Saturday, February 19, 2011

.

0
sometimes you are too blind, too stupid to analyze. 

stop bitching!




p/s: this is for you if you think so.

Friday, February 4, 2011

February, 3rd.

6
22 years 1 day for 




WARNING!! ini gamba curii. Hehe. Curi daripada facebook kawan dia, pity me since i dont have his latest photo :'(








naahh tak heran lah umur 22 tahun. saya pon 22 tahun jugak, cuma lebih 9 bulan. Takda lah beza sampai setahun pon. Heh. Yang penting saya nampak lebih muda dan macho.






Dia tak pernah nak bagi gamba macho kat saya,
Dia tak pernah buat saya dapat hidup senang,
Dia tak kesah kalau saya sedih sepanjang masa,
Dia lebih pentingkan pelajaran berbanding diri saya,










kerana






Dia tahu kalau bagi gamba macho dia, saya dengki dan hilang macho saya pulak.
Dia berada jauh beribu batu, ini yang jadikan saya lebih kuat dan tabah untuk dia.
Dia mengajar saya erti kesedihan dan air mata akan membuahkan kebahagiaan suatu hari nanti.
Dia tahu, pelajaran tu yang akan membina masa depan kami bersama nanti.






Saya sayang DIA :')







anyhow, instead of giving me his photo he gave this;




Boleh lalu bawah kalau nak bunuh diri. tak payah susah-susah terjun bangunan.
Yelah. saya boleh jugak nak bagi gambar macam ni, tunggu petiais sejuk betol-betol, dapat lah gambar macam ni nanti. Tungguuuuuuuuu~




Keluar habis peluh jantan nak google gamba ni. Harap gamba ni boleh mengGAMBARkan jarak kita ye :~(






Heh! Ape motip kau nak tunjuk mesti garisan nak pusing-pusing?


Motipnya nak tunjuk betapa jauhhhhhhhhh saya dan dia. Kalau pakai straight line tak nampak mencabar sangat jauh tuuuu.




Ape pon saya rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..!!!! 1Mac dia balik saya nak patah2kan tulang dia supaya dia dah tak berupaya dah nak balik sana. Tapi... nak keluar dengan saya pon dah jadi orang kurang upaya -____________-" Takpeee, I'm here for youuuuuuuuu, foreverrr ecehhhh muntah 7689kali.




p/s: jangan rasa nak muntah. kalau nak pengsan keluar cepat-cepat. 


p/s/s: Entry ini tak sesuai untuk ibu mengandung yang mengidam makan buah naga. Takda cerita pasal buah naga pon dalam ni, habiskan peluh je nak baca.

Tuesday, February 1, 2011

Of books and great life

2
haiiiii!




dah lupa kurun ke berapa blog ni ada post baru. Ni pon tiba-tiba pulak terasa rinduuuuu kat blog sendiri. nah pelok ciumm sikitt. :-*




Pernah tak rasa berdebar-debar jantung berdegub kencang bilasaja dengar deruan enjin motor posmen? Eceh. Susah nak describe la. Perasaan ni hanya saya dapat rasa kat rumah ajelah kot. Kat kolej, memang tak lah sebab nak nampak bayang motor posmen pon susah, dekat Desa Bangsawan apetah lagi T___T Perasaan cuak tu macam lah ada surat untuk diri sendiri. Ohh mungkin sebab tu lah berdebar. Mengharapkan surat untuk diri sendiri tapi jarang sangat dapat. Kalau dapat pon mesti bil-bil yang mensakit mata nak tengok.


Conclusion. marilah pos sesuatu untuk saya. mari mari. T___T


Kebelakangan ni memang tak cukup masa nak dibahagi-bahagi kan kasih sayang kat semua tempat. Contoh yang terabai mestilah blog ni. Kesian -__-"


Kasih sayang banyak dibahagikan kepada buku-buku dan report yang tak sudah-sudah nak menyusahkan hidup hingga ke titisan terakhir. Selain tu, kasih sayang jugak terpaksa dibahagikan kepada bulan bintang matahari dan seisi alam semesta. Ambik lah kasih sayang ni sikit sorang, senang-senang nanti balas lah budi baik dalam dewan exam.

kelik gamba untuk pembesaran yang sehat walafiat. kalau rabun pon boleh kelik. malu kelik sesat jalan.




Gambargajah setelah atmosfera digelapkan waktu tengah hari.


Thanks to Stella :') Takdalah sia-sia sangat hidup ni duk tunggu bulan nak naik. Gamba dari Stellarium ni adalah waktu 12.52 tengah hari hingga 12.56 tengah hari dari langit Kuala Lumpur. Memang tak naik lah kan. Bulan duk tegak atas kepala, camana nak mencerap??! Urgh!! Abaikan segala jenis binatang yang ada, tu sekadar nak melambangkan constellation bintang-bintang dilangit.


Gambargajah dari The Earth Centred Universe


Waktu moonset pon pukul 4 petang, memang harapan lah nak tengok bulan waktu malam. Marilah sama-sama berdoa saya dapat selesaikan course ni dengan sabar dan tawaduk dalam semester ni. -____-"


kasih sayang yang paling banyak dicurahkan mestilah kepada keluarga bangsa dan negara. teeeheee :'D Encik sayang jugak dapat tempias kaseh sayang. Eh bukan tempias, memang kasih sayang tanpa berbelah bahagi. Dah masuk 5 bulan sejak last jumpa. Sebulan je lagi. Sabar! Sabar! Selalunya setahun tak jumpa pon konon cool je. Takkan baru 5 bulan dan lembik kot? Heh! Tak macho langsung. Kalau takda aral melintang, kurang lebih setahun dari sekarang, cukuplah 4tahun berjauhan. Tak payahlah mengada nak kerja kat sana pleaseee -___-" Kat Malaysia ni banyak lagi kerja, tukang sapu sampah boleh, tukang bersih tingkap KLCC pon boleh. Hihihi. Ala, kat Jepun bukan ade awek cun ponnnnnnnn! Heh!!


ok ok. sabar. kalau cakap pasal tinggal berjauhan ni memang boleh buat wa sebak eceh. Elakkan kehilangan macho. Bye.




picture courtesy by google


sedar atau tidak, hampir semua postal box warna merah. Cakap kat wa kenapa pleasseeee!!
 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥