Sunday, October 31, 2010

Good Luck ppl ;')

4
Ohh. This is not too GOOD to be true;

exam will be in less than 48 hours!

and am still blurr and of cos updating blog isn't a cool thing.

Good luck peeps! we'll see again in 2 weeks ( more or less -_____-" )


Quote: 80% of the final exam will be based on the one lecture you missed and the one book you didn’t read.-Unknown

Bye bye!
p/s: am being like this because of the pre-examination syndrome. Please ignore me if am too excited to finish this hopeless semester.

Sunday, October 24, 2010

Dah Improve! :')

2
oohh. related to the previous post.


Tadi, balik Cheras pon dengan tegar nye naik tren. Masuk koc wanita lagi. Heh! Ape guna ada keistimewaan kalau tak tahu menghargai?




Tak nampak pon yang tak seiras wanita. Awesome! :')




Sampai Stesen Sg Buloh, tibe-tibe dengan tak terbilangnya golongan bukan wanita tu masuk KOC WANITA. Bhai, lu memang tak tahu malu. Wa dah mula panas nii!




Dengan membawa bau haruman ketiak basah yang semerbak, muka cool gila, bunyi ringtone SMS kuat gila, kaum bukan wanita ni berdiri dekat tiang yang disediakan untuk penumpang berpegang. Dengan tak malu pulak rebut seat dengan WANITA yang ada dalam tu. Ohh. Segerombolan ni bukan warga negara ok. Abang Bang*a. Dah la ketiak basah, bau satu koc boleh pengsan. Kesian sorang budak yang tak dapat lawan abang Bang*a tadi untuk apatkan seat penumpang yang dah keluar. 




Sampai stesen Mid Valley, dorang masih tak turun.




Tibe-tibe, datang la sorang pak cik polis bantuan dengan kacak lagi macho dan telah menyelamatkan keadaan. Ayat best yang pak cik tu keluarkan contohnye "Hoi, kau perempuan ke, jantan HAAA?!" Isk. degil lagi bhai ni, tak nak keluar. Dah kene tarik dengan pakcik polis bantuan yang macho lagi kacak bergaya, akhirnya satu coach dah bebas dari yang berlagak wanita tu.




Ohhh. kan best kalau ade ramai pak cik polis bantuan yang kacak macho lagi bergaya macam tu. Cool gila weyy halau yang tak sepatutnya naik ladies' coach tu.




Kepada awak (bukan wanita), elakkan la naik ladies' coach tu. Rakyat negara ni semua dah diberi kemudahan persekolahan dan macam-macam lagi. Tadi saya notice yang sign tu ada dalam pelbagai bahasa (Melayu, Inggeris, Cina, Tamil & Arab) Ikut lah arahan. Jangan langgar peraturan *kalau langgar peraturan sekolah dulu, takpe kan? kan? kan KIH KIH KIH*. Hormailah orang lain. 




Eceh. Konon pandai la tu. Ceh. Bye


Cuti-cuti cinta :')

Saturday, October 23, 2010

ladies' coach?

2
Hai. WOW! Seronoknya mengabaikan blog. Kau takda blog lagi bagos la weh daripada takda update walaupon sekelumit. Ya, saya dah pandai guna perkataan 'sekelumit' memandangkan dah khatam 2 bijik novel hari ni. Hujung minggu saya dah mula sejak Rabu lagi. Saya bersenang-senang macam baru lepas habis exam je, ye saya tahu T_________________________T *dah sedar diri dah ni* Saya bercita-cita akan terus menghadap buku secara berkadar terus tanpa henti 24/7 bermula minggu depan <--- angkat tiga jari berikrar.




Ohh ya. Saya di Sungai Buloh u'olsss! ouch! eh, saya normal. tak gedik. tak gedik. SUNGGUH tak tipu!


Nih nak tanya sikit.


Kalau namanya `ladies' coach`, siapakah yang anda akan bayangkan dalam coach tu?? Ha jawab! jawab! jawab!


eh, gaya tak puas hati pulak. Teman lelaki saya cakap, kalau tak pueh hati, jangan duk conteng dalam blog. Jangan duk kepoh dalam facebook. hihihi.. Ok ok. fine! Ni bukan tak pueh hati, cuma persoalan sepanjang duk dalam ladies' coach tu je.




Jumaat pagi around 10 o'clock camtu, saya dengan muka tak siap gerak ke Stesen Komuter Salak South dengan harapan takda lah kene tunggu lama. Sampai je stesen, tren dah sampai, senyum sampai telinga kembang lah. MALANGNYA, kaunter tiket tutup weyyy! What the fishhhh! Check purse duit kecik memang takda lah, ada not RM10 paling kecik dan not RM50 paling tak kecik. Sah-sah kalau guna mesin tiket, baki yang dapat semua duit syiling. T__________T Tapi, dah tak da pilihan, saya dengan sabar dan tekun masukkan not kertas RM10 dalam mesin tiket automatik. dan MALANGNYA lagi, tiba-tiba lampu 'guna syiling sahaja' jadi oren. Ha.. hambik kau! Padan muka. Siang-siang tak sediakan duit kecik, sekarang menangis keluar air hidung pon takda guna. Sudah lah terlepas satu tren, tiket pulak tak dapat nak beli. Tsk tsk tsk. Malang malang. Tabah gila ni korek duit syiling dari ntah mana-mana. Mamat Chinese dan aweks tengah pandang-pandang dengan muka kesian. ceh ceh. Jatuh saham wa. Dengan peluh jantan menitik-nitik membuak buak ni, akhirnya dapat beli tiket RM3.60. Saya banyak kerugian duit syiling 50$ T__________T




Sebagai pengguna komuter, mungkin anda tahu macam mana ketabahan dan kesabaran yang kita perlu kumpul sementara menanti kedatangan tren tu. Kalau dah datang tu, rasa macam dah dapat emas berketul-ketul. Walaupon dalam tren macam sardin sumbat, tambahan lagi aliran ke Mid Valley. Eh eh. Komuter skarang dah ada ladies' coach. Pintu ladies' coach betol² terbukak depan mata saya, pheww lega wa cakap luu. Kalau dah ladies coach, kompem la semua yang dalam tu perempuan. Eh, perempuan ke tu? rambut panjang, kerinting dannnn dia takda ehem ehem. Lohh.. jantan rupenye. Dia ni tak pandai baca ke apa? Ohh, OKU kot, tak nampak sign yang tulis `ladies' coach` tu. Tapii......




cukup sifat. Boleh type SMS dengan laju. Kalau masuk pertandingan type SMS paling laju, mesti dah boleh jadi juara. 




tak pelik ke lelaki normal yang cukup sifat boleh masuk ladies' coach? Saya pandang kiri kanan, ohh rupa-rupanya ada sorang lagi yang serupa. Tak habis-habis saya terfikir, tak nampak sign 'wanita sahaja' ke diorang ni? ataupon, dulu tak pergi sekolah, tak pandai baca??


sampai stesen Mid Valley, ramai WANITA yang keluar masuk. Ohh. Yang kurang wanita pon ramai jugak yang keluar masuk. Pelik pelik. Awak tak pandai baca ye? Haish, ape guna buat koc wanita sedangkan yang tak wanita pon ada dalam koc wanita jugak. Awak teringin jadi wanita ke?




ohh. Luckily saya berpeluang duduk dalam tren. Ni salah satu gambar yang sempat saya snap dalam tren. Sorry bhai, mesti lu ingat wa tengah sebok type SMS. hihihi.

pakai cam hp sahaje. W910i yang hidup segan mati tak mahu T___T *nasib tak kantoi* bang, jangan marah ye, nanti kene jual XP

eh eh. cool je awak ni. abang baju pink kat belakang tu muka dah comel, tapi masuk coach wanita. haaa! kan dah tak comel. Hihihi. Dah terang tak payah lagi nak suluh pakai lilin, every part dalam coach tu tertulis `ladies' coach : koc wanita : ladies only at all time : wanita sahaja sepanjang masa`. Haaa kau! tak paham bahasa melayu, bahasa Inggeris pon tulis jugak. Ada sign yang dah bold wanita sahaja tu, masih tak paham² jugak. Sesetengah dari mereka adalah warga negara jiran berdasarkan cara mereka bertutur. saya bukan racist di sini okay. Menyatakan yang benar belaka. Hehehe..

Ohh. ni pakai Samsung PL10 bukan W910i. jangan tertipu.
oohh. Macam ni kah rakyat Malaysia yang cintakan negara? Bahasa kebangsaan tak paham, bahasa omputeh penjajah pon tak paham. Ape gunanya KTMB buat koc wanita kalau lelaki pon dengan muka 1$ masuk koc wanita? Dari apa yang saya nampak, ramai WANITA² terkejut dengan kehadiran 'wanita' lain dalam koc ni. Macam dah takda koc lain yang TAK bertanda 'wanita sahaja' awak nak naik. Tak segan ke, bang?


Pihak yang berkenaan pon sepatutnya perlulah ambik berat hal ni. Apa guna polis bantuan? apa guna pekerja-pekerja yang duk bayar gaji bulan² tu?? Emm, lagi satu. Kaunter dan sistem pembelian tiket memang kurang sistematik. Kaunter tutup hari tu kalau tak salah saya disebabkan system down. Takkan takda alternatif lain ?? Sediakan tiket lebih awal atau ape² sahaja alterntif lain. Kesian, ada makcik yang tak dapat beli tiket sebab langsung takda syiling. Nak pakai not kertas pon tak boleh sebab mesin cakap 'guna syiling sahaja'. Tak semua orang dapat bawak syiling lebih RM3 dalam purse, awak. Berat taw nak bawak syiling ni, tambah² kalau bawak 10$. Memang tak cool jalan bunyi duit dalam poket. Habis hilang macho. Hihihi..


Ohh. ini pendapat saya sahaja. Kalau macam ni attitude yang rakyat Malaysia terchenta tunjuk, mansuhkan saja ladies' coach. Macam tak da makna weyy. Huu..


Oh panjang pulak kali ni. Hambik kau! kan dah lama tak update. Hihi. Ehh, kata awak pula macam mana?

p/s: wa dah nak exam weyy. sudah² la tu main. tsk tsk. Ehh. SK Taman Puteri, Batu 9 Hulu Langat, tunggu chekgu yee. :')

Thursday, October 14, 2010

Saya HEBAT?

0
Saya hebat & cool;


: sebab saya dah lama tak update blog


: sebab saya sangat tegar siapkan assignments berbanding cuci mata, lately.


: sebab suara saya macam rox star.




Saya juga rasa hebat & cool kerana;




: otak saya sangat penoh untuk fikirkan kerja-kerja belajar dan masalah sekeliling.


: saya dah tak fikir pasal diri sendiri kerana terpaksa berfikir untuk orang lain. <-- feeling jadi politician walaweyy!


dan yang paling penting,




saya dah tak tahu camana nak update blog.


sebenarnya, saya TAK hebat,


YES! I'm a LOSER! -___________-"


ohh.. Hari tu wa pegi Melaka. Wa nak show off kat lu ni! :)






OK, Bye!

p/s: wa tak paham ape kaitan wat hebat dengan pergi jalan-jalan Melaka @#%&!

Saturday, October 2, 2010

i wish for..

3
this bag, boleh?



ok, tak boleh. takda duit T______________________________________T

bye
 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥