari. berkali-kali dalam seumur hidup tapi masih tak puas. HAHA. gile tamak!


gigit jari lah yangyang hanye kerana snow

tapi.. gambarnye kureng elok kerana hanye amatur yang mengambil gambar ini. iaitu abang saye itu lagi. kalau saye yang ambik, sure very the vogeh punye gamba. KAH KAH KAH. sangat excited lah kami sekeluarga. yeay!

lagi ialah mengenai keluarga. berjanji mahu pergi piknik hari ini, tapi macam tak jadi je sebab abang saye yang lagi satu mengalami diarrhoea. eja betul betul~ D.I.A.R.R.H.O.E.A. sejak skolah rendah fail nak eja nih. Hahaha. oleh itu memain sahaje bersame-same anak buah saye di rumah.


beliau bercakap 24/7!!

ok. dia sangat nakal dan suke merajuk. hish! sangat tak terlayan apabila bercakap dengannya. juga tak terlayan apabila melihat die merajuk. sangat fun cuti saye kali ini kerana harus bercakap sepanjang mase. lagipon ni memang hobi aku kan? HAHA.

oit! cik zatie, sila pulang ke pangkal jalan. saye mahu menyelesaikan semua kerja kerja yang memang sengaja di tangguhkan. hehe. aku kan suke procrastinate, kau jangan sebok! kah kah kah. mengapa harus belajar perkembangan kanak-kanak? nak berkembang pon kene balajar ke?! haish. takpe takpe. untuk mase depan anak aku jugak nanti. takdelah di marah setiap hari. haha.

akan meneruskan cita-cita membuat kerja, tu pon kalau tak di goda oleh cerita-cerita best. macam di goda oleh kehenseman rambut Kelvin si penjual warranty. hehe. tingkat 9 Times Square ok! sile pergi membuat lawatan sambil belajar. mahu saye menjadi tourist guide anda pon boleh. dag dig dug jantung i! ouch! haha. tiap-tiap hari ke Tingkat 9 TS pon boleh. same macam tiap-tiap hari ke kedai waffle di Sunway hanye kerana mahu menikmati pemandangan indah cashier di sane. haha. gile gatal kau! ok. sudahlah membuat onar. ingat Tuhan! ingat boifren kau! hehe. ampun~

mari makan! challo~! :)

p/s: gile rindu nak makan waffle sambil menjamu mate di Sunway. bulan 6 ni jom! bersam2 wani dan ain pasti sangat seronok!. yeay! cheng cheng! nak limau!


4 cookie[s] ready! ♥:

reenkyra on January 28, 2009 at 7:45 PM said...

masih hidup rupenya cik zatie ini...
igtkn sudaa hilang dimamah usia...
hhahahaa~
perkembangan kanak2..
aa i like it!!
yeah~ ^_^

z a t i e h u s s i n on January 29, 2009 at 12:18 AM said...

hoi hoi. hidup lah! sangat berbangga kerana masih menempuh hidup nih walaupon sukar. cewah. ayat ngam gile ngn aku kan? HAHA.

perkembangan kanak-kanak yang memeningkan.
hilang selera makan tengah hari taw. T______________________T menangis 5 minit

dilahrazak on January 29, 2009 at 1:46 AM said...

selamat bercuti cikgu!

hany said...

alala...ciannyer kawan aku nih...bersimpati lah pulak..hahaha...
nanti kte kuar ye syg...anyway..salun semalam ok..cuma dia telah straightkan rambut ak.tapi alhamdulillah da bengkang bengkok balik..hahaha..
anyway...hehe...suke suke semalam!!..
nnt ang teman aku g carik heater k..muah2

 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥