Saturday, February 28, 2009

patah tumbuh hilang berganti

0
(title di atas tiada kaitan)

bile letih dan keseorangan;

otak meroyan tak boleh nak terima ilmu suda.

minda dah melayang terus bawak pegi masuk facebook. (hoi hoi!! insaf!!)

fikiran lagi lah, buat hal. ingat nak tido je.

hati kesian sebab memikirkan orang tu tak makan dan mood sangat tertekan.

jiwa merana sebab tanggung kesusahan assignment yang takkan habes ni.

sakit belakang tak usah cakaplah, bagaikan buat treatment bekam tuh. :(

kesimpulan hari ini: hari yang tertekan dan menekan. hari esok mahu pergi kahwin? hehe. kursus kahwen. sile tepuk ok. hari esok saye mahu jadi orang dewasa, hari seterusnya pon same. hari isnin saya nak jadi baby, sebab baby tak payah pergi kelas dan perah otak jawab dengan lecturer kenape tak siap kerja. kihkih. ok! cukup gelak! hati merana nih. pergi buat kerja sekarang!

Friday, February 27, 2009

nah~! nak sangat

2

27 Feb 1988-27 Feb 2009

21 suda~

dulu sangatlah comot, sekang amat sangat sungguh comot.

kihkihkih.

9 tahun dan terus berusaha untuk mengekalkan!

kekalkan selalu gaduh2 ngan atok, selalu kutuk atok, selalu marah kat atok!

Hahaha..



Wind orchestra: sangat rindu untuk mentiup instrument bersame atok dan seterusnye mencetuskan pergaduhan! HAHAHAHA. rindu every single sec yang dulu!! :(

kerjasama yang sekejap di library kerana atok adalah kacang yang lupekan kulit, meninggalkan library untuk menjadi pengawas yang wekkks~!!! Kihkihkih.

Happy Birthday atok!

Bon anniversaire ! Joyeux anniversaire ! (sile cakap betul ok!)

Semoga persahabatan kita terus macam dulu2. kihkih.

...dan semoga tahun di dapat jugak bawak balik Eiffel Tower kat aku. janji blom di tunaikan. sampai lubang semut aku cari ok. kihkih.

Good luck & Happy Always :) *wink*

Happy Birthday Ayen :)

p/s: ok, sudah2. tercetus pulak pergaduhan dengan encik sayang kalo tulis banyak2. mintak sorry ye encik sayang. i love u encik sayang, dont worry :)
warning!! die hanye kawan saye! saye tetap sayang encik sayang saye. kihkih

Thursday, February 26, 2009

kau faham ke?

2
... takkan ade orang faham kan?

p/s: ash, akan aku tunaikan janji.

Monday, February 23, 2009

Let it go..

1
thinking of letting everything go..
just go..
i'm tired.
i'm pathetic.
am thinking i'm almost done.
i've to get used to it.
i'll be done, at least 1 day.
i think am ready, but i don't know!!
Oh Allah, please help me.
make me become stronger, at least more than what i am now.
may b one of us should speaks, telling the truth, behind the lie.

Saturday, February 21, 2009

Thanks Guys~!!

0
Yeay~!!! Drama dah abes~!!
Seronok bersama kawan-kawan sekalian :)
Saaaaaaangat seronok!! XP
Thank u guys!! XD


kami :)

ooooooppsssie~!

comel :) yana & paje

rame-rame :) zatie & ayu

sida + siti+ zatie+ cik betty


cik rame-rame & cik bunge

celebrating Farid's birthday: Latifah+Kem



p/s: gembira & berduka

Thursday, February 19, 2009

show time

3
Haha.


Experiment Hari Ini: Food Test.

Objective: Bla bla bla..

Hypotesis: bla bla bla..

Materials: Bla bla bla..

Apparatus: Bla bla bla..

Procedures: Bla bla bla..

Discussion: From the observation bla bla bla..

Reflection: By doing this experiment bla bla bla..

Conclusion: Kesimpulannya daripada experiment hari ini, 2 test tubes pecah. kah kah kah. and the 1st one yang broken tu, cik nurul izzati yang buat. kih kih. and cik ana pesan "write down your name dalam buku tu, and then u should PAY for it!!!" ok, di ulang, "u should PAY". cisss~! baru 1 test tube aku pecah, and tu pon bukan salah aku. test tubes tu bergolek2 berdekatan dengan aku dan mengada nak jatuhkan diri dari meja. Maktab ni macam dari Planet Cipan TakBerduit je. asik2 mintak ganti. isk isk isk. Test tube ke-2 Yana yang pecahkan. Tu la, awal2 tadi, gelakkan aku. kah kah kah. Skang sangat puas gelakkan dia. HAHAHA..

Hasih experiment tanpa test tube pecah tadi


Sangat tekun membuat experiment sambil mulut bising tak puas hati cik ana suruh bayar~
lagi lagi...

Esok 1pispm english drama competition. 4 kali je practice termasuk yang tadi. tak tawu la camane esok. mesti akan gelak secara bergolek-golek macam badak sumbu masuk lumpur. memang sangat cantik menjadi tontonan ramai di zoo. wahh~! Badak pon ade tarikan ape. Doakan kami esok :)

The science 1 team :)

Haha. Cik Bunga Binti Cik Kembung


p/s: esk ade CLS ag~ Adoi~!!!!!

Wednesday, February 18, 2009

itu saja

0
S.T.R.E.S.S !!!






p/s: benci la weiiiiiii!!! BENCIIIIIIII!!!!!!!

Tuesday, February 17, 2009

weekendssssss

4
Hello~!! dah lame (agak2 nye la kot) tak update blog. kerana encik sayang saya di sana dah mula bertanye kanapa tak update2 blog ni. eleh! dia pon same je, takda pulak mahu mengupdate blog dia. busy busy busy dan busy sangat lately. kerja tak pernah nak berkurang. tapi, hari2 jalan juga tak berkurang. kah kah kah. (baik korang gelak! tak gelak sila keluar sekarang! boleh tekan X kat sebelah kanan atas itu ok). Tiap2 hari mengadu domba (eceh!) kepada encik sayang. beliau pon dah naik panas telinga kot asik dengar "penat~" "tak larat~" bla bla bla... sekarang perkataan itu hanye macam sahutan katak2 selepas hujan sahaje. takda maknanye kan? kih kih kih.

weekend hari tu telah menglepak sekejap bersama kawan2 membuang tenaga menghabis kan duit. ops. sebelum lupa, sangat gembira kerana sudah tidak kering poket. takda perlu membuat muka-muka kasehan dan membuat nada2 sedih penuh kepalsuan kepada encik Hussin. Yang penting harus maintain kan nilai di dalam akaun sebelum habis semester. saaayang HEP, BPG dan yang sama waktu dengannya!! (ni macam tipu jew~). Telah mengkeluar mencari purse baru mengganti yang lama suda. purse yang di tunggu2 dari Pennsylvania takda sampai jugak. Hantar Twilight semata (Twilight sudah sampai di rumah!! Yeay~!). cis. Penat je cik Ain meredah lautan salji untuk mengpos Twilight tapi tak bersama-sama dengan purse beserta buah tangan yang di janjikan. isk3. Jugak sedang menunggu kiriman encik sayang yang di janjikan selepas bercuti di Kyoto hari tu. Tapi saye tawu, awak tak pos lagi kan? Ewah ewah! (sile take note ok encik sayang). Ok, berbalik kepada purse baru. sudah mentukar dan sangat gembira. YEay~!!!! Tidak jumpa purse yang diidam2kan pada entry sebelum ni, namun dapat yang lebih kurang.

Gembira walau tak dapat fossil yang diidamkan dalam entry lalu, dapat cik comel ni dari united colors of benetton


tak paham kenapa Syafa tak jumpa2 jugak kasut yang dia suka. Dari mid valley terus pegi pavillion, takda jugak. kalau ada yang dia suka, mesti takda saiz. saiz kasut paling kecik stakat ni yang saye pernah jumpe milik : Nur Syafawati. Saiz kasut: 3 setengah atau 3. Dari Vincci & Nose di midvalley, pergi Vincci & Nose pavillion pastu pegi lagi Vincci & Nose Sg. Wang, ada yang di sukai, tapi takda saiz. sian Syafa~. kecewa gila muka dia. takpe2, nanti kite cari lagi ye:) kih kih kih. masuk Hush Puppies di mid valley, pavilion & sg wang pon takda. Kesian weii~!!! (gile serius aku kesian ni, tolong la pecaya!). saya boleh bagi masa untuk anda2 menangis selama 2 minit kerana kesian.~

selepas acara lari dalam guni di pavy. *@surau*

kesian kat Syafa, tapi saye pulak yang TERbeli kasut (sila take note, bold di perkataan tersebut). Kepada encik sayang, i akan cube menjadi seorang yang tidak membeli barang jika keluar suatu hari nanti. jangan risau ye, i tak habiskan duit encik sayang nanti. kih kih. Gara2 telah mentengok kasut ini di vincci mid valley, telah berfikir secara panjang iaitu selama kurang sejam dan kembali mencari kasut tersebut di vincci pavy. rasanye sebab duit tak sanggup nak tinggalkan saya dalam waktu terdekat, takda saiz pulak kat sana. malang seribu kali malang, duit terpaksa pergi meninggalkan saya tatkala melangkah ke vincci sg. wang. hehe. and finally, saye sudah memperolehi sepadang kasut baru lagi. yahoooo~!! kih kih. Tak tawu ape tujuan, sebab kasut yang sedia ada pon tak terpakai lagi. takpe, simpanan masa depan. i simpan wat kawen ye sayang. kah kah kah XD (langkah2 penjimatan).

kasut oh. mungkin akan tersimpan dalam kotak saja. corak2nya mcm terlalu menarik perhatian orang saje. segan sungguh.

ok. sudah tiba masa untuk sambung buat CLS. tiap2 malam pasti akan bersama CLS atau PKK mahupon report untuk biology. terasa berat otak sudah mahu terima. Penat buat essay Science Inquiry berkaitan Piaget's Development Theory semalam, hari ni lecturer tersayang tak mintak. hati bagai di robek pisau dan di salai buat hati salai :( semalam sampai tertido di depan laptop hanya kerana essay 800 words tersebut. haish! malam ni harus berdiscussion membincang Bruner's Theory. Esok kelas CLS selama 2 jam. seksa menanti. purrkeeee~?!!!

p/s: 頑張ってください encik sayang!!!, just 2 more paper left. nanti bolehlah membuang masa bersama rakan2 anda. mahu bekerja di tokyo katanya dan i sudah mula rasa sedey~ di tinggalkan sekali lagi sama seperti sewaktu encik sayang ke kyoto. T_____________________T (menangis tiada henti.)

Sunday, February 15, 2009

Thank you :)

0
Thanks sayang :) Untuk hadiah tak ternilai petang tadi. 3 jam dan waktu berlalu dengan cepat. haha:) lain kali boleh melunakkan suara lagi, i sudi mendengar. Kah kah kah. I miss u :(

p/s: gembira :) :) :) :) :)

Thursday, February 12, 2009

Athirah Lalink

4

TRet lalink.

Happy Birthday :)

Happy birthday to you,
happy Birthday to you,
Happy Birthday Ret lalink..
Happy Birthday to you :)


21 tahun sudah.

14-15 years ago, kite tak pernah dapat gambarkan hari ini..
Hari kite dah meningkat dewasa.
Namun, yang dulu tak pernah kita lupa :)
seronok menjadi teman di alam kanak-kanak lagi.
berlari, melompat dan segala-galanya:)

saaaaaaaaaaangat seronok!!!
semoga persahabatan kita kekal selama-lamanya:)


p/s: Selamat berBIG!!

Wednesday, February 11, 2009

lepas geram!!

0
benci la weiiii!!!!!!!!
jgn sshkan org bley x?!!


p/s: Ret. happy birthday. nnt aku update entry. skang mood tengah xok. Have fun BIG!! :)

Monday, February 9, 2009

report tak siap.

0
Biology Biology dan Biology tiap2 hari.. isk!!!

sources:

tempat untuk mendapatkan ilmu
tempat ilmu jadi confuse
tempat ilmu semua dah mixed-up! hayoh!!!

mari menyanyi!!!


notes!

saya mengantuk~!!!

5.29 pagi:

mengantuk dah hilang tapi bosan pulak yang datang!! takda idea langsung nak buat discussion!! hayoohh~!!!

malas nak membelek buku yang tebal!! ilham, datanglah.

6.11 pagi:

mengantuk gila gila!! report 90% siap. lambatnye subuh!!!!

6.15 pagi:

baru lena dua minit kat meja dah azan subuh! yeay~!! mahu solat dan tidoooo~!!! good nite! :)


teddy yang selalu kidnap dari erly jadi bodyguard malam nih! kih kih. thanks!


petang tadi.

Friday, February 6, 2009

saturday nite fever

2
malam weekend dan alone. wah wah. memang rase saturday nite fever lah. mmg terkena fever kesorangan. menghadap skrin tak tebal pc dan tercangak-cangak tak tawu nak buat ape. bosan bosan. :(

Thursday, February 5, 2009

daily :)

0
makin hari makin suram, makin hari makin malam, makin hari makin malas. kih kih.

biology lab report (2) = checked!
notes = checked!
looooooootsssss of ISL work = checked!
thousands of tutorialssssss = checked!

ok ok. checked kerana hanye untuk check semata-mata. bukan kerana siap atau ape. jangan salah paham. kah kah kah. esok mahu susun semua file, korang sile jangan alihkan tumpuan aku semata-mata untuk membuat kerja lain seperti; makan-makan, main-main, jalan-jalan, keluar-keluar atau yang paling penting tido-tido. nih memang feveret.

sangat tekun ok! no doubt! kah kah. menangis lah korang tengok aku tekun.

btw, mengambil peluang wishing Engku Mohd Rafi a very Happy Birthday. 5 tahun di Sesma, setahun di KMK dan bakal 5 tahun setengah kat IPTKL, memang die orang paling lame akan nampak muke aku. memang malanglah nasib kamu! kah kah. mari kite berusaha, agar nanti dah tak susah2 nak tengok muke aku mase kerja. make sure pilih tempat lain-lain ok! haha. ok. ayuh buat kerja!

p/s: omg! tomorrow's friday! cisssssss.

Wednesday, February 4, 2009

Dillah dearie~

2
shebang & dillah

Selamat Ulang Tahun ke- 21.

4 February 1988 - 4 February 2009

9 years and we are still counting :)

Gembira menjadi bekas mentee di sesma, gelak ketawa bersama2 mengira bijik2 kacang dan menjalani kehidupan di sekolah selama 5 tahun bersama :)

Jaga diri elok2 di tempat orang. nanti ada rezeki, kite jumpe lagi.

Dah lame tak ke Shah Alam sejak korang2 meninggalkan aku taw :(


Happy 21st Birthday Dillah


p/s: birthday berturut-turut. kih kih.

Tuesday, February 3, 2009

selasa.

0
buat kerja sampai tak tidur.. tapi, tak dimintak pon. sia sia saje. cis!
malas malas malas malas malas malas buat dah XP
hari bahagia untuk mencuci mata. :)


Selamat Hari Lahir Sayang! :)

Monday, February 2, 2009

YeaY~!!

9
anwar mudzaffar bin zainal :)


03 February 1989 - 03 February 2009

Happy Birthday Sayang~!!!!

Yeay!!

20 sudah ok! sudah boleh masuk disko ye? nak merasa hujung tapak heels i boleh la~

20 dah boleh tukar name pemilik nombor telefon di sana.

20 harus pandai jimat cermat :)

20 mesti sayang i lebih. kah kah kah.

selamat datang oh selamat datang.

seronok sebab usia kite sudah same! yahoooo~!! (walaupon hanye untuk 3 bulan 3 hari.. hehe)

hah. cari la sendiri yang mane

jangan study sampai tertekan

jangan tak study sampai tertekan. kih kih

お誕生日 おめでとう & 頑張ってください!!!!


love u love u love u love u love u love u love u love u love u


p/s: sorry, i wish awal sehari sbb takut nanti kat mktb takleh nak update kih kih :)

02 02 2009

0

Happy Birthday Yana :)

semoga sentiasa di murahkan rezeki dan di permudahkan jalan untuk meneruskan kehidupan :)

dah 20 cik kecik ni. kah kah

20 dan masih dengan berat dan tinggi yang sama sewaktu berusia 12 tahun.

ops~! jangan tertusuk hati! haha

20 tahun untuk bergembira! dengarlah nasihat yang bakal berusia 21 ni. kah kah

Enjoy your birthday babe! :)

Happy 2oth Birthday!!

Sunday, February 1, 2009

malas.

0
saya sangat malas. dan itu sahaja.
 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥