Saturday, January 31, 2009

Tear Stained face

3
Tears poured down,
When his words came out.
Everything he said,
Was just another doubt.

She was never good enough,
Not even for her.
But now her dreams,
Flew by broken by a slur.

He said he loved her,
Then took it right back!
He said he cared,
But said it to attack!

One tear at a time,
Stained her pretty face.
No one knew she was so fragile,
Like a thin piece of lace.

She stared at the knife,
As a tear hit the ground,
Would she dare use it,
When it once spread her feelings around ?

She used to cut but stopped.
And was happy for a while.
But he killed her!
With his first smile.

She wondered why,
He would make her cry?
Make her not want to live,
But die?

With a tear stained face,
She took her life.
Killed herself,
With an already used knife.

She did it for love,
Her tears said it all,
He was her depression,
When he pretened to fall.

No more tears,
On her tear stained face,
Nothing left,
But her missery that took place!

thanks to:

sweetcherries09

tak suke! tak suke!

3
hoish~!!
tak suka la weh!
STOP IT!!!!
harus tunggu sampai bila lagi?!!
blah la wei~!!!
sh*t sh*t sh*t!!!

Friday, January 30, 2009

Bintang bintang dan Bulan

2
bulan oh bintang..

tadi yana mengsms suruh pegi tengok bulan. gile rase macam jiwang semacam je. kih kih. keluar lah rumah dengan perasaan seram seram panas (sebab malam ni memang panas wei!). cari-cari bulan, takde nampak pon. tanyelah mengape dengan bulan tuh, die cakap bulan duk sebelah2 dengan bintang. cewah. dasyat lah bulan dan bintang malam ni, bercinta dengan sangat comel. sangat suke keindahan alam. wahwah. :)

sangat tak gembira lately. mengapa mengapa mengapa? purkkeeee~?!!! siape mahu menggembirakan saye? sangat tak best perasaan ini. nak buat camane ye? mungkin pergi jumpe Kelvin si penjual warranty di tingkat 9 Times Square pon best. kah kah. kesian si Kelvin, menjadi subjek dalam blog saye. takda idea dan takda modal nak memblog kerana kerja-kerja banyak dan malas untuk membuat. *cheer up zatie!!* haish. ape nak jadi same saye hah? terasa ingin makan sup orang yang bercirikan kaki orang pon best. kah kah.

ok. sudah sudah lah tu membuat onar di blog sendiri. insaf insaf lah. tak siap kerja nak buat buat macam orang yang dah siap kerja. kih kih. mahu menonton cerita lah sekejap. sambil menjamu mata. mengapalah ade makhluk sepertinya. kih kih.


Hello! my lady.

p/s: sangat sangat tak tahu ciri ciri perasaan aku sekarang lah!

Thursday, January 29, 2009

eeuww~!

2
sh*t btol!
malas ambik taw lah pasal kaw!
ingt bagos sgt ke?
blah la wei~!!

Happy Happy Happy Birthday :)

3
happy birthday to my dearie Jiran sebelah bilik!

after a very long journey of life...

akhirnye sampai di usia 20-an!!

welcome to the club babe!

semoga hari-hari kamu tidak lagi terisi dengan menunggu turn mandi! XD

hari-hari saye belom pasti

kerana..

pasti amat sukar untuk mencelik mata seawal 6 pagi. hehe :)

Happy Birthday!!!

cik Nathirah

mari baca~! mari baca~! Ribenna baru

0
wahwahwah..


banga bangga bangga. kerana sudah dapat menghabiskan sebuah lagi drama korea "Hello! My Lady". Gile kau! orang lain tengok series korea dalam DVD 2-3 hari je, aku 2-3 minggu. gile lame bertangguh. takpe, bagi aku procrastinate is not a crime! Kah kah kah. Kalo boleh jadi 2-3bulan pon lagi bagos, tapi apekan daye, pinjam DVD orang harus di pulangkan atau di serahkan kepada peminjam seterusnya. adil adil. untung-untung burn masuk DVD yang dibeli secara pukal di kedai peralatan komputer. :)

tadi dapat sms dari erly yang berbunyi "yang, taw tak camane nak buang caller ringtone?". soalan ni gile susah bagi aku. pada zaman arus kemodenan dan penuh dengan era globalisasi yang kian pesat berkembang seperti cendawan tumbuh selepas hujan ni...(hoi hoi! sudah lah membuang mase untuk anda membace. tak penting semua tu!), point utama ialah; aku tak pernah ade caller ringtone!!! adekah aku creature yang paling ketinggalan di muka bumi ini? oh! mungkin. yelah. boifren aku pon dah ade buat caller ringtone. aku takde mahu mengikut arus kemodenan. haha. bingit telinga kau tahu! orang mahu mengcall mencakap bende yang elok-elok ataupon menyampaikan gossip panas seperti "duit dah masuk wei!" juge terbengkalai. hilang mood u know! dulu-dulu pernah lah teringin memapakai caller ringtone, tapi... memfikir ayah aku yang setiap hari akan membuat saringan telefon, tidaklah sanggup membuat telinga nye kurang dengar hanye kerana caller ringtone. kah kah kah. kesimpulannye: akulah manusia yang takpernah ade caller ringtone dan mungkin takkan pernah ade. HAHAHA.

esok akan membuat entry (mungkin) tentang keajaiban rambut pelakon2 drama korea. rambut mereka sangat menggodalah. macam Kelvin si penjual warranty, tingkat 9 Times Square ok! kah kah. kesian Kelvin. mendapat glamor sacara free dalam blog saye. takpe. beliau pasti bergumbira. beliau juga baik hati pada saye. harus mempuji selalu. kah kah kah.

btw, sejak hari ini, mungkin sudah ramai rakan-rakan kepada boifren saye menlalu di blog saye. harus mengkena kan tol ni. sejak boifren saye dan memblog, mereka pasti lalu. mengapakah? indahkah blog saye? kah kah kah. memang indah, macam saye juge. hehehe. pelbagai name2 tempat yang pelik di Jepun muncul di Traffic saye. rase mahu menggelak saje melihat name2 tersebut. kah kah kah *tegolek-golek*. Have Fun blogging sayang! :) memblog sambil memain gitar, memang lah sayang nih takde kerja. silelah belajar! kah kah kah.

mahu tidur dulu. esok harus selesaikan sedikit tugasan. mengape? mengape harus ade assignment yang tanpa mengenal penat lelah saye. purkeeee???!!!!! kah kah kah. *gile malas kau, zatie!" HAHAHA.


p/s: mimpi indah bersame putera-putera idaman. memetik buah kelapa sambil menyanyi "ella ella eyh eyh eyh" (mimpi pegi tengok Rihanna Live in KL). kah kah kah

Wednesday, January 28, 2009

Buai laju laju~

4
sehari bersama cikzatie..

mari mari mari.. mari baca! gile takde modal. sejak dua menjak, tiga menjak, empat menjak dan 10 menjak ni, semakin malas untuk update ape2 entry pade blog ini. yeah~! cikzatie sebenar sudah kembali. akan malas mengupdate blog dari sehari ke sehari.

tujuan mengupdate entry kali ini adelah untuk;

mempromote buku abang saye yang ke-2. bagi bloggers sekalian, beli beli beli. murah murah. saye promote dengan harapan saye dapat komisyen jugek~! (tapi sebenarnye tidak! yillek!) HAHA. ingt free ke saye mengkerah tenage mentype entry ini selain daripada mempromote diri sendiri. KAH KAH KAH. kau takkan lah tak taw yang aku memang suke promote diri sendiri kan. tayang muke kat blog tu perkara biasa. lagi biasa untuk mentayang muke pada khalayak ramai di jalanan pada weekend. ok ok. kau dah lebih! sile pulang ke pangkal jalan skarang! Hehe.. buku nih boleh didapati di kedai-kedai buku berhampiran. saye pon tak tahu lah kat kedai mane jual. cubelah cari di MPH ke, Popular ke, Kinokuniya ke, kedai buku Pustaka Seri Intan ke (feveret pastime mase di alam hingusan). ni kulit depannye ok!

ini contoh muke depan (tak cantik aku edit!)

buku ni adelah buku kedua beliau (eceh!). geli lah menggunakan beliau. kepada yang baru pada blogger, (contohnye; yangyang) bolehlah dapatkannye di pasaran. saya dapat free sahaja. kah kah kah. itulah faedahnye apabila pandai membodek abang sendiri. banyak faedahnye. contohnye dapat pulang ke kampung dengan menumpang kereta beliau secara free :) syukur alhamdulillah, saye takde adik lagi! Yahoooooooooo~!! duit boleh simpan buat kahwin. Hehe. gatal gatal gatal!! keluar skarang! Harga sejibik buku ini, taklah saye tahu berapa, tidak mendapat kepastian. bayar mahal pon takpe lah kan, lagipon penulisnye masih single and availabe. Hehe~ mari beli! mari beli! mari beli! yeah~! kepada yang belom mendapat nafkah seperti saye, simpan lah duit untuk beli, sikit-sikit lame-lame jadi bukit. saye merayu untuk segera mambagi duit kepada saya wahai government! poketku hampir kosong~ T_________T menangis bagaikan tiada lagi esok. cewah!

next! next!

hehe, next ialah untuk memberi bukti kepada enchek anwar mudzaffar bahawe saye telah mentengok eclips dengan jayenye. dengki lah tu! gerhana matahari. berkali-kali dalam seumur hidup tapi masih tak puas. HAHA. gile tamak!


gigit jari lah yangyang hanye kerana snow

tapi.. gambarnye kureng elok kerana hanye amatur yang mengambil gambar ini. iaitu abang saye itu lagi. kalau saye yang ambik, sure very the vogeh punye gamba. KAH KAH KAH. sangat excited lah kami sekeluarga. yeay!

lagi ialah mengenai keluarga. berjanji mahu pergi piknik hari ini, tapi macam tak jadi je sebab abang saye yang lagi satu mengalami diarrhoea. eja betul betul~ D.I.A.R.R.H.O.E.A. sejak skolah rendah fail nak eja nih. Hahaha. oleh itu memain sahaje bersame-same anak buah saye di rumah.


beliau bercakap 24/7!!

ok. dia sangat nakal dan suke merajuk. hish! sangat tak terlayan apabila bercakap dengannya. juga tak terlayan apabila melihat die merajuk. sangat fun cuti saye kali ini kerana harus bercakap sepanjang mase. lagipon ni memang hobi aku kan? HAHA.

oit! cik zatie, sila pulang ke pangkal jalan. saye mahu menyelesaikan semua kerja kerja yang memang sengaja di tangguhkan. hehe. aku kan suke procrastinate, kau jangan sebok! kah kah kah. mengapa harus belajar perkembangan kanak-kanak? nak berkembang pon kene balajar ke?! haish. takpe takpe. untuk mase depan anak aku jugak nanti. takdelah di marah setiap hari. haha.

akan meneruskan cita-cita membuat kerja, tu pon kalau tak di goda oleh cerita-cerita best. macam di goda oleh kehenseman rambut Kelvin si penjual warranty. hehe. tingkat 9 Times Square ok! sile pergi membuat lawatan sambil belajar. mahu saye menjadi tourist guide anda pon boleh. dag dig dug jantung i! ouch! haha. tiap-tiap hari ke Tingkat 9 TS pon boleh. same macam tiap-tiap hari ke kedai waffle di Sunway hanye kerana mahu menikmati pemandangan indah cashier di sane. haha. gile gatal kau! ok. sudahlah membuat onar. ingat Tuhan! ingat boifren kau! hehe. ampun~

mari makan! challo~! :)

p/s: gile rindu nak makan waffle sambil menjamu mate di Sunway. bulan 6 ni jom! bersam2 wani dan ain pasti sangat seronok!. yeay! cheng cheng! nak limau!


Monday, January 26, 2009

Quick Update

1
baiklah. jom kite lari laju-laju kerana ini adelah quick update. jangan buang masa untuk bende yang merepek-repek. nanti tak cun dah kalau asik membebel macam nenek umur 100 tahun

+ semalam berkereta bersame-same abang saye. yeah~! kami berdua bangga apabila sesat dan ditinggalkan oleh kereta abang saye yang sorang lagi (banyak btol abang aku!). KAH KAH KAH

+ anak buah saye, umar muadz memang tak leh diam. 24/7 die hanye bercakap.

+ Semalam, berlaku insiden mambaling kerusi oleh Umar di kedai peralatan komputer di Jusco Setiawangsa. malu den malu. Nasib baik abang hensem kedai tu senyum je bile maksunye yang cun ni pergi mintak maaf. buat lagi skali maksu tinggal!!

+ kemudian pegi minum ais blended chocolate dibelanje oleh abang saye. mulelah menggigil sebab air-cond kat tu sejuk sangat dan ais blended itu diminum dengan rakusnye. kih kih kih.

+ 2 hari lepas pegi kedai warranty dekat tingkat 9 Times Square. Tokeynye bernama Kelvin sangat peramah. jatuh begolek hati i u~ dup dap dup dap. HAHA. Alhamdulillah semua settel. Happy Chinese New Year Kelvin! :)

+ cita-cita untuk tidak membeli baju baru berkecai apabila masuk Butik Playez. KAH KAH KAH. Kan dah cakap, jangan caye kat cik zatie!

+ tadi mentengok gerhana matahari berlaku. wah wah. sangat teruja. sebelum ni, pernah tengok gerhana matahari mase skolah rendah saje :) akan mengupload gamba yang kurang menjadi. HAHA

+ sekarang mahu mentengok SPA Q :) akan bercerita dengan lebih lanjut apabila sudah mempunyai masa dan mood yang begitu teruja untuk membuat entry.

p/s: kepala sudah pening kerana memfikir pasal Local Disk D saye yang saye telah bangganya memformat! aduyai~!

Friday, January 23, 2009

family

2
Alhamdulillah

Walaupon tak dapat ber'ym', dapat jugak update blog. makin hari makin tetekan. sekarang rindu balik masa dulu. Well, entry kali ini mahu membuang masa malam ni dengan penuh perasaan sekali. tak sanggup den nak tdo kalo sorang-sorang macam ni. Sape yang rase teringin membuang masa dan duit bersama-sama saye boleh lah membuat supersaver dan mengcall saye. saye sangat bosan dan tetekan di sini. Alone.

Ok, gamba kat atas adelah untuk menerangkan bahawa saya sudah mempunyai seorang anak saudara yang sangat comel dan besar! Dia tinggi tinggi mengalahkan saya. 12 years back, tak pernah terfikir ape yang akan berlaku hari ni. MasyaAllah.. Emm, anak buah saye adelah yang memakai baju beserta hijab hitam. Namanya, Farah Ashiqeen Binti Fadzli. sudah tingkatan 1 tahun ini. Dulu sangat kecik. kami main rumah-rumah bersame :) Lagi tak sampai 10 tahun, die jugak akan mencapai umur seperti saya. masih sempatkah saya nak melihat dia melangkah ke alam 20-an? InsyaAllah. Sangat cepat masa berlalu. Usia semakin meningkat, masalah juga semakin bertambah. Susah nak terus hadapi semua masalah tanpa bantuan sesiapa. Tapi, saye harus kuat!! yeah~!! cik zatie mesti kuat!






sangat memerlukan kamu-kamu semua. T_____________T

p/s: girl in purple, yana. a friend.

upsidedown

0
feeling unhappy
alone
sedihsedih
senyum selagi mampu untuk berpura-pura
hilangkan mereka
mengapa?
pls stop!
shi*t!!

Monday, January 19, 2009

Girls dayS out

1
beberapa hari yang memenatkan..

got few pictures nak upload, tapi kesiputan internet di IPGM Kampus Pendidikan Teknik ini amat menyakitkan minda dan hati. Name je dah vogeh, tenet tetap tak vogeh..! counting days untuk bercuti. tapi banyak kerja perlu di siapkan. report lagi. aduyai~! study plan untuk Life and Living Processes dan jugak Childrens' Lerning in Science amat sangat sungguh pack. ISL pon nak kene wat keje susah-susah. Bile nak cuti ni?!!!! HAHAHA

tapi, keluar selama tiga hari berturut2 pada wiken lalu. Jumaat keluar mencari harta. Sabtu keluar membuang duit di Tesco dan ahad menghantar dan membaiki barang kesayangan di KLCC. rindu cincin already :( siap pon dalam masa seminggu. sorry yangyang. lepas ni i cube jadi lebih ayu dan menjaga kesopanan. kah kah kah. cube berjanji agar cincin tak rosak lagi.


bile dah kenyang....

selepas menghantar cincin..

nampak saje kecik, tapi kenyataannye siapa yang tahu?

ni sebuah hakikat~


semalam meet uncle Hussin menang AJL. bapak saye sangat perasan. beliau perasan beliau yang menang AJL. siap bangga lagi ketika saye mentelefon beliau tadi. bapak oh bapak. ke mana tumpahnye kuah kalo tak ke nasi. eceh! HAHA. tak puas hati betol dengan internet maktab ini. HAmpeh! bilelah aku mampu untuk mentukar internet? bapak oh bapak. support lah anakmu ini. kah kah kah.

okkey~! mahu mandi dan mensambung tengok Hello My Lady. sekali sekala mentonton wayang di bilik kan. sementara mencari idea untuk menyiapkan report untuk esok. Esok kelas cik Ana. Life and Living Processes. adekah cacing2 lagi bakal menjadi mangsa kami...? renung2kan lah dan selamat membace. kah kah.

p/s: rindu rindu rindu. nak balik rumah!!!

Friday, January 16, 2009

demam-demam unta

0
tahu tak? dah lame tak buat sebarang entry kerana saye sangat sebok. takde lah sangat, sengaje je cakap sangat supaye nampak cik zatie ni sangat berdedikasi kepada pelajaran. kah kah kah. kenyataannye, tak de lah berdedikasi sangat pon.

perkara2 yang tak boleh nak terima minggu ni adelah:

+ tepaksa jadi penolong kumpulan. memang cannot go lah i tell u! siap la sape2 yang kenekan aku tu, macam la korang tak taw berape singanye cik zatie kan? HAHAHA

+ tepaksa pegi klinik kerajaan dan menunggu lame untuk mendapatkan ubat2 yang bodoh ni. ni lah klinik kerajaan, tak pernah nak bagos. dah la sesak2, nurse garang2, yang check pon bukan doc. ade ke patut tanye aku sakit ape? HELlo~! kalo aku taw sakit ape, takde la aku pegi susah2 klinik tu. last2 kasi ubat selsema yang tak mujarab langsung, ubat batuk kanak-kanak, & paracetamol. Kalau macam tu, baik aku pegi beli sendiri kat farmasi. tak payah tunggu berjam-jam kat klinik tu. tak friendly langsung. wahai kakitangan kerajaan sekalian, anda buat macam tu makan gaji buta tawu! Insaflah~ kah kah kah

+ sakit kepala+demam unta+sakit tekak+selsema yang berterusan menyebabkan aku selalu tertido ketika di talian telefon. sory yangyang. i tak sengaja. ubat tu buat jadi ngantuk, jangan salahkan i, salahkan ubat tu. malam sebelum ni kami sama-sama TERtidur walaupun dia tak makan ubat, die juga tertidur semasa di talian. sampai pagi lah kami tidur. kah kah. semalam macam blur-blur saje lepas masak nasi goreng yang bermodalkan hanye RM6. makan seramai 6orang+akak bilik sorang memang menjimatkan dengan hanya bermodalkan RM6. kesimpulannye, tak suke lah sakit!!!

banyak perihal yang boleh menyebabkan tekanan darah meningkat contohnya masalah dengan Cik Ana. tapi. takpe lah. lain kali story mory. skarang mahu mandi kerana rasa macam sangat sseronok mandi bila demam. yeah! jom mandi same2. challo!

Monday, January 12, 2009

hari2ku

2
here.. here and HERE!!

cissssss~!!!!

tak seronok betol i tell u.

bilik yang sepatutnye memuatkan 2 orang die nak sumbat jadi 3 orang.

Hisshh~!!!!!


sardin ok!!


keluar sekarang!

Friday, January 9, 2009

less than 12 hours..

8
hari ni adalah hari last dekat rumah. u see, esok saye perlu membawa diri ke tempat asal. macam malas betullah. hari tu macam excited je nak balik cheras. namun, hari ini, waktu ini dan saat ini, hatiku terasa sangat tidak rela mahu kembali ke sana. ops. sorry, terlebih sastera. yelah, TRet cakap, saye sepatutnye jadi cikgu bahasa melayu kerana tidak mempunyai jiwa seorang cikgu sains. cis cis cis. tapi, itu memang betol. jika mahu menterbalikkan ayat, aku boleh lah. tapi kalo suruh aku terbalikkan formula semua, anda jangan haraplah aku mampu. hanye mampu melihat dan terkebil-kebil melihat formula tu diam tanpa bicara. eceh! kah kah kah.

sorry lah Ret, kalau aku expert dalam BM nanti, takdelah aku mentulis blog pulak, akan aku hasilkan novel cintan cintun lah pulak. baru berjaya dengan maju ke depan. membina wawasan 2020. yeah~! HAHAHAHA. ok, cakap pasal buku, korang bolehlah dapatkan buku abang aku kat pasaran. harga aku tak taw. buku ni aku promote for free taw. die tidak membayar aku walau setitik air pon. kalau mintak tolong die beli burger ataw top up, die akan beli for free. kire upah la tu kan. buku ni sesuai untuk golongan yang mempunyai talian persaudaraan dengan komputer dan sewaktu dengannya. aku pon takkan bace sebab aku tak paham, bace pon tak berkesan dek otak aku yang berkarat ni. hehe.. buku ni dah lame kat pasaran. mungkin akan keluar lagi satu buku pada tahun ni. dengar2 pasal 'blog', tapi tak tawlah aku. die takkan memberitahu aku pon. nanti dah siap die suh aku beli je. kah kah kah. cis punye abang.


2 bulan rase sangat sekejap u know! tibe-tibe dah perlu membebankan otak dengan pelajaran again and again. for this coming semester, akan kembali bertemu dengan lecturer biology yang kami sangat gentar. cewah! betol i tell u. kalau tak boleh jawab soalan, kami2 bakal di hadiahkan dengan kata-kata yang agak kasar dan akan didenda dengan secukupnye. tak tipu punye. last sem dah kene wat exercise dalam kelas die dengan percuma sekali kerana tidak dapat menjawab soalannya dengan pantas. kah kah kah. aku nih berfikir pakai otak paling dalam kau tahu, payah lah sikit nak menterjemahkan nye kat luar dengan sepantas kilat. seperti cakap Siti, ketika cuti ni lah kami perlu mempersiapkan fizikal dan mental bagi menghadap beliau pada semester depan.

tak boleh nak imagine lah 12hb ni. sangat rindu kawan-kawan. taknaklah kite separate :( pulang ke cheras bermakna saya akan meninggalkan rumah yang tersayang, makanan free dan sedap, tv yang bisa menggegar otak, kucing2 yang comel dan paling penting talian internet yang laju. owh owh. tak dilupekan, ibu bape yang terchenta. dont worry, i'll be back soon :)

btw, cuti ni takde la sangat tak bermanfaat. pegi holiday dengan family eventhough takde la lame sangat. tapi sangat seronok:) and as my friend told me, "zatie, cuti kau abes 3/4 untuk tido SAHAJE". haha. HEllo~! takde lah. aku banyak jugak buat kerja-kerja berfaedah ok! kerja-kerja amal jugak di buat. kerja amal untuk menonton sehati berdansa. tak lah mengvote atau ape2, cume aku tengok program tu, kire macam memberi sumbangan jugak lah kan. bill astro kene bayar jugak ok, walaupon tak mengSMS. tiap2 hari mentonton rancangan yang best sahaje. memilih lah aku nih! pukul 2.30 mesti nak tengok Jelita sebab hero die comel. KAH KAH. sayang, hope u did not read this enrty =P petang lagi, mesti tengok spa Q, sebab macam ramai je orang gedik dalam drama tuh. makin hari maken menyampah dengan watak Qistina, kalo taknak tu, jangan la layan. gedik gedik. oh, bukan salah die. dah director die suruh buat macam tu. hehe. malam usah kirelah. semua cerita aku dah hafal pukul berapa ok! HEHE. mak aku cakap, takpe tengok tv, jangan jadi kutu rayau =P tapi sekarang, sangat tak puas hati kerana masih blom dapat HEROES SEASON 3. tolong lah kawan2. silelah sampaikan pada saya :) HAHA

everytime rase cam bosan, aku asyik keep on watching the same movie, twilight. KAH KAH KAH. Ye lah, sape suruh si Robert Pattinson tu hensem and cool sangat dalam movie tu. sangat cool i tell u. suke cara die treat Bella. mata die sangat... ouch! bisa menggegar jiwa. hehe. even die pakai contacts kaler brown2 camtu. takleh blah mase Bella tanye "did u wear contacts?" and die reply "no". HAHA. kebenarannye, memang nampak la wei ko pakai contact!! dah terpakse kan? The hot vampire tu suppose to have a brown eyes. but Robert have blue-grey eye colour and sometimes, orang cakap nampak macam green, orang la cakap. kalau aku, aku still cakap die hot. haha. (marahlah boifren aku kali, ni. ampun sayang!!) HAHAHA. Ain, aku tunggu novel Twilight yang di janjikan bersama2 dengan hadiah untuk aku. i keep your promise. kih kih kih. i'll wait the souvenir from u also sayang. kih kih. murah rezeki aku :)

masih ade kurang 12 jam untuk bergembira disini. i'll have fun here sementara masa masih ada:) yeay!

hakim & iskandar

atok & hakim

kak long & sis-in-law, kak ta



p/s: si comel keguguran. sian die. dah la pernah hilang 6 ekor anak sebelum ni :(

Wednesday, January 7, 2009

1.10 pagi yang suram

0
maken hari maken malas nak balik maktab.
korang bukan nye taw pon.
maken hari maken rase nak balik cam skolah dlu.
sebab tiap2 bulan boleh balik rumah, ganti tido.
rase nak balik skolah macam dulu lagi
sebab makan pon sedap dan free,
walaupun makcik dewan makan pilih kasih.
ayam besar semua port laki, kami2 semua dapat ayam kurus2.
tapi takpe, sebab tu kami-kami dulu kurus dan tinggi.
sekarang, makan sendiri bayar, sendiri makan..
sendiri jage berat badan..oh!

kah kah kah.. tibe2 jiwang ingat kat sesma. hal ini berpunca kerana berfoya2 bersama2 wani ex-classmate+dormmate lah tadi. emo semacam pulak. rewind cerita lama pulak. 4 tahun kami sekelas. makin banyak cerita. cerita aku yang baik2 sahaje ok! yang buruk biar pecah di usus, jangan keluarkan. busuk nanti! yang seperti di denda sebab lambat roll call tu, yang macam tido nyenyak mimpi2 dalam kelas tu diklasifikasikan cerita buruk ok! ops! haha. cerita meja marlia naik atas locker tak pe. untuk gelak bersama2. meja saya di conteng jugak takpe, untuk pengajaran. locker di tukar kunci tak bagus, kerana boleh menimbulkan kemarahan lagi. penat aku pegi cari cutter kunci kau tawu! siap kene interview dengan cikgu mat rem yang hensem lagi macho macam pelakon hindustan itu. oh no! jatuh reputasi i ok! kah kah kah.

sekarang korang lelaki2 mahu mencari teman tapi mesra yang sama batch? oh tidak! begolek2 aku dengar cerita korang. dalam diam2 ye? ingat aku takde telinga lebihan? kih kih. takpe2, teruskan usaha anda selagi tak mengganggu aku.

tahukah anda bahawa dragon ball itu ade 7 bijik semuanya? mungkin tak tahu, saye tahu. sebab pengawas mase minggu orentasi form 1 dulu yang bagitahu. mungkin die tahu kerana menghadiri sidang akhbar dragon ball. siapa tahuu kan? sebenarnye tiada kaitan dengan cuti yang semakin hari semakin pendek ini. sh*t btol! dah 2 bulan cuti? cannot go lah. tak cukup ni. tambah sikit lagi cuti boleh? hehe. isk, tak nak lah saye. saye tak mahu mengrepeat paper. kah kah kah. sape2 yang free, bolehlah menejmput saye di shah alam. stesen bas seksyen 17. waktu ketibaan akan di umumkan kemudian. kau angkatkan beg aku aje lah ye. nanti aku balik sendiri. tak payah susah2.

mata belom mengantuk. teman lelaki juga sudah tido tanpa saye. cis cis cis. seperti status ym saya mahupon skype semua nye menunjukkan saye sangat free. anda tahu maksud free? maksudnye saye tidak ditempah oleh siapa2. aku bukan GRO ok! hehe. maksud saye takde orang mahu mengchat dengan saye. ghey partner pon dah tido sebab esok die dah ade kelas. tadi sempat lah bermanje sekejap dengan ghey partner selepas di tinggalkan teman lelaki. i tak leh tido ok! jangan salahkan i. huh! lagi pon malam ni tak de 'orang' nak temankan i tdo.

esok pergi usha doctor2 yang tua dan poket beratlah. kih kih. boleh kan? mahu menghabiskan sisa2 malam di facebook sahaje. bergelak ketawa dengan mereka2 yang belom tido. jomlah beramai2. challo!

p/s: tekejut sebab telefon rumah bebunyi. kul 1.10pagi telefon rumah bebunyi. ape kes?


Monday, January 5, 2009

Tag - Cik Nathirah

9
1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog

Name : Nurul 'Izzati Mohamad@Hussin a.k.a zatie / cik zatie / 2t
Sisters : Zahira mohamad@hussin. the one and only
Brothers : fadzli, kamarul azlan & khairul aizam semua anak pakcik Hussin ok!
Shoe size : 5 atau 6.
Height : 160cm
Where do you live : in the middle of no where. kah kah. sesat!
Have you ever been on a plane : erm. ye:)
Swam in the ocean : membuat aksi kuak katak sambil membuat lagak ngeri memang kerja biasa :) kah kah
Fallen asleep at school : erm, as always. sewaktu kelas modern math dahulu. wah! sangat rindu nak tido dalam kelas. kah kah. tido bersama-sama.
Broken someone’s heart : em, ade ke yang dah berkecai hati mereka? sila hubungi saye ok!
Fell off your chair : deskmate saye mase form 5 dulu tiap2 hari. tak pelik lah! saye je belom lagi.
Sat by the phone all night waiting for someone to call : kah kah. almost everynight.
Saved e-mails : iye. yang important sahaje. saye seorang pelupa.
What is your room like : macam bilik la. takkan macam tandas?
What’s right beside you: handphone and mp4 yang nyawa-nyawa ikan.
What is the last thing you ate : cadbury yang beli tadi. jangan cakap ape2 ok!

Ever had…
Chicken pox : yup! sewaktu final exam 1st sem kat maktab. thanks dear friends:) thanks pada teman lelaki saye juge:) sanggup datang melawat pkul 1 pagi. pak guard maktab jeles. kah kah
Sore throat : yup. paling teruk mase form 2 kot
Stitches : nope! naa~aah!
Broken nose : not yet and hopefully, never!!

Do you Believe in love at first sight : entahlah. mungkin
Like picnics : yup.

Who was/were…
The last person you danced with : saye belom isi application masuk sehati berdansa sebab saye belom kahwin ok.
Last made you smile : blog kak chika. kah kah
You last yelled at : tak ingatlah. kah kah. saye kan suke menjerit. kah kah

Today did you…
Talk to someone you like : adelah sikit-sikit
Kissed anyone : nope. eh, ade. comel. tadi lah.
Get sick : sakit belakang lah jawab tag banyak2.
Talk to an ex : ex ape? ape ex? kah kah. express.
Miss someone : my sayang. and family yang telah pulang ke tempat masing2. (macam duduk di tempat masing-masing je, arahan ketua kelas. kah kah kah).

Who do you really hate: adelah! mane boleh share! shhuhh! kah kah
Do you like your hand-writing : kah kah. handwriting paling cantik on the globe.
Are your toe nails painted : painted? inai-ed adelah. kah kah kah :) persediaan kahwin
Whose bed other than yours would you rather sleep in : except my bro's. besepah!
What color shirt are you wearing now : warna pelangi. kih kih. pls imagine.
Are you a friendly person : erm. lebih kurang. but.. erm. ntah
Do you have any pets : cik comel dan enchek comot. two cute cats.
Do you sleep with the TV on : sometimes. saye penakut ok!
What are you doing right now : typing lah bodoh! kah kah kah
Can you handle the truth : erm, its depends.
Are you closer to your mother or father : both.
Do you eat healthy : kah kah kah. teeet~! wrong question!
Do you still have pictures of you & your ex : ex? erm. exschoolmates banyak je gamba.
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : alone.
Are you loud or quiet most of the time : can u imagine kalo saye pendiam?
Are you confident : sometimes. but not in physics class.

5 things I was doing 10 years ago :-
  • 10 years ago; i'm 11th.
  • sedang berusaha untuk upsr
  • bermain-main dengan kawan2 di sekolah rendah
  • having a classmate named: Anwar Mudzaffar :)
  • cube menjadi kanak-kanak pintar, tapi takdelah berjaya sangat. kah kah

5 things I would do if I were a billionaire :-
  • membuat jambatan emas dari sini sampai Akita
  • menyediakan dana untuk membeli bom membantu Gaza.
  • membeli purse fossil itu. wuwuwuwuwu!!
  • membuka shopping complex :)
  • menyediakan kemudahan untuk keluarga dan semua rakyat Alor Lintang.

5 of my bad habits :-
  • sangat suke tido. bad u know!
  • selalu bergaduh dengan teman lelaki. ni very very very bad. cube la berubah cik zatie!
  • memfikir yang bukan-bukan
  • chocolates everywhere.
  • membuang tabiat baik seperti membaca buku. kah kah. semakin malas

5 places I’ve lived/living :-
  • Alor Lintang terchenta
  • Gong Badak, Kuala Terengganu
  • Changloon, Kedah.
  • Sg. Buloh.
  • Bandar Tun Razak, Cheras.

5 peeps to tag this survey :-

kah kah kah. so, i'm done my dear jiran. kih kih kih. it was tiring answering this questions. gilos. gilos. dah lame tak buat survey kat friendster, rindu pulak rasenye. buat tag ni macam buat survey dulu. kih kih. rasenye akan kembali menceburkan diri dalam lapangan survey di friendster yang telah lame di tinggalkan. kih kih. so, friends, have fun finishing all those questions :) semoge berjayelah. kah kah


p/s: mahu mentonton spa q. masih ade seminggu untuk bergembira bersama spa q. kih kih.

pls FLAG this durjana dan dilaknat Allah blog. jangan biarkan makhluk2 dilaknat Allah ini berluas-luasan..!! Hidup islam



Tag - Mr. Ammar

3
kih kih. Thanks ye enchek Ammar.

#01 - Describe 10 things about the person who tagged you.

1. sangat suke kutuk saye sejak mule kami kenal
2. sangat baik :)
3. sangat suke gelak yang melampau.
4. good advisor :)
5. suke online sampai siang sejak dulu lagi. (bile ko nak berubah ni Ammar? kah kah kah)
6. suke download lagu. yang terdesak nak lagu sile mintak kat die sahaje. jangan hilangkan kudrat anda.
7. sangat peramah kerana beliau akan entertain ape-ape sahaje ketika kesunyian. termasuk kambing dan harimau.
8. berkakilebar:)
9. satu-satunye orang yang panggil aku 2t sampai skarang :)
10. pendengar yang baik :)

#02 - Now u have to describe 10 things about yourself.

1. sangat suke kutuk Ammar. hanye untuk serangan balas.
2. sangat suke gelakkan Ammar juge ketika die sedang berusaha untuk jadi baik pada aku.
3. suke mencari masalah dengan Ammar
4. sentiasa memerlukan pertolongan Ammar
5. mintak lagu dengan Ammar jugak sebab malas nak download sendiri
6. pernah jumpe dengan Ammar sekali je sejak kenal die bertahun-tahun nih
7. meminta penyelesaian masalah pon pada Mr. Ammar. sian ko kan? kah kah
8. dah lame tak berurusan dengan Ammar. bagi peluang untuk die bersame aweknye sahaje. sementara saya menikmati cuti sambil diteman buah hati saye kadang-kadang.
9. sangat tak suke cuti dah nak habis
10. itu sahaja.

#03 - At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list.

1. ramainya
2. sampai 10
3. sikit-sikit
4. sudah lah ye.
5. sebab
6. tak taw
7. nak tag
8. siapa.
9. the lucky 1 is;
10. mizz idiey. wohoo~!!!!
11. sebab suka2 tambah lagi sorang : enchek Azreen

p/s: yeah. saye suke mendera orang yang yang berada dalam kesusahan seperti sedang final exam atau yang sama waktu dengannya. kah kah kah. have fun :)


Tag - Enchek Reenkyra

4
erm, memandangkan saya telah mentangguhkan banyak-banyak tag iaitu sebanyak tiga, saya rasa saya mahu membuat marathon menjawab tag. kah kah. sorry lah. sedang menghabiskan masa sebaiknya di rumah. ade 4 hari lagi untuk cuti u know?!! tak suka sungguh. sumpah i tak tipu taw. kahkahkah. (ok mira, sile gelak bersama2 aku).

4 things i hate bout school....


kah kah kah. takde lah sebab mahu membenci sekolah lagi sekarang. sudah menghabiskan usia-usia remaja di SESMA. sangat membantu untuk meneruskan kehidupan hari-hari sekarang. tidak lagi mensalahkan sekolah ok. kih kih. ni hanya perasaan yang saya rase dulu lah ok? sekarang tidak lagi.

1. Rules atau peraturan dan undang-undang yang membawa kepada kemarahan.

@ dulu mase form 1 sampai form 3 kene bagi salam kepada yang lebih dewasa. ok, ni patut ok! hormat menghormati. yang tua di hormati dan yang muda di kasihi ( saye tak rase saye di kasihi oleh senior2 saye dahulu. semua mahu menyerang sahaje, tanpa belas kasihan pulak tuh! adelah 2-3 orang yang baik:). tapi takpe, saye terima ok!) yang tua harus mengkasihi yang lebih muda agar dapat di didik sebaiknya!

@harus mempakai sarung kaki ketika berada di luar hostel. kih kih kih. hanye dipraktikkan semasa form 1 sampai form 3 sahaje, itu pon, sampai bulan 2 form 3 kot. bulan seterusnye saye sudah dijangkiti sejenis penyakit iaitu "memboikot peraturan kerana terasa sudah senior". kah kah kah. selalu harus di kejarkan ke prep kerana lambat. tapi sangat seronok main kejar-kejaran bersama warden kerana ini membuatkan saya kurus dulu. sekarang tidak payah berkejaran lagi, saya sudah bertambah berat badan. tak boleh jadi!

dan sebagainye peraturan yang dulu saya rase tak patut, tapi sekarang saye realize yang memang patut ade peraturan tu. kah kah.

2. Inspection setiap Jumaat. (well known as 'checking' among us)

@ Inilah paling fed-up. harus berjemur di pagi hari Jumaat as here in Terengganu kan cuti weekend is every friday and saturday. Mendengar warden2 bebel sambil pengawas pergi mengcheck bilik kami. malangnya kalo mereka tidak bernasib baik, mereka takkan menjumpe barang-barang yang dicari tersebut. kah kah kah. =P tak adil taw mereka berteduh dan kami berpanas. this 1 memang cannot go lah. kah kah. patut tuka nih. kami sebagai rakyat biasa dan bukan pengawas ini harus berpanas namun mereka bersuka ria di tempat teduh. cis cis cis.

@ barang-barang kenangan yang juga berharga di rampas. rantai dan loket yang diberi kakak angkat saye telah dirampas walaupon di simpan di dalam purse. HEllo~!! dulu cakap tak check purse. ape punye putar belit lah pengawas2 tersebut. aku ingat sampai hari ni taw. bende tuh la kenangan saye. sampai sekarang saye tidak mendapat kembali rantai dan loket tersebut. cis!

3. hypocrites yang bersepah2 di sana.

@ mereka kalau bercakap memanglah berapi-api. tapi, lihatlah sahaja sekarang. mereka-mereka sebenarnye lagi hampeh dari saye ok! kah kah kah. pengajaran kepada adik2: jangan lah hypocrite untuk mendapatkan jawatan di sekolah. tak baik ok! Tuhan marah. tak baiklah kan hypocrite, orang pon tak suke. saye pon tak suke ok! bawak mulut lagi saye tak suke ok! jangan ambik tahu hal orang lain jika tak perlu.

4. assembly kot.

kah kah kah. yang ni saye taklah sure. sebab bukanlah saye tak suke assembly tapi saye tak suke assembly yang teramat lame. sedangkan saye berasama-sama rakan-rakan yang lain di belakang tidaklah tahu ape yang di cakapkan di depan.

so, itu semua tidak membawa masalah lagi. sudah tahu macam mane mahu handle orang yang hypocrites dan yang sama waktu dengannya. abaikan sahaja mereka, nescaya hidup kite akan berbahagia dengan mengandaikan mereka invisible atau glow in the dark. kih kih. sorry kalau ade yang terasa. ini hanya pandangan ok?! tidak di tujukan kepada siapa-siapa pun.

now, really missing the schooling moments. tak akan diperoleh dari mana-mana kedai borong pon pengalaman tersebut. kedai mamak pon tak dapat ok! sebab kedai mamak hanye ade roti boom yang sangat sedap. kih kih. sebenarnye takkan ade "good bye, forget me not, and remember me always" thingy. once u left them, u'll never have the same feelings or yang something yang sama waktu dengannya anymore. bestfriends pon tak kan sebaik dulu kalau tak selalu bersama tambahan kalau berjauhan. kite akan ade satu perasaan yang berbeza kalau jumpa lagi pada suatu masa nanti.

ok. ini hanye pengalaman. tidak mempengaruhi fikiran sape ok?!! kah kah kah. hope we'll be together forever ye sayangness :)

Tag ini khas untuk anda-anda, ikhlas dari saye;
1. mizz idiey
2. nathirah jiran bilik saye
3. Yuyu
4. Tret
5. ezzati adeq TKC :)
6. Mr. Ammar
7. Enchek Azreen anak pakcik Harus

p/s: thanks Mr. Rennkyra :)

Friday, January 2, 2009

malas

2
kahkahkah

see, cik zatie malas nak buat any entry. sile tepuk tangan kepada diri masing-masing kerana cik zatie telah gagal. kah kah. penat lah menghadap pc ni 24jam tanpa henti dan secara bersungguh2. exxagerate.kihkih.

sekaranag hanye online untuk menunggu abang yang tidak muncul2 di ym. janji untuk mengkasi driver untuk laptop hp belum tercapai. tak balik kerja lagikah? pengajaran: jangan menunggu abang jika di belum hantar sms. inilah padahnye. kah kah.

saye sangat malas pada hari-hari ini. esok2 sahajelah membuat entry. dengar lagu sambil menyanyi dengan suara yang sumbang agak bagus pada masa ini. selamat belajar kawan2. saye masih bercuti. kah kah.

p/s: dalam hati sangat dengki sama wani kerana beliau sudah mengshopping macam2 tanpe cik zatie. cis!

Thursday, January 1, 2009

permission

5
thinking of making this blog as a private blog.
so, girls and boys, please send me your email bagi membolehkan i invite certain people i want.

thank u:)
 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥