Tuesday, February 1, 2011

Of books and great life

haiiiii!




dah lupa kurun ke berapa blog ni ada post baru. Ni pon tiba-tiba pulak terasa rinduuuuu kat blog sendiri. nah pelok ciumm sikitt. :-*




Pernah tak rasa berdebar-debar jantung berdegub kencang bilasaja dengar deruan enjin motor posmen? Eceh. Susah nak describe la. Perasaan ni hanya saya dapat rasa kat rumah ajelah kot. Kat kolej, memang tak lah sebab nak nampak bayang motor posmen pon susah, dekat Desa Bangsawan apetah lagi T___T Perasaan cuak tu macam lah ada surat untuk diri sendiri. Ohh mungkin sebab tu lah berdebar. Mengharapkan surat untuk diri sendiri tapi jarang sangat dapat. Kalau dapat pon mesti bil-bil yang mensakit mata nak tengok.


Conclusion. marilah pos sesuatu untuk saya. mari mari. T___T


Kebelakangan ni memang tak cukup masa nak dibahagi-bahagi kan kasih sayang kat semua tempat. Contoh yang terabai mestilah blog ni. Kesian -__-"


Kasih sayang banyak dibahagikan kepada buku-buku dan report yang tak sudah-sudah nak menyusahkan hidup hingga ke titisan terakhir. Selain tu, kasih sayang jugak terpaksa dibahagikan kepada bulan bintang matahari dan seisi alam semesta. Ambik lah kasih sayang ni sikit sorang, senang-senang nanti balas lah budi baik dalam dewan exam.

kelik gamba untuk pembesaran yang sehat walafiat. kalau rabun pon boleh kelik. malu kelik sesat jalan.




Gambargajah setelah atmosfera digelapkan waktu tengah hari.


Thanks to Stella :') Takdalah sia-sia sangat hidup ni duk tunggu bulan nak naik. Gamba dari Stellarium ni adalah waktu 12.52 tengah hari hingga 12.56 tengah hari dari langit Kuala Lumpur. Memang tak naik lah kan. Bulan duk tegak atas kepala, camana nak mencerap??! Urgh!! Abaikan segala jenis binatang yang ada, tu sekadar nak melambangkan constellation bintang-bintang dilangit.


Gambargajah dari The Earth Centred Universe


Waktu moonset pon pukul 4 petang, memang harapan lah nak tengok bulan waktu malam. Marilah sama-sama berdoa saya dapat selesaikan course ni dengan sabar dan tawaduk dalam semester ni. -____-"


kasih sayang yang paling banyak dicurahkan mestilah kepada keluarga bangsa dan negara. teeeheee :'D Encik sayang jugak dapat tempias kaseh sayang. Eh bukan tempias, memang kasih sayang tanpa berbelah bahagi. Dah masuk 5 bulan sejak last jumpa. Sebulan je lagi. Sabar! Sabar! Selalunya setahun tak jumpa pon konon cool je. Takkan baru 5 bulan dan lembik kot? Heh! Tak macho langsung. Kalau takda aral melintang, kurang lebih setahun dari sekarang, cukuplah 4tahun berjauhan. Tak payahlah mengada nak kerja kat sana pleaseee -___-" Kat Malaysia ni banyak lagi kerja, tukang sapu sampah boleh, tukang bersih tingkap KLCC pon boleh. Hihihi. Ala, kat Jepun bukan ade awek cun ponnnnnnnn! Heh!!


ok ok. sabar. kalau cakap pasal tinggal berjauhan ni memang boleh buat wa sebak eceh. Elakkan kehilangan macho. Bye.




picture courtesy by google


sedar atau tidak, hampir semua postal box warna merah. Cakap kat wa kenapa pleasseeee!!

2 cookie[s] ready! ♥:

hanisah on February 1, 2011 at 10:41 PM said...

zatie blaja psl bintang ke? gojesnya!
cam romantik amat.haha..

dancing queen♥ on February 1, 2011 at 11:37 PM said...

haha tak gojes mana pon.

marilah sama2 berdoa semoga sem ni habes cepat. urghh!!

 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥