Thursday, October 27, 2011

dah 10 tahun

the last time i check, i've almost loosing my sense of humor. most of the entries recently most likely telling that "you're getting old, zatie! kill kill die die!" okay okay, well, am really conscious about the situation. sooooooooo i've been waiting for my fairy-god-sugardaddy to save me. anyone?


Pada suatu hari yang malas, Hepp! Hari mane? tiap-tiap hari pon memang you malas ape? *pangg! Yelah, memang hari-hari malas -___-" hari semalam memang superduper malas, so saya cuba cari kerajinan sikit yang masih ada dalam diri untuk terus bergerak sedikit demi sedikit. kalau ikut tahap kemalasan, nak buka mata sendiri pon perlu mintak bantuan orang sekeliling. macam tu lah tahap kemalasan peringkat 7/10. baru tujuh, kalau 10/10 tak boleh lah nak imagine camane kemalasan tu ntah-ntah nak bernafas pon malas.

plot seterusnya. disebabkan tengah mencari keazaman untuk rajin, habis semua rak diselongkar. nasib tak jumpe anak gajah bersarang *berapa lama punye buku ntah yang banyak sangat ni*. Tibe-tibe terserempak dengan sekumpulan buku dan kertas-kertas lama. dannnnnn....!!

puhhhh sikit atas buku-buku, buang habuk..




ni lah hasilnya, tak sangka dulu saya seorang yang tegar untuk belajar semua ni. 10 years ago i was someone who really into language. sekarang? KOSONG.








not bad eh? handwritting seorang gadis comel 13 tahun memang macam ni. ^___^

over the years, semua ni macam makin dilupakan. azman sensei pon dah further study kat jepun bring along his family (that makes us loosing 2 sensei in a time), so mood nak belajar pon makin hilang. a year later, baru ada sensei baru ganti isi kekosongan. Tapi waktu tu sebab dah banyak sangat tertinggal, mood nak belajar pon dah hilang. sensei pulak macam reti-reti je yang kitorang semua dah hilang minat, tiap2 kali kelas nihongo masuk language lab tengok anime. *agagagagaga pemalas dari dulu rupenye*




tapi, alhamdulillah, belajar ni dapat jugaklah hasil. dapat sekeping sijil kelulusan nihongo pon dah cukup. nanti boleh la show off kat anak-anak *ehem anak-anak tu kata ganda uolss* mak pon pandai jugak oii dulu (dulu je la).



semalam borak dengan mr fiance *eceh! macam borak dekat-dekat je* he asked me to read a little bit from what have i learn. memang harommmm la tak baca. maluuww i uolsss. kang silap dapat malu setempek. iolss ni dah la control manja depan fiance. tapi macho tetap macho. since we've been together, as long as i can remember tak pernah rasanya saya yang macho menunjukkan bakat berbahasa dengan bahasa lain. kalau mr. fiance buka mulut nak cakap jepun sikit pon, saya selaku aweks pada masa itu akan segera menghapuskan niat dia berkata-kata. heh! dia pon sama, ingat suka saya beringgeris? ohh memang mencari nahas. oleh itu, kami sememangnya pencinta bahasa ibunda. #tepukbahu






other than not pursuing in music, this is one thing that i regret. kalau dulu belajar rajin-rajin, i might continue with language. seronok belajar bahasa sebenarnya, banyak yang kita dapat manfaatkan. that 5 years had taught me so much. anak-anak mak nanti jangan ikut perangai mak pulak -___-"


kalau dulu i enjoy doing music and language rather than being in the lab, now it totally rotate 180 degree.  it doesn't mean that am no more into it but somehow i don't know where to start, where i can find the enjoyment that i've had in that 5 years. saya bersyukur saya dapat merasai pengalaman yang belum tentu dapat saya cari lagi selepas ni. *see, told ya, i'm loosing my sense of humor* *doze off*


i've heard the news, azman sensei sakit. moga-moga fiza sensei tabah dengan ujian yang datang. happy birthday sensei :')


#okbai

---- diari aku memang bosan pon -----

1 cookie[s] ready! ♥:

A for Alhamdulillah on October 29, 2011 at 9:47 PM said...

tu lah.
aku gembira je ingat mu bleh bacakan ape supervisor aku tulis kat farewell card that day.
HAHA

takpe, yg penting ade bukti bleh tunjuk kat anak cucu.
tayah nak bajet lebih ngan nenek, nenek dulu2 belajar bahasa jepun okeh. HAHA

 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥