Tuesday, December 28, 2010

Yang tadi tu bukan entry terakhir nampaknya.

6
Memang pentipu. Tadi punya lah confident pilih title tetiba tu bukan entry terakhir pon. Heh! Tu lah nak gambarkan orang yang memang selalu buat entry tapi tak taw nak letak title apa. Bantai kut suka ja. Okay okay. Ni mungkin entry terakhir. Nak cepat-cepat nii.


Dua hari lepas, posmen datang setelah ditunggu-tunggu-tunggu-tunggu-tunggu. Tunggu yang banyak tu nak menggambarkan betapa lamanya aku tunggu posmen yang datang hari tu. Eh eh bukan tak datang hari-hari sebelum ni, datang je. Tapi datang tak membawa berita gembira pon. Datang bawak bil telefon, bil streamyx, bil broadband yang aku tak pakai pon sebulan duk rumah ni, datang bil insurans kereta datang bawak bil-bil lah kesimpulannya. Lebih malang lagi bil tu pulak atas nama aku. Heisshhh! Tak kerja pon dah tanggung bil apehal neh??! Ok ok tipu la kalau aku yang bayar. HAHAHA


Ok salah topik. Ni bukan nak cerita pasal bil. Ni nak cerita pasal errr...





Ini pemandangan dari dalam errr..






Thank you, YOU! :'D #IheartMalaysia #IheartYou eh tetibe.


Eh eh. Kita suka dia neh bukan sebab benda-benda camni pon aihh. Suka la sebab dia kuruihh. Kalo bedighi dengan kita dan macam nombo 10 dah, kita jadi yang 0 tu la, dia jadi yang 1 tu. -___-"




You ni dah pandai conteng blog dah lepas dua tahun peram idea nak conteng blog. Tengok la tarikh last entry You ni sebelum entry yang terbaru boleh CLICK SINI ya. Ohh tapi jangan pulak lebih-lebih pulak na. Aku pukui hangpa nanti.


Kalau tak pasai ni pon kite sayang You jugak laa. Bihihihihi nah gelak name You jugak tak pasal.


You balik cepat sikit ye. Kite tungguuuuuu yaauuwwww :')


p/s: i <3 You Manja sangat neh snow sikit pon dah sakit-sakit. Eceh. Padahal kita hujan sikit kat sini dah macam-macam hal. Hihi

p/s/s: Anyhow, entry ini tidak vain. kalau terasa menyampah GET OUT!! This is from the one who i love sincerely kenapa tak boleh kan? :') Spread the LOVE ppl!

Mungkin entry terakhir tahun ini.

2
Seems that today's the last day at home. Cool! Lepas ni menghadap notes formulae dan bla bla bla bla. *puke* Paksa diri siapkan lesson plan sampai pagi tiap-tiap hari memang cool habis sampai pegi kelas pon rasa nak marah orang tak tentu pasal. Sape cakap cikgu senang ha? Kepala hotak hangpa! Kalo kata bahalol kang report kat awek pulak. Kalau cikgu tak belaja sampai pandai kang taknak hantar anak pegi skolah konon la pandai ajar anak sendiri ha kan dah jadi penyangak penyamun. Hang ingat apa, cikgu pegi pasar pakai baju kelawar harga murah ka? Hang tak taw ka kaftan mahai skang ney?! Hang tu yang tak sekolah. Hang jaga-jaga na, kalau hang kawen cikgu aku sepak bontot hang! Ha kau kang dah marah tak pasai nak kene blaja tules blog utagha cam Farhani lah macam ni. Tak pasai panas hati kih kih kih tu la emo sangat sebab tepaksa tempek muka kat Cheras sudah. 


Sambung.


Am such early birds today cause I can't even close my eyes since last night. I've been thinking on what's going on for the holiday. Err I mean for the previous 1 month (more or less). Well, nothing much actually. Read half of the Breaking Dawn and am started to yawn. Blame Jacob. Manage to finish all the 3 novels previously didn't mean that you can finish all of them. Ha, kan atok? Jangan tipu. Okay, blame me lah sebab memang sangat malas nak keep on reading. Anyhow, banyak pulak masa nak habiskan series. Malay series tiap-tiap isnin sampai khamis sanggup menghadap Kamal Adli *auuww*. Kseries, ade lah beberapa eceh. Melayu satu, foreign banyak pulak. #LoveMalaysia tweet tetibe.


Still, Marry me :')



No stupid jokes.
No stupid and arrogant 1st hero.
Less 'drama'.
More mature.
Cute and romantic Kim Bum :')

This might be a Korean sequel of Sex & The City.

Their age gap is about 10 years yet both looks sweet together. kalau ada yang macam Kim Bum ni pon aku rela walaupon beza 10 tahun. Bwehehe




The best part is when Ha Min-jae (Kim Bum) creates a very nice song for her *melting*. For more info, CLICK HERE. Dia lebih pandai elaborate kot since aku pon dah tak pandai aih nak karang-karang dalam blog ni. Usia makin tua macam tu lah. tsk tsk


#IheartMalaysia. eh tak pasaii. pang sebijik karang!

nah kasi hang jatuh cinta sikit




Happy New Year in advance. Doakan yang terbaik untuk masa akan datang. Bye. 


p/s: Doakan perjalanan pulang wa esokk :'(

Friday, December 24, 2010

KawanKapal

5
Ini gambar curi. So, lepas ni jangan pulak ada orang lain nak curi. Kang jadi gambar curi-curi.

Mira & TRet & Zatie & Idiey (tak tahu la kat celah mane)




Buleh tak kalau tak maw pulang ke Cheras? Buleh la! Buleh la! Aku rela tanam jagung dan kacang botol je kat rumah. Rumah kan Heavennnn!  :')


Hi Ret, Ai curi gamba yang you dah edit ni. Hihi Macaroni Bakar Ai tak melekat sangat tapi sedapppppp!! (Takpalah puji diri sendiri walopon rasa nak lempang dengan halaju tinggi) Datang la rumah yeee :')

Saturday, December 18, 2010

Memerlukan & Diperlukan Dengan Segera

7
heyyyy


dah lama tak update blog walopon memang takda kerja langsung waktu cuti. nak cari kerja? mintak ampun seribu ampun. aku dah lama terbayang-bayang kehidupan sehari-hari macam ni. Yang aku tak dapat bayang cuma rumah bising dengan anak buah yang balik kampung jugak. sorang dah selamat balik ke KL tinggal lagi 3. Yang 3 ni tak tahu bila nak balik Johor. Kental aku sebagai maksu menjerit huru hara sana sini habis hilang cun err hello, cun ke?. Rasa nak lempang.


Cuti pon dah tak lama. Aish apesal kene balik awal neh. Apesal rajin sangat nak balik awal nehhh?? Finee! Salah sendiri. Rumah tak kemas ada hati nak balik lambat. Dah start lecture semua sapa nak tolong kemas rumah weyy? Kalau ada suami tolong kemas sangat best. Masalahnya bakal suami (InsyaAllah) pon malas macam bakal isteri *auuww* Masalah paling besar pulak, macam la dia ada berdekatan kan? Hihihi Boleh la buat operasi cari bakal suami yang tinggal berdekatan :'D * Eh, hai youuu!


well, ada sesiapa nak hire cikgu tuition? of coz la for kids, orang tua i tak sanggup youu! sanggup berhadapan dengan ciri-ciri supergarang macam saya? terasa inginkan cabaran? Call me! We can negotiate :') I need to start earning some money by my own. THIS IS SUPER-SERIOUS. Kawasan Lembah Kelang sahaja. 

Perlukan yang muka lebih garang dari harimau?

Perlukan yang sentiasa membantu?




Yang ni mungkin tak perlu : online setiap kali ada waktu free ZzZZzz



Call me! Saya SUPER-COOL juga :)


You can contact me via facebook, twitter, or just leave a comment here :) Yang tahu nombor handphone pon boleh call/SMS secara terus.

Sekian. Bye


p/s: sakit bahu wa kena gigit arghh!!

Sunday, December 12, 2010

You!

2
cool! cuti dah nak habes. ㅠㅠ *tolong baca dengan elemen sarcastic yang melampau*




ohh sebenarnye tak cool pon. ne no ne no ne no result is coming out, very sooooooon! lagi satu, SE W910i memang tak dapat diselamatkan buat sementara waktu :'( Hati pon tak rasa nak balik sana.Takda orang tunggu kat sana and I have my family here. Walaupon muka dah macam mafia tiap hari terpaksa tahan dengan cakar budak kecik ni, but I am a happy auntie :')


And I wish u're in KL. oh, I miss u A LOT, sweetheart. Can't wait for March :') Balik cepat okay !

Remember? It's yours *from ur bedroom window ke?*. I pinjam okay :) I Miss you.



lot of love from Malaysia to Japan. 
*kiss kiss*

Wednesday, December 8, 2010

The Love

0




Am dying to be one of those girls. By the way, muka diorang macam takda perasaan je (-____-")

@___________@

Monday, December 6, 2010

My Girlfriend.

9
Lately, hidup huru-hara tak sempat nak catch-up & update dengan apa-apa pon. Dengan ada penyakit huru hara, datang pulak penyakit tekanan jiwa disebabkan tak update dengan Leader KHJ coming to Malaysia for The Face Shop event @ Bukit Bintang Entrance, Pavilion . Tekanan tahap dewa dapat tahu berita dah masuk peti ais ni T___T




Kalau dulu, kerja tak habes-habes sebab sebok hadap KDrama sampai pengsan. Sekarang, KDrama tak habes-habes sebab sanggup sebok hadap kerja sebab dah bosan dengan asyik Hero No. 1 yang akan dapat Heroin sedangkan Hero No. 2 hensem & baik gila nak mamp*s memang kompem takkan dapat Heroin! pehh. I hate u, Hero No. 1! KA KAH KAH *macam la Direktor KDrama taw baca bahasa Melayu* Dah la kurang hensem (aku sopan disini okay! *dalam hati: memang TAK hensem bluwekk muntah berdarah*), ego semacam, tak selalu ada kalau memerlukan dan bla bla bla. Kalau tengok Otomen ada untungnya jugak, sebab Otomen memang selalu ada kalau heroin atau rakyat jelata memerlukan. I Love U, Otomen!




Now, am finally finish watching this (selepas bertungkus lumus secara hebat);




My Girlfriend is Gumiho (Nine Tail Fox)
Shi Min Ah cantik :)




dan penyelamat yang hebat untuk membantu aku habiskan My Girlfriend is Gumiho secara hebat mestilah Hero No. 2 yang kacak begaya bluweekkk ha, hambik kau, puji sampai muntah!;


No Min Woo as Park Dong Ju yang malang selalu sob sob sob




Nasib baik hensem, kalau tak sampai beranak tiga pon belom tentu dapat habiskan.



Everytime he appeared, this song would play. Actually, he's the one who sang this song.





Sekarang sebok semua budak laki nak bersunat. Salah satu mangsa ada dalam rumah aku ni. Selama ni dia duk sebok buli MakSu, sekarang waktu MakSu untuk membuli yeahhh! Sebelom bersunat, sempat la MakSu ni mula dengan cerita-cerita menarik. Ha kau, melalak tak sudah budak tu. Finally, MakSu yang kene hentam. Ceit *nantikauakukerjakan* Dah selamat besunat pon, bangga pulak tak payah pakai spender kain. Sebab budak tu tak malu Nauzubillah, ha, pakai spender kotak kau! Dengan susah payah nya ayah aku invent sesuatu supaya budak kecik tu tak buat tayangan free kat sepupu² dia yang masih dara. Gunting kotak kasut sampai jadi spender. Dengan adanya spender kotak, suci sikit pemandangan. Kalau tak, tenggiling pon malu nak tengok T_______T sob sob sob ~

Hebat weyy bapak aku! Nak lawan Galileo Galilei nampaknye. Pehhh! Korang tau ke Galileo Galilei tu sape? Tak tahu pegi google cepat. Malu kat budak darjah 5 karang.






Nak tengok Ngangkung! Nak tengok Ngangkung! Best tak?




p/s: gambar underwear kotak tak dapat di-upload atas sebab keselamatan & kemaluan pihak berkenaan. bayangkan sendiri dah la weyy.

Wednesday, December 1, 2010

boleh pandang-pandang

5
lately ni mood memang lari lintang pukang tak tahu lah mana nak cari sebab diri sendiri lost bagaii. entry banyak tersadai dalam draft dan mungkin takkan sambung dan kemungkinan paling besar memang takkan publish. duhh =.="




macam tak penting, tapi memang nak cakap jugak kat satu dunia, Aku sekarang tengah CUTI  weyy. Dah lama mimpi²kan cuti ni.


Satu hal yang aku tak suka bila cuti, kepala otak ni macam tak pandai pulak nak berehat. Kalau dulu duk fikir macam-macam report, lecture skarang ni dah takda benda sangat nak fikir ni, aku sebok duk fikir pasal benda lain. Habis runtuh rumah tangga.


Semak jugak otak aku ni. Kuning merah hijau jingga semua ada dalam otak. T_____T Mood nak marathon movie pon memang hilang dilanda badai. Baju pon bawak balik sekangkang kera memang takda harapan nak keluar pakai baju² vogue tiap² hari lagi pon kat sini nak pakai baju² macam tu pegi mana? orang semua melangut tengok aku pakai karang. Sebagai kesedaran poket kempis, hanya apabila Sponsor atau Bank bergerak keluar, aku akan menonong pegi siap cantik² padahal tak cantik pon sebab nak ikut jugak. Dapat beli keinginan sikit demi sedikit lama² jadi bukit tu pon dah tadah tangan syukur dan sebenarnya dengan harapan dapat lagi.


Sebab mood pon aku tak jumpa pegi mana, penggunaan 'aku' ni berlaku dalam keadaan sengaja. Yang baca pon kawan² sepermainan dan sepercabut gigi bersama-sama dulu. Hai mira & idiey :'). TRet aku rasa dah hilang ditelan facebook. Memang lupa terus blog heh! Nak keluar boleh la sponsor ye kawan².




Aku nak main sorok² dalam comforter dengan budak² kecik ni *lepas kira sampai 10 selak comforter terus jumpe, bajet thrill habis la budak² ni.T______T*  Bye!




sorok dalam spender jumpe tak?






p/s: Harap tak kene sorok ngan hantu tetek (18sx)

You are my heaven :')

0
At the mean time, I love this for no reason. Err.. or, maybe for one reason that am not gonna tell anyone including YOU!









this is the offical MV :')








ENJOY!
 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥