Tuesday, July 28, 2009

sweet-heart

3
good luck kepada~




(drum roll)



dumm~



dumm~

 
beliau di kiri.

HAHA. gula-gula kapas saya yang akan exam esok. dia sangat manis, walaupon kadang-kadang pahit sikit. Walau apepon saya tetap falling cinta     pada dia :)) 

GOOD LUCK, sayang!!!
 
jangan stress okey!

p/s: die cakap ade 4 exam yang susah, tapi tak cakap pon exam ape, sebab saye nih memang tak tahu. belajar sampai darjah 3 je, lepas tu pegi buat bisnes jual pemadam 20sen seketul. T___T

gadis-gadis sahaja

4
awas!! ini entry yang sesuai untuk gadis-gadis sahaja. sangat annoying, sila jangan paksa untuk membacanya.







saya rasa dia kacak. anda macam mana? oh! why on earth ade orang kacak macam dia *menangis guling-guling* demm!! sampai sekarang kawan bernama ziham pon tersasul dipanggil zaquan. HAHAHA. what the FISH?!!! zaquan adha suwit macam candy bar. kalau boleh beli kat kedai, memang tiap-tiap hari beli. HAHAHA. omaigod. jantung berterbangan di udara. bunyi degupan jantung dah jadi luv luv, luv luv. bukan lup dup lagi. HAHAHA omaigudnesssssssssss!!

Thursday, July 23, 2009

wajarkah?

4
mengapa kita selalu tidak pernah berpuas hati dengan apa yang telah kita perolehi? mengapa perlu kita mencari sesuatu yang tak pasti?



Ramai yang memuji bahkan memuja kecantikannya. Memuji kesantunan serta kesopanannya. Namun, bertudung bukan dirinya. Tudung hanya digayakan untuk membawa sesuatu watak. Boleh pulak buat statement seperti, "Saya sama seperti gadis remaja lain yang tidak bertudung dan gemar bersosial." objektifnya juga berbeza berbanding kami (golongan bertudung), objektif yang mungkin tidak sesuai untuk dikongsi bersama peminat-peminatnya. Tak faham betul dengan dunia sekarang. Yang menggayakan tudung hanya untuk sesuatu yang tidak pasti. Lepas tu, ramai pulak yang diluar sana memuja-muja. Sanggup download gambar, tahu secara detail tentang dirinya. Entah lah. Mungkin golongan bertudung seperti kami ni sudah terpencil dan golongan yang ditanda sebagai "dah-tak-payah-pandang-lah!" tak up-to-date lah katakan~ pakai tudung bukan hanya untuk nampak cantik, baik dan sebagainya. biarlah aku comot bertudung seperti yang aku suka, tapi aku tidak merendahkan nilai sehelai tudung. fikirlah sendiri.


aku bukan sebaik malaikat, ini cuma pandangan seorang penulis blog yang agak sinis. aku tak mengatakan aku seorang yang cukup 'perfect' untuk dijadikan sebagai contoh, tidak sama sekali. aku cuma beranggapan bahawa sehelai kain dipanggil tudung tidak harus dipermainkan bahkan untuk menjayakan sesuatu keadaan. sungguh tidak sesuai. aku bukan prejudis. biarlah hanya aku yang mengenali diriku sendiri.


okey, aku tidak mentuju kepada sesiapa, tapi jadikanlah ini sebagai iktibar dan peringatan untuk diri kita. mengapa perlu berpura-pura hanya untuk berjaya? mereka diluar sana mungkin ramai yang tak bersetuju, tapi ini hanya pendapat aku yang mungkin tak dapat diterima ramai, terutamanya golongan lelaki. kalau tak suka, dengan senang hatinya, bolehlah tekan ikon 'x' di atas. sekali ditegaskan, ini hanya pandangan aku! jangan nak memandai putar belit cerita. kau tak suka, kau punya pasal-LAH.


aku mahu rehat dari membuat sebarang entry selama beberapa hari (atau lebih, mungkin). ingin tenangkan fikiran dan perasaan, aku tahu aku boleh lakukannya. cuma, aku perlu berusaha. berusaha untuk mencari sisa kekuatan diri yang masih tinggal, aku pasti masih ada :)) doakan okey kawan-kawan. anyhow, take care ppl. me going to miss this blog and everybody. :)) (eceh! macam nak cuti lame jew). have fun ppl!



saje gedik nak sidai gamba sendiri kat sini. kau diam! ngee~



p/s: duk diam-diam. nanti ade orang marah pulak kutuk wanita idaman die. ngeee~

tahun berganti

0
suatu ketika dahulu...





dan ini juge..






dan sekarang...





we wish Dayah and others were here T__T



betapa cepat masa berlalu. sudah hampir 5 tahun meninggalkan tempat yang telah banyak mendewasakan kami.


banyak yang berbeza. semua dah menambah berat badan sebanyak 10 tong beras kecuali Syazana. *grrr* Nanaa kekal cantik dan kegilaan ramai sejak dahulu. Frekuensi suara Ain semakin meningkat, ketawa tak pandang mak cik meja sebelah. aku? em, berat dan lebar yang paling ketara. *i hate u if u laugh after reading this. grrr!!* HAHAHA. ok, Ain jugak bertambah besar okey, its not just me. saiz seluar bertambah. HEHE.



see, everybody looks great, kan? :))


we wish every single of batch 28 were right here T__T unfortunately, it was not easy to gather even half of us these days. sangat sedih. *emotional lagik. haish!*



kesian Nedy, tak dapat join bersama sebab dah balik UTP. everytime jumpa kawan-kawan, mesti Nedy tak sempat T___T hmm.. next time, may be.



nanaa zatie nedy


Dayah, sedang internship di Kerteh. Hilang satu geng power rangers. T__T rasanya, sejak 2hb Disember 2005, kami berlima tak pernah berkumpul as power rangers lagi kot. setiap pertemuan, ade je salah seorang yang tak dapat join. T___T



kawan dayah 1 ain awal ashari dayah kawan dayah 2 (aku tolong snap jew~ wuwu)
owh, saje gedik nak letak gambar ni. *cabut bulu kaki baru tahu!* ngeee~



ain dayah zatie


sekarang, semua dah ada hal masing-masing untuk diselesaikan. masih perlu meneruskan hidup walaupon setiap hari banyak dugaan mendatang (eceh!).senyuman sekarang tak seindah dan semanis dahulu (kate dayah kepada ain. ehe!). walau ape pon, kehidupan mesti diteruskan, persahabatan mesti di kekalkan. kesengalan jangan dilupakan dan kegedikkan menjadi tambahan kemanisan kehidupan. kesemuanya adalah asam garam kehidupan. (eceh! geli lah ayat neh!)


banyak perkara tak dapat diungkapkan dengan kata-kata. kasih sayang, kerinduan dan kemanisan memori lama :))


“Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.”

p/s: aktiviti mensidai muka di blog memang tidak di galakkan, tapi untuk menggembirakan hati aku sorang, suka hati aku lah. jangan sebok! kah kah kah. maaf, emosi masih tidak stabil. muka macam tempoyak lembik aje sekarang ni. tumpang lalu..

Wednesday, July 22, 2009

rakan vs lawan

2
hari yang cerah tidak selalunya indah..


Selama ini
Ku mencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
Pada-Mu Ilahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telahku temui

Dengannya disisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Ilahi

KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepada mu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya..

KepadaMu Allah
Kupohonkan restu
Agar kita kekal bersatu
Kepada mu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita..


percayalah pada diri sendiri tapi jangan terlalu diikutkan kata hati. kita perlukan teman untuk meluahkan perasaan, namun sesetengah perkara, biarlah disimpan sendiri. aku bukan tak percaya pada kawan, tapi berpada-padalah bila berkata-kata. aku bersyukur kerana dikurniakan teman yang memahami dan sentiasa mengambil berat :)) tapi, aku juga memohon maaf kerana aku terpaksa menyimpan sesetengah perkara. Terima kasih, teman.


satu kes pembunuhan seorang bekas pelajar institut pengajian tinggi sungguh membuat aku berfikir. sanggup seorang rakan lama di sekolah melakukan perbuatan keji dan terkutuk seperti tu. artikel boleh di baca di sini, sini dan sini. (credit to intan diana tayunk). semoga roh arwah dicucuri rahmat.


p/s: entry berbentuk emotional lagi. isk. malas nak buat entry lagi. emosi masih terganggu, nanti blog macam tak siap je kalau buat entry sikit pon tak best macam cendol basi.

Monday, July 20, 2009

suara hati

0
credit: http://bipolarblast.files.wordpress.com/2009/06/180901tears1.jpg

dengar, lihat dan fahami.


susah nak paham sesuatu apabila kita tidak mendengar dan melihat dengan mata hati. susah kita nak merasa kalau kita sendiri tak alami. semakin hari menganjak ke petang, malam muncul bersama bulan, kita tetap tidak dapat fahami ape yang sebenarnye berlaku. atau mungkin, kita sendiri yang tak mahu tahu?


aku semakin hari semakin tak tahu ape yang aku mahu. aku bukan tak tahu, tapi aku tak pasti. kadang-kadang pernah terfikir untuk membiarkan masa bergerak pantas supaya aku dapat lihat dengan lebih jelas apa yang bakal berlaku. mengeluh pon tak berguna. persekitaran seperti kurang faham ape yang aku mahu. memanglah tak faham, kerana aku sendiri pon tidak pasti. impian semakin tidak nampak untuk menjadi kenyataan. aku mungkin akan biarkan segalanya berlalu seperti biasa. mengimpikan hari sentiasa indah dan bercahaya tidak mempu membuatkan aku jadi seorang yang waras. mungkin hujan turun dengan lebat ketika matahari memancar, hujan yang membuatkan hari menjadi suram. tak mengapa, kerana mungkin selepas hujan, aku akan dihadiahkan pelangi yang indahnya tidak terkata. aku redha :)


maaf. hari ini jiwa aku kurang tenteram. bukan hari ini, kebelakangan ini. aku perlu ruang untuk menyatakan semua. aku tahu aku tak patut berkongsi dengan siapa-siapa pun, memandangkan nanti mungkin ada suara yang mengatakan aku mengadu domba. tapi aku juga perlukan ruang untuk menyatakan isi hati. terfikir jugak untuk membuat personal and private blog yang aku sahaja yang dapat mengaksessnya, supaya aku tak perlu risau dengan apa yang aku tulis. persekitaran yang menekan, kehidupan yang kadang-kadang di bawah, dan kadang-kadang di atas, dan perasaan yang selalu membuat aku jadi serba tak kena. mungkin suatu hari nanti...


kawan-kawan terdekat banyak yang terlibat dengan masalah blog, aku tidak mahu terlibat sama. biarlah aku tidak mendapat populariti murahan di blog-blog yang kurang senang dengan tindakan seseorang. aku perlukan hidup yang biasa, yang sederhana dan diterangi warna-warni kehidupan.


blog hari ini diconteng oleh seorang makhluk yang mengalami syndrom kurang gembira. diharapkan entry ini tidak mengguris hati sesiapa kerana 101% yang tertulis adalah masalah penulis sendiri. mungkin perubahan hormon atau yang sama waktu dengannya. penulis tidak berniat untuk mengguris hati sesiapa sahaja sama ada yang terlibat secara langsung atau tidak dengan hidup penulis.


sampai disini sahaja.


owh, sebelum mengakhiri, penulis juga ingin memohon maaf kepada Ammira Binti Azmi kerana tidak mengwish birthday beliau on the dot. aku ada sedikit kesulitan untuk berbuat demikian. tolonglah jangan boikot aku. kalau kawan-kawan boikot, sape lagi mahu menumpahkan kaseh sayang kepada aku. hmm.. so sorry T___T my bad. Happy Birthday, dear. kita sama-sama tempuhi hari dengan tabah :))



p/s: but you will never get to see these tears I cry.

Saturday, July 18, 2009

new shawl.

2
new shawls. yon can come to B-1-03 for the sample. u'll love it :))




 contoh corak yang ada :))

p/s: also can contact me via my email or blog. tq :))

Thursday, July 9, 2009

off to Pangkor

0
i'm going off to Pulau Pangkor starting from tomorrow till Sunday.*sigh* keep thinking what will probably happen then. btw, happy weekend people. please be happy, at least on behalf of me. HAHAHA. please take care of my sayangness-blog, facebook, twitter and etc etc etc. HAHAHA. Take care of HIM , for me too. Love u people. Bye bye :))


p/s: i'll be home soon, ya!

Monday, July 6, 2009

saya 1/2 suka hujung minggu.

1
anda seronok hujung minggu? aku sudah pasti tak sure seronok atau tidak. seronok ade lah dalam 36.8%, penat lebih kurang 12.2% dan selebihnye perasaan berbaur. ecewah, pandai pulak gune perkataan 'berbaur'. weekend lebih seronok kalau ada lebih daripada 24jam sehari. extra jam untuk berasa seronok dan penat secara lebih maksimum. Sehinggakan lupa ade kerja nak kene submit pagi hari isnin. Bersengkang mata pakai pencungkil gigi semata-mata nak siapkan kerja (Amaran: Ini bukan rajin, ini malas. Last minutes baru buat kerja, jangan tiru aksi ini di sekolah-sekolah). Hari minggu berlalu dengan kekosongan. Serius, bilik-bilik sangat kosong macam dilanda virus yang membuatkan semua makhluk tak ada suara. Orang tingkat atas sekali jalan pon boleh dengar. Seram, I tell u! HAHAHA. Kalau orang lain takda, aku memang confirm lah takkan ada jugak. Ape kes zatie TERtinggal kat hostel?? HAHAHA. Semua orang pasti terkejut sampai lupa hari itu weekend. Entah ape lah kan? Nampak sangat aku tak dijemput nak tinggal kat hostel ni. Cet!!



Minggu ni mungkin akan menyertai katak-katak lembik yang dah berkota-raya di Pangkor selama beribu-ribu tahun dahulu. Tak seronok langsung lah. ow ow!!! Ape kes pergi BERcamping???!! pacat sebesar ibu jari kaki, sepanjang jari telunjuk memang tak mendatangkan kenikmatan dan keajaiban untuk aku pergi bercamping. Tapi, untung-untung dapat jugak makan ikan paus celup tepung. kalau dapat yang fresh lagi seronok. dapat telor ikan paus, masak 3 rasa. uh!! sedap~ (macam pernah makan je :P). bayangkan 4 hari tanpa internet dan mungkin juga coverage untuk telefon T______T. merana ibarat 2 jam tak jumpa makanan.



lupakan hujung minggu yang bakal dilalui. kenangkan balik yang dah dilalui dengan penuh kepenatan, keseronokan dan kekeliruan. HAHAHA. penat meneroka segala sudut, gembira mencapai segala impian dan keliru kemana hilangnya wang. KAH KAH KAH. serius sekarang ok. serius.




seperti biasa, pasti akan ade terselit beberapa gambar vain penulis blog. sila jangan banyak complain dan mencakap penulis blog mempunyai sikap perasan dan tidak tahu malu. ini blog aku, suka hati aku lah nak letak gambar ape pon. kalau kau nak letak gambar kau, pergi buat blog sendiri. jangan kecoh-kecoh di blog orang lain. malu sikit. b@b1 pon malu nak mengaku kau bagos kalau duk kutuk orang aje. HAHAHA. enchek yang berada jauh nun di Akita mencakap beliau tidak mensuka aku mempakai shawl. HAHA. Nampak macam gambar ni;



tembikai? WTFish?!!(gambar yang di beri link oleh sang kekasih)


same ke? HAHAHA. korang jangan gelak kuat sangat. bising blog aku nanti. mind u. sila jaga hati penulis blog. bila enchek buah hati sudah mencakap begitu, seorang kekasih pastilah tidak mahu menjadi bahan gelak sang buah hati. terus cakap "okey bos!! tukar sekarang!" *ting* terus kembali menjadi manusia seperti biasa. Sudah tak jadi tembikai lagi. HAHAHA. eh, ade lagi lah sikit ciri tembikai yang tertinggal. okey, habiskan. KAH KAH KAH KAHwin.





seronok betol dapat jadi model untuk blog sendiri. kalau korang nak jadi model blog aku, boleh lah hantarkan email :)) KIH KIH KIH.. seorang penulis blog yang vain telah mengupload gamba baru yang tidak digemari oleh sang kekasihnya. HAHAHA. hanya kerana sang kekasih tidak suka dengan shawl. sang kekasih akan pulang ke Malaysia awal August. Yeay!!! main lawan pedang antara shawl dengan sang kekasih lah nanti. sebab si penulis blog dah ingkar dengan meletak gamba-gamba ini. HAHAHA.



bagi mengelakkan masalah kegilaan melanda dengan lebih teruk, baiklah berhenti disini sahaja. meronda ke alam mimpi jugak indah waktu-waktu macam ni. macam bagos je lah kan entry hari ni. semua gambar-gambar yang vain yang ada ciri tembikai. tataplah sepuas hati (eceh!).HAHAHA. lepas ini, NO MORE. telah di nasihatkan untuk berhenti oleh sang kekasih.

HAHAHA. jangan ingar~



take care people. me, always love u. ^*^



p/s: tadi ingat nak buat entry berbaur ketidak sukaan, tetapi mood telah bertukar apabila dapat ym yang ada love jatuh-jatuh. lain kalilah mungkin. HAHA

Friday, July 3, 2009

Selamat Hujung Minggu

0
selamat hari jumaat. mata rasa macam nak jatuh. mengantuk gila. HAHAHA.. Tadi pergi mensertai sambutan hari guru IPGM KPT. :))) kalau jumpa classmate, memang tak dapat control gelak. sorry. ops. HAHA. tak nak tulis panjang-panjang. Selamat Berhujung Minggu :))



Wednesday, July 1, 2009

hari ini lagi.

0
internet semakin hari semakin shengal. serius sh*t. kerja-kerja pon banyak tergendala. Nampak sangat aku rajin nak buat kerja, bukan online untuk facebook-ing. HAHAHA. lately ni, hidup agak tunggang langgang dan tebalik ibarat tornado melanda. don't mess with me, people. anda jangan cuba-cuba. anda mencari padah jika tetap melakukan perkara terkutuk dan terkeji terhadap saya. eceh. ayat warning yang kononnya berbaur ganas. mind u, jangan coba-coba.


kononnya taknak update blog, cis. tipu betol. HAHAHAHA. kemana tumpahnya isi-isi otak kalau bukan ke blog sendiri. Nak pergi menyemak dekat blog orang lain pon tak dijemput, so baiklah aku membuat essay 39870000 patah perkataan di sini. kerja banyak dan hampir membuatkan aku menjadi agak hilang ciri kewarasan. Everyday mengketuk pintu otak bagi mengeluarkan sedikit ilmu. oh. by the way, tadi sudah mentahu keputusan exam. Alhamdulillah, masih macam biasa kerana tidak mengkecewakan. Marilah kita sama-sama mentunggu slip keluar bagi mentengok pointer yang agak-agaknye berape la sangat. Adeyh.


Tiap-tiap hari mentelefon keluarga. Homesick kah? oh. HAHAHAA. Jangan buat malu di blog sendiri. mendropkan water-face sendiri kurang bagos untuk kesihatan. HAHA. mendengar lawak bapak membuat setiap hari merupakan satu kepuasan sambil bergelak ketawa secara berdekah-dekah sampai keluar isi perut semua. maaf, tak sopan. HAHAHA.. dapat mentelefon keluarga sudah cukup, takkan nak mentelefon buah hati kot. Kalau telefon buah hati setiap hari pasti aku akan mempunyai badan yang cukup slim sepanjang hayat. T___T. well, i miss u. i just can't wait for August. Tapi, August banyak perkara mendesak bakal berlaku. banyak perkara nak cakap and i just cant say it while ym-ing with u. Jumpa sekali mungkin tak cukup untuk cerita apa yang jadi dalam setahun ni, tapi sudah cukup untuk membuatkan hati berbunga-bunga dan mengkeluarkan secara bling bling. i just can't ask for more. i understand :) and i hope, nothing goes wrong this time. T__T


okey, tak mahu bersedih. mahu suka-suka dengan kehidupan yang bakal berlaku. Eceh! HAHAHA. ohh. pemandangan indah yang aku cakap hari tu dapat di perhatikan setiap hari, very nice okey. HAHAHAHA. masa untuk tidur. Sekarang perlu mencari teman tidur. Good Night all. Sweet dreams :))


p/s: i miss u


entry ini tidak mencapai 39870000 patah perkataan. T___T
 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥