Tuesday, April 28, 2009

who cares?

1
owh. hati, sabarlah. tidak ada kehidupan yang akan sentiasa indah. tidak ada hari yang akan selalunya cerah.
T______________________________T

haruskah?

0
oyye oyee~!! this is almost the end of april.

tadi pergi mentonton dan mensaksi cara-cara pembuatan gandum di FFM Berhad. tahukah anda bahawa hampir semua yg kita makan tiap-tiap hari neh bercirikan gandum? banyak type gandum dan sangat mempening kepala memasuk kilang serta lab gandum. cuba bayangkan hidup seharian mereka-mereka tiap-tiap hari tengok muka gandum. muka meraka mungkin serba sedikit bertukar jadi gandum. itu mungkin lebih baik daripada bermuka katak lembik mungkin :))

malangnya, kaki cik zatie melecet lagi. susah betol kalau kaki seorang puteri dari planet merah berkilau. pasti memperlu kasut yang sesuai untuk mempakai.

 
gambar pertama mentunjuk bahawa kaki saya sakit okek. melecet dan menyebabkan tak boleh berjalan serta pelu ponteng kelas esok. eceh! cakap je lah malas! HAHAHA.sakit wa cakap lu. adekah mane2 pihak ingin membantu. bleh lah memberi sumbangan kepada pihak yang memerlukan saperti saye ini. gambar ke dua dan ketiga memang langsung takda kaitan. ciri-ciri gambar tersebut adalah sedikit berciri mentarik perhatian sendiri. anda memang tak perlu tertarik sebab mamang takda sebab untuk tertarik. kalau nak tarik, silalah. oi oi. bercakap perkara-perkara yang kurang difahami di blog sendiri. tak malukah?? esok adelah exam, manakala malam ini saye sebok membuat entry dan mengtengok gamba serta bersosial di facebook. macam mana neh? ok. esok kite pikir. skarang kite bermain berteka-teki sehingga otak tanak kawan lagi.:)) marilah memeriahkan ym sambil berteka-teki.
p/s: hidup tak selalunya indah seperti taman yang didiami katak penyek.

Saturday, April 25, 2009

tukar atau tidak?

6
nak tukar template. patut atau tidak? nak pakai yg gurly-geli sket. gedik zatie gedik. oh! macam mane ni?

Fearless

4
There's somethin' 'bout the way
The street looks when it's just rained
There's a glow off the pavement
Walk me to the car
And you know I wanna ask you to dance right there
In the middle of the parking lot
Yeah
Oh yeah


We're drivin' down the road
I wonder if you know
I'm tryin' so hard not to get caught up now
But you're just so cool
Run your hands through your hair
Absent mindedly makin' me want you

And I don't know how it gets better than this
You take my hand and drag me head first
Fearless
And I don't know why but with you I'd dance in a storm in my best dress
Fearless


So baby drive slow
'til we run out of road in this one horse town
I wanna stay right here in this passenger's seat
You put your eyes on me
In this moment now capture it, remember it

Cause I don't know how it gets better than this
You take my hand and drag me head first
Fearless
And I don't know why but with you I'd dance in a storm in my best dress
Fearless


Well you stood there with me in the doorway
My hands shake
I'm not usually this way but
You pull me in and I'm a little more brave
It's the first kiss,
It's flawless,
Really something,
It's fearless.

Oh yeah
And I don't know how it gets better than this
You take my hand and drag me head first
Fearless
And I don't know why but with you I'd dance in a storm in my best dress
Fearless


Yeah
I don't know how
Oh yeah yeah
p/s: yup! now, its fearless. :))

x o x o 
taylor swift

pernahkah anda?

0
pernahkah anda terfikir untuk;

+ tak berada di tempat yang anda ada sekarang?
+ tidak mengetahui ape yang sudah berlaku dan masalah yang ada?
+ tidak mengenali yang anda kenal sekarang?
+ mencari laen? Huhuhu


ye, saye pernah. dan selalu malangnya.kerana saya seorang makhluk yang biasa, bukan tenggiling yang muka separuh siap atau gajah yang kurus. saya manusia biasa, inginkan kebahagiaan apabila diperlukan. anda boleh bahagiakan saya? mungkin.

Wednesday, April 22, 2009

full-stop.

0
penat. banyak kerja. tiap-tiap hari blaja bio & cls. benci benci benci. meh teman aku tdo meh.

Tuesday, April 21, 2009

Jiwa sengsara

2
hoh. tengok, bukan aku yang merajuk, internet yang merajuk.

hari tu baru janji tanak merajuk & susahkan hati enchek sayang, tapi buat lagi. ada hati btol nak janji. pergi duk diam-diam bawah katil!!

tapi betol neh, tanak merajuk dah, nanti asik mimpi jatuh dari bangunan runtuh la, kene kejar kat kucing la, kene langgar lori balak la, kene makan kat buaya la, kene.. kene.. erm. mengarut! HEHEHEH. Tu la, hari tu doakan sangat enchek sayang mimpi buruk kalo wat hal, skarang sape yang kene? Nah, ko jawab la sendiri! :((

tapi memang hilang akal betol dengan intenet tidak berbayar neh. tawu la free, tapi asik takda connection je. Rase macam dunia aku yang punye aje kalo internet dah dapat balik. Histeria mengadap laptop sampai rase nak tido tukar jadi rase macam nak makan je laptop ni, sebab gila excited dah dapat connection internet. gigit lap top! gigit! gigit! HAHAHAHA.


tolong ambik perhatian: pembaca2 sekalian, kalo ada nak memberi sebarang pandangan, bolehlah e-mail kepada drakulakiut@yahoo.com . sebarang surat layang akan tetap diberi perhatian sebab cik zatie ni kan seorang yang amat prihatin. amat sangat sungguh, tapi hanya apabila rajin. skarang macam malas gila. assignment banyak tapi tetap histeria nak online dan bukak blog sendiri. sebab rasa admire gila kat blog sendiri memandangkan orang lain tak admire kat blog aku. memang tak suruh orang lain admire sebab aku sendiri pon tak tawu nape orang perlu baca blog aku. okek! tak tawu mengarut ape sebab otak skarang dalam proses untuk di fix kan supaya tak perlu masuk ICU. gara-gara terlebih dos blajar lately neh atau terlebih dos tengok movie sampai leher jadi cramp dapat seat depan.

semoga connection internet ni bakal membuat hati diri sendiri bahagia. aku tawu, mesti tak dapat connect dalam beberapa hari lagi. so, berharap otak yang tenat tidak akan dikecewakan oleh internet free. di ulang free. bile ntah nak pakai internet sendiri. bukan kah satu pembaziran bayar bil internet bebanding dengan beli kasut dan beg? fikirkan lah. aku nak fikir kat facebook.

keluar dulu! :))))))

Friday, April 17, 2009

0
sukenye dah jumaat. sukenye esok dah sabtu. sukenye sukenye. saye suke cuti. saye SUKE okek!

tapi, saye sakit perut, sakit hati dan semua pon sakit T____________T.  tak best betol. tanak kawan semua orang lah camni :((

Thursday, April 16, 2009

esok khamis! YEay~!

0
3.16 pagi: blom tdo lagi. sape suruh petang tadi tido macam dah tanak bangon ha? memang masalah nak tdo malam ni. dah la sorang-sorang. Esok pagi kelas CLS. Pening2. Mencari malapetaka lagi maknanya. Skang tak tawu nak buat ape lagi. facebook? na~ah! bosan bosan.

ClS esok pon tak prepare ape2 lagi. memang bakal diserang dengan soalan-soalan EDU yang memeningkan kepala. Kenape ade Learning Theories dalam dunia neh?!! PEnat la blaja. Maen game pon bagos jugak! HEHE
*wink wink!*

p/s: sedap pulak air cincau ni ble tengah lapar malam2 cmni.

Monday, April 13, 2009

sebelum connection lost lagi.

0
ok. ni adelah salah satu quick update yang sangat malas nak buat. tapi, macam rugi je kalau tak buat.

sepanjang seminggu yang lepas, memang hampir tiap-tiap hari keluar. keluar mencari ketenangan dan sebenarnye mendapat ketidak-tenangan. faham? tak paham sudah. movies sepanjang keluar. zatie yang tak berapa nak sabar nak keluar bila dah masuk panggung ni pon boleh tengok movie berhari2 dan berturut-turut. tengok Jangan Tegur boleh berasa mengantuk, tapi rase teruja mentengok Pierre Andre macam sangat romantik i tell u~!! tapi, takdalah mengover dan mengexcited minat dia. Friday The 13th sangat sangat sangat ouch~!! zatie penakut rupanya. HAHAHAHA. cerita-cerita lain ok2 sahaja. :))

minggu lepas banyak gila mengada-ngada. *dangg!!* mengaku di blog sendiri. Mengada gila. bencinya. HOH!! Merajuk dengan enchek sayang sudah berkali-kali. sangat takda mood. kerja banyak gila pulak tu. Sekarang sudah kembali okkey~.

sorry sayang i buat sayang sedeh gila sampai mimpi macam tu. HIKHIKHIK. Tapi, kalau buat i lagi, i doa sayang mimpi lagi. HAHAHA.

nanti i janji tanak mengada-ngada gila lagi, sebab otak sendiri pon boleh jadi gila macam ni. mengada betol kan mintak call tiap2 malam, ingat sayang cop duit ke?!! HUKHUK *sedar diri dah :((* tapi kalau boleh, sape yang tanak kan? huu~


+      i jeles dengan rumah sayang. jeles jeles jeles. die buat kite maken jauh :(( (pakcik depan rumah tu pon same.. chey~!!)
+      i jeles dengan PS 3 sayang, sebab sayang asik bercinta dengan dia je, sampai lupe i

+      i jeles dengan gitar2 sayang sebab sayang selalu peluk2 diorang.
+      i jeles dengan TV kat rumah sayang, sebab sayang asik tengok bola je kalau ade match. Lagi-lagi kalau M.U. I dah tanak minat M.U dah la kalau macam ni. T_______T
 
+      i jeles jeles jeles lah semua yang dekat dengan sayang, sebab i jauh dari sayang. T__________________________________T (menanges sampai boleh buat lautan pergi Akita).
+      i jeles dengan orang yang dah beli sandal yang i nak tu, sebab i dah takda saiz nak beli. Saiz 4 ape kes???!! (Aikk??)


I tak sabar tunggu bulan 8. balik lah cepat okek!! Sian i taw. Sian Fana jugak. Sian kat kami okek!! Tapi sian lagi kat i. (HAHAHAHA. dah sah2 gila). :((

Sorry taw banyak gila merajuk benda yang tak patut. T___________T.

Entry kali ini tidak berjaya memberi banyak ilmu dan masih dalam kategori sia-sia. Tapi banyak mood menyesal dalam entry ini. Menyesal merajuk, tapi takpa la kot? HEHEHEHE.

nantok!! nantok!! Mahu tidur tapi macam dah petang. Pernahkah petang menjadi penghalang untuk zatie? Oh tidak sama sekali!

p/s: Sorry kawan-kawan. mengada gila entry ni. klasifikasi 20 MG kot (Mengada Gila: sesuai untuk tatapan pembaca 20 tahun yang mengada jugak.) Love u. Love u Love u.

weekend ini

3
Selepas beberapa hari yang sengsara, connection internet baru dapat. tapi, coveragenya, sangat lah hampeh. tak suke betol. Lately sangat sakit jiwa. Sakit jiwa with all those stuff. And, in this few days jugak la, hang-out with friend perkara terbaik. *sigh*. rasa kesian gila kat diri sendiri.

 
*meroyan*: ni minggu lepas, gila nak beli untuk diri sendiri. pathetic gila zatie
ini tadi: muka tak siap pon nak jadi duta milo ke? Cheh! kalo bukan duta milo, JJ pon bleh :))
ini BUKAN saya: ini saufi. sangat comel. I wish mummy kasi I pinjam saufi, kalau nak suruh buat boyfren pon boleh :)) I kan sedang mencari, i nak yg kecik, comel dan bergaya. Saufi boleh masuk list ni :)) Boleh ye, mummy:))

 
 ini rama-rama sedang bermadu asmara bersama temannya.
 
seriously, rama-rama ni BESAR gila.
Pergi berjalan untuk mentry alat2 make-up sebab sangat jarang amat sangat sungguh sekali mentry barang2 sebegitu. dengan muka tak siapnya dan tak berapa nak malunya mentry di booth2 yang ada kat situ yang sedang membuat promotion. Abang chinese dekat booth Lancome sangat comel. aauww~!! :)) barang-barang di Face Shop jugak agak membantu buat masa sekarang. Thanks Ret ku sayang :))



Thinking of going home pada weekend nanti. Pergi bercuti bersama keluarga kat rumah. Eceh! HAHAHA. Dengar macam bagos gila bukan? Sebenarnya, tujuan asasnya adalah untuk menhilangkan tekanan. Homesick gila. :(( Mungkin idea Fana untuk pulang dan melepaskan tekanan yang ada sangatlah bagos. Buat masa sekarang, dia tahu keperluan saya okek~~!. Anda semua JANGANlah mentanam cerita untuk mengkorek rahsia saya. Pergilah tanam duit ke, tanam jagung ke. Ada jugak faedahnya. Saya hanya akan simpan untuk diri sendiri dan hati saya sahaja. Blog adalah kawasan terbuka okek! Takda sessi membukak rahsia di sini. out! out!! HAHA :))



To dearie Adeq TKC, Happy Birthday, dear :)) sorry, lambat sangat mengwish. Hari ni, kita takda jumpa lagi kot. 19 tahun adalah sangat best, I tell u. I wish I can turn back the time. kalo boleh mahu umur 15 tahun. Form 3 yang sangat roxx!! :)) sangat seksa menjadi dewasa :(((((((((( 
rindu gila sekolah. rindu gila ok.. rindu zaman gedik bersama, banyak nak cerita kat korang tahu. sambung cerita zaman sekolah okek! semakin berkembang neh. :)) seriously, rindu sangat. kalau tak diubati boleh gila ni. Ain, Nanaa, Zana. I have something untuk semua. Bile Ain dah balik Msia nantilah ye aku kasi kat semua. Perlu korang-korang semua. untuk aku dan hidup aku. :((
ok. cut out the craps. mengarut semua. ni kenapa otak sangat gila neh? dah jatuh bankrup ke? dah putus cinta ke? huhu. ops~!! bukan, sebab otak dah berkecai tinggal cebisan je lepas ditimpa masalah. can someone be there for me? na~ah! Jangan mimpi. pergi buat kerja lain lagi bagos. 

p/s: entry ini sebenarnye bertarikh 11 April 2009, namun oleh kerana ketidak cekapan dan kekurangan ciri-ciri bagos dalam talian internet, semasa mahu mengpublish, internet tiba2 putus. So, here is it, TODAY.

Entry yang berciri sia-sia. KAH KAH KAH

Tuesday, April 7, 2009

tolongglah.

0
We were both young when I first saw you
I close my eyes
And the flashback starts
I'm standing there
On a balcony in summer air

See the lights
See the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
And say hello, little did I know

That you were Romeo, you were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go, and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet 'cause we're dead if they knew
So close your eyes
Escape this town for a little while

'Cause you were Romeo, I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
I was begging you please don't go and I said

Romeo take me somewhere we can be alone
I'll be waiting all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes

Romeo save me, they try to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real
Don't be afraid, we'll make it out of this mess
It's a love story baby just say yes
Oh oh

I got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you is fading
When I met you on the outskirts of town, and I said

Romeo save me I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head? I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring

And said, marry me Juliet
You'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad, go pick out a white dress
It's a love story baby just say yes

Oh, oh, oh, oh
'Cause we were both young when I first saw you

p/s: tewas akhirnya. ckp tanak letak lyric kat blog. penipu zatie neh. otak memang perlu rawatan yang sangat sangat sangat berkesan sekarang. really need someone to pamper me dan manja2kan aku right now.. everything was a messed. gila demand. tapi, this is true. tak mampu nak buat kerja atau ape2 je. so please romeo out there. this is your chance. hikhik. juliet jugak boleh. saye kan ehem ehem.. HAHAHA

feels like nak terjun atap stadium bola kat depan ni. bagi betol sikit kedudukan otak. help me help me help me. be my saviour. T_____________________T


x o x o
Taylor Swift, Love Story.

Monday, April 6, 2009

finally..

0
habes semua mati.. big clap kawan-kawan. hoh! :(((((((((((((

baik dan buruk

0
Ade good news and bad news.

The good news;

+ dah siap 3 report dan ready untuk submit. kalo tak submit lagi, boleh jugak submit kat dalam toilet depan bilik ni. dah nyampah gila tengok report ni. question2 yang melampau mencabar kewibawaan aku sebagai manusia selama 21 tahun ni sangat menjengkel kan. dah tanak tengok muka kau lah report!!! nyah kau.

+ dapat tenangkan fikiran selama 2 minit sebab dah siap report.

+ enchek sayang berjaya dapat merit diluar jangkaan. Congratulation dear :)) Jeles betol! huk huk

Bad news;

+ Ikan guppy aku pulak mati 2 ekor hari neh!! malapetaka betol pelihara ikan. Nasib baik tokey jual ikan kat pet wonderland tu hensem dan bergaya. ada gaya hero cerita cina lah :)) rasa mahu menjadi pembiak ikan yang tegar sebab ada tokey itu. selalu puji2 pelanggan "amoi manis pelihara ikan mesti hidup punya, takda mati". nah! ambik kau. nampak sangat tak manis. HAHAHA :))


+ walaupon 3 report baru nak submit, assignment & tesis lain menunggu. kan aku dah cakap, dapat rehat 2 minit je. 3 minit untuk tulis blog neh, dan 2 minit rehat. memandangkan rasa cinta terhadap blog sendiri adalah tinggi, sanggup korban lebih masa blogging. kalau korang tak cinta, bleh keluar sekarang! Takda rasa mahu bercinta dengan orang yang tak nak bercinta dengan blog aku. minggu ni sangat banyak kerja. otak memang dah lintang pukang huru hara cari bantuan. Blog juga pasti jadi lintang pukang rasa malu kat diri sendiri.

skarang dah rasa kesian kat diri sendiri. nak tido 13 minit lah. lepas ni ade meeting pulak. malas malas. *sejak bila zatie rajin?*. sejak facebook buat masalah. geram geram. danggg!!!

Saturday, April 4, 2009

today - autopublish

2
this is an autopublish
otak pusing-pusing mintak keluar tengok the unborn. tapi hati jeles, cakap kerja banyak gila. Tapi, finally keluar. hik hik. takda kerja nak buat post autopublish. Tapi, nak jugak. :))
Ikan emas dah mati, tapi akan cuba cari pengganti. Mastura, sorry ukkey? Nanti aku cari yang lain letakkan dalam balang kaca kau tu. HIKHIKHIK. Cadangan yang bernas adelah untuk memelihara anakk berudu. ok jugak kot. boleh lah buat bisnes katak secara komersial nanti. :))

hati sangat gembira, Akita dah ade internet. :))))) takda lah sengsara sangat nak menteruskan hidop. takda lah asik membukak facebook 24/7 untuk mentengok enchek buah hati megonline atau tidak. Thanks sayang:)) Idea untuk mengoline setiap masa adalah lebih bagos kalau sayang praktikkan, selain dari tengok pakcik depan rumah sidai benda2 kecik dia tu secara tak malu. malulah sikit pakcik. rumah depan skarang dah bukan perempuan, lelaki ukkey. enchek buah hati ni pulak, bukan nye dapat duk diam tengok pak cik-pak cik, mesti rasa mahu tolong kan? HAHAHA. tak payah la rajin sangat sayang.

otak tengah kucar kacir. malam tadi buat kerja dengan tekun bagai nak gila, sampai lupa nak tdo. sekarang saye tengah jalan-jalan ok. mahu mentenang fikiran dan membersih mata sikit. like remaja-remaja only. mummy-mummy tak digalakkan ok. mummy duk rumah, jaga kecik dengan ayah dia yang tak kecik saje.

sape mahu jumpe saye, boleh keluar sekarang!! :))

p/s: otak kucar kacir

(><) lab report

0
huh. finally, nak tdo.

buat lab report but end-up dengan sakit perut. malam2 macam ni masalah betol. kerja banyak gila. tolonglah. tawarkan diri anda nak tolong saya ni. semua baik baik, cantik cantik dan hensem belaka. tolonglah. *merayu gila-gila sebab tak tahan dah tengok katil kosong kesepian*.

sangat penat, sakit perut dan HOMESICK. nak balik boleh? T______________________T.

rasa nak muntah pon ada bila dah lama sangat menghadap pc nii. oh pls. cepatlah final!! Tak tahan sudah buat lab report tiap2 minggu dan assignments banyak ni tak terbuat lagi.Tido malam pon tak lena fikirkan kerja. Esok nak keluar. Mesti! Tak tahan sudah tengok buku, manual, informations yang banyak bertaburan dan meja yang tak terkemas. Esok nak keluar jugak! No doubt!.

oh ya. enchek anwar dah ada internet dan saya sgt gembira :)) rindu sangat. rindu kawan-kawan jugak. Ain, miss u. Nanaa, good luck with your one and only paper for final exm, zanoq, good luck to you too (with all the madicine and gigi2), nedy pon sama, kerja baik2. jangan selalu lambat pergi kerja, intern dah lambat, dah kerja btol2 nanti, tak pergi kot. kih kih. and as for me, pls! jadi lah rajin sikit. jangan mengeluh banyak sangatlah! student, biasa la tu kan :))

enchek anwar mudzaffar, good luck dengan 2nd year, sayang:)) i'll always be here, waiting for u. balik tawu nanti. rindu sangat. rindu gila. rasa nak pergi je, tapi nasib baik tak mampu. kih kih. tolong lah nasihat saya sikit. malas ni. HAHAHA. oh pls. pls let the time passing by dengan cepat. tak tahan lah! cant wait for August :)) missing u, badly :(((((


nak buat report sampai siap, tapi dah takda jalan lain. mata dah gila tak tahan. Good night all :))



p/s: to my only kakak, good luck untuk exam esok :))

Wednesday, April 1, 2009

kau pergi

5
kau tahu! ikan mas aku dah mati. gila takda mood nak memblog sambil tengok ikan mati dan berfikir camane nak basuh ni. haish!!!
 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥