Saturday, December 17, 2011

Alhamdulillah :)

4
15 hari lagi, 2011 bakal meninggalkan kita. Syukur Alhamdulillah, sepanjang 2011 dah banyak perkara pahit manis yang dah aku dapat rasa. Banyak perkara yang tak disangka-sangka dah berlaku tahun ni dan aku sangat bersyukur dengan perkara yang dah berlaku. Banyak perkara yang aku dah belajar dan aku berjaya tempuhi dugaan-dugaan yang datang bertimpa-timpa dengan perasaan dan luahan yang macam-macam terutamanya di twitter. *yawn (penulisan spm)

so, finally i am someone's fiance!! syukur alhamdulillah :')

Tak pernah terfikir this not-so-little-girl will be someone's fiance at this young age. Muda lagi uolss. Muda? bluwekk! 23 is not that 'muda' lah!.


okay okay. sebenarnya, perkara ni berlaku dengan sangat cepat. peluang dah datang macam tenggiling bergolek, janganlah nak di sia-siakan kata orang. at first, tak pernah terfikir yang family aku akan approve aku nak bertunang secepat ni. heh. anak bongsu will always treated as a little girl. ingatkan terpaksa tambah lagi tahun2 bercinta (the word 'couple' seems not appropriate to use here). tanpa arah tujuan macam orang dewasa tu hewhewhew *puke.

With His blessing, we finally engaged :)

Tak terluah dah perasaan gembira nak cakap camana. suka kaw kaw weh! *orang gatal memang camni

dia baik, keluarga dia baik. semua baik-baik so I am the happiest and luckiest person on the earth(kot)! Dia tak pernah nak berbangga2 dan bercerita lebih-lebih tentang diri dia dan keluarga (tapi kalau bab macho, memang dia la selalu nak bangga diri tak nak kalah!).Syukur jugak sebab family dia dah treat aku dah macam anak sendiri *teary eyed :')

5 years and still counting. Jangan tanya pasal kawin kerana hakikatnya memang lah tak tahu bila lagi nak kawin. Seperti kata mak bapak yang menanggung hidup ni, biar la masing-masing bina kerjaya dulu :)


Thanks for the trip, soon-to-be-my-family. Thanks for everything. I owe them the world. Syukur kepada Allah kerana telah kenalkan aku pada sebuah keluarga yang sangat baik :')

7hours+ -__-"

Upon arriving at the airport with still pemalu sisters.


Hot air balloon!!



okay, dah tak malu! adik2 suka main stick run. stick run like forever!

harap2 anak2 mak nanti jangan la ingat mak gemok. ni sebab baju semata2

adik main stick run yg anti wasabi -__-" dah tak malu

Hasil tangkapan semeja.


1 happy family plus me plus colourful ninjas.

Makcik2 yang very nak tahu why wearing hijab. Makcik susah jugak nak paham english. plus mama plus me :)



 
Anak2 mak kalau baca ni nanti, anggap la tak nampak bapak berperangai macam ni


Cuba teka dalam gamba ade berapa orang?

dalam kereta seat rendah -__-"

Adalah terlalu ramai makhluk sampai mood pon sesat dalam tu


Ehhh!! Tetiba dah sampai Paris? *bila dah sejuk, kecantikan diabaikan. eh, cantik ke? bwahahaha

Before departure. sob :(

 


Thanks for the best hospitality. and heater tu banyak jasanya :)





jap. cari gamba tunang jap. lupe dah letak mana. anak2 mak sabar ye. blog awal 2000 memang camni.
-


-


-


-


-


-


3 September 2011 :) *muka mintak penampar di hari pertunangan. ops terkasar pulak bahasa mak.


seronokkk wa ada keluarga baru. boleh anggap percutian ni sebagai dulang hantaran ke 9 majlis tunang hari tu kot. ke nak anggap dulang hantaran perkahwinan ni? Hewhewhew *mintak penampar lagi sekali


dah malas. tahun depan pulak lah update lagi (kot). #okbai


p/s: rahsia senyum tak pernah nak nampak gigi: alignment gigi lari banyak. gigi macam highway bertingkat, anda macam mana?

Saturday, December 10, 2011

here and now

1
It has been a while pheeww!






This year will gonna end very soon and Alhamudulillah I've learn so much that I could not even count. :')


 There are lotsa thing I wish to share. and if Allah wills, I'll try my best :)





p/s: Over the years, we went through thick and thin and enjoyed every minute of it. Semoga jodoh kami dipermudahkan :)



 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥