Saturday, November 29, 2008

Al-fatihah

1
Same2lah kite doakan Allahyarham Datuk Razali Ismail, Timbalan Menteri Pelajaran Malaysia.

Beliau telah meninggal dunia di Institut Aminuddin Baki, Genting Highland semasa bersukan kire-kire 6.30 ptg semalam (betol ke tak, tak taw, ini kate bapakku). Beliau banyak berjasa pada bidang pendidikan. Beliau juga bekas pengarah BPG (betol ke tak, tataw, bapak saye jugak yang ckp. kih kih)



Al-Fatihah.. Semoga rohnya di cucuri rahmat

p/s: hilangnye seorang yang berjasa *beliau juge adalah ahli parlimen Kuala Terengganu*
(teringat kembali pemergian ayah Aziati Adani, juga di Genting Highland)

Friday, November 28, 2008

surat cinte seorang boyfren

3


kih kih kih..

ini surat cinte yang diterime melalui ym. mungkin kerane sekarang adalah era globalisasi, surat cinte di pos menggunekan ym. maaf sekiranye tak jelas. kesulitan amatlah dikesali. kih kih kih.

so, enjoy reading :)





p/s: kih kih kih. tak jiwang la awak~! thank u so banyak ye awak~! saye ketawe dan menanges tegolek2 membacenye. kih kih kih. (surat ini sesuai untuk semua lapisan masyarakat. anda dijamin tidak akan termuntah.sekian)

derita

2
ok zatie..


sabar sabar sabar dan sabar..



jangan mudah tergode untuk menukar blog lagi


wordpress memang best, tapi blogspot pon best.


ok, inilah penyakit saye.


terase ingin buat blog lain.


tapi..


wordpress memang menarik kan..??


ok, saye derita memikirkan nye. haha

p/s: awak pakai wordpress ye sayang :) kih kih kih


Thursday, November 27, 2008

ternakan secara komersial

4
kih kih kih

hari ni marathon entry lagi. mungkin sebab tak de bende sangat nak buat memandangkan ribut salji. eh, ribut hujan. satu masalah walaupun tak mempunyai adik untuk main cak cak eh, rebut remote controller, tapi kite masih ade ibu bape yang mahu menonton rancangan yang berbeza. memandangkan mereke termissed sehati berdansa versi bile punye ntah, saye sebagai anak harapan nusa bangsa dengan rela hati (tipu je nih! sedangkan hati tengah berpancaragam) membagi remote itu kepade ayah saye. emak saye gelak kerane saye kalah hari ini. tidak~!!

ok lah, ade respons dari seorang makhluk yang sentiase tak reti2 nak puji saye. die tahu kutuk sahaje. ayat beliau begini

"kegemukan adelah satu kurniaan, bukan satu bebanan"

kih kih kih. bongek~! ini adelah quote kawan beliau, bukan beliau punye. ayat beliau sangat tak best untuk di quote kan. kih kih kih. sape cakap gemuk bukan bebanan? terbeban jugak untuk menampung berat badan, tak di tambah lagi dengan berat rantai, gelang, cincin macam mak datin. kih kih. (ok, serius!) saye tak gemok lah~! kih kih. encik nobi saye cakap saye dah cun~ *blushing*(ok, boleh perasan kejap). kenape makan kalau tanak tambah berat badan kan? menghabiskan duit je. kite perlu jugak ternak lemak secara komersial agar suatu hari nanti bergune (contoh, pegi honeymoon mase winter, mintak ngan suami masing2, tak boleh share!). kih kih. selain itu, ini dapat membantu menambah tenaga untuk melakukan kerje-kerje berat, contohnye untuk tarik rambut orang yang merampas boyfren kite. kalo yang merampasnye kurus cm tiang, kite pasti berjaye! Jangan risau~! ok, ini ganas. dont try this at home :P

berkhidmat untuk wanita. sekian
(tanda tangan tidak diperlukan)
zatie yang cun (ok, ni dah lebih!)

p/s: kami golongan yang kurang kurus mempunyai kelebihan sendiri. btw, dengan berat Xkg (tak sampai 50kg okey~!) dan ketinggian 159cm sudah ok ape. kih kih kih.

winking smileys

hari yang suam-suam kuku

1
kah kah kah


ogamod! semalam tak post even 1 entry pon.. kih kih kih. superb! very de vogeh la~! itu bermakne saye menghabiskan hari semalam dengan bagos sekali:) saye mengganggu awak belajar, saye menonton youtube (siyes, ustaz tu nampak die tipu!) bersame-same awak jugak. kih kih kih. mesti awak bosan asyik kene layan saye je. tp, thats not a big deal kan? if we lucky, awak will spend the rest of your life to see saye yang comel ni (ok, stop perasan!). kih kih kih. so, awak better enjoy your life dan terime kesejukan itu. kah kah kah. by the way, manekah snow yang saye suruh awak pos kan tu?! saye keciwa, so saye rase tak jadi nak buat ABC lagi. (menangis tegolek-golek supaye awak kasehan) :(

ok, memandangkan kucing saye merajuk 2 hari lepas, semalam saye telah membuat party kepade mereka-mereka. (macam seronok bukan?) saye memberi makan berkali-kali di waktu siang hari. tapi, kucing-kucing tersebut nampaknye belom berpuas hati. mereka masih mogok tidak mahu berselisih bahu pon dengan saye. kih kih kih. oleh itu, saye membuat susu yang sedap kepade mereka. namun, mereke-mereka hanye pandang hujung mate saje (cilaka btol!). akhirnye, saye membuke kinder bueno dan memberi 2/5 kepade mereka. (menangis tergolek-golek lagi..sob!). akhirnye saye membuke kinder bueno tersebut kerana paksaan dan deraan mental dari kucing-kucing saye. tragis bukan? kucing-kucing mak ayah (oleh kerane mereke sayang kucing ni lebih dari sayang saye. tak puas hati betol!) amat demand. mereka-mereka makan makanan yang best sahaje. kalau tinggal ikan kat sinki pon tak hilang, kerane mereka hanye menutup hidung menggunekan kedua2 belah tangan mereka apabile lalu di dapur dan terbau ikan yang belum di masak/di goreng/di bakar. mereka juge malas menolong mengemas rumah, mereke-mereke hanye melihat saye dan emak saye mengemas rumah. oh! lupe untuk dinyatekan. makanan kegemaran mereke-mereke ialah ayam cop asli dari KFC, cheezy wedges & etc. saye rase mereka bakal mempunyai banyak penyakit seperti darah tinggi, kencing manis, penyakit jantung dan sebagai nye. doakan kucing saye sehat ye :)

emm, mengape kite bercerite pasal kucing saye? (mereka pasti terharu membace blog ini nanti. itu pon kalau mereka-mereka pandai membace ok?!). saye akan mengupload gambar meraka-mereka di kemudian hari. mereka masih jual mahal untuk bergambar (belagak artis la konon).

moral: jangan manjekan kucing anda macam mak ayah saye buat (hehe.. saye takmaw mengaku). *peace*

p/s: good luck untuk exam ye awaK! がんばってください :) (awak jgn gelak! saye dapat banyak sticker la dlu sebab tulisan saye cantik! credit to:Fiza & Azman Sensei. kih kih kih)

kih kih kih. kutuk saye xtaw kanji yew~ 頑張ってください :) XP (dengan gaye belagak, sedangkan, awak yang kasi tadi. kih kih kih)

Tuesday, November 25, 2008

selamat hari ini

5
kih kih kih

tadi semangat nak buat satu entry..

tapi, tibe2 semangat menjadi kian luntur, hilang, berlubang (maaf, saye tidak pandai membuat flowery language. oleh itu saye sentiase ketinggalan sewaktu kelas literature, saye hilang di dunia mimpi). saye bosan lagi. I bet anda semua pon dah tahu saye akan terus mengagungkan perkataan bosan ini.

btw, siapekah yang tahu result akan keluar, diletakkan dalam sampul dan di poskan bile? Tapi, saye tidak lah mahu MENGcheck atau MENGgoogle atau ape saheje secare online walopon kalo boleh, kerane nnt akan saye hentak pc ini secare lembut dan sederhane. saye mahu result~ *dengan harapan register cepat sikit* mengikut madam gomathi kate (die yang kate, bukan saye), "by the end of november dah siap tanda semua paper.." walopon saye ade sedikit rase cuak itu, saye beranikan diri, gagahkan hati dan kentalkan minda. (doakan lah saye) kih kih kih :) legalah sikit paper ke 2 subjek major semua sudah lulus. *yeay~!* tapi, paper 1 macam mane? *sigh* (beristghfarlah saye).

oklah.. kembali kepade duniawi. saye hanye menonton heroes season 3 di astro sahaje (nasib baik saye takde adik, xpayah susah2 membaling bantal untuk mendapatkan remote controller). saye masih bercite-cite tinggi untuk mendapatkan cerita itu. di ulang Heroes Season 3. siape yang ade, sile angkat tangan! saye belanje tgk cerite tu kalo anda bagi kepade saye. terharukan?

baiklah. akan disambung. sekian.

p/s: masih fikir, nak makan tak kinder bueno yang beli hari tu.. sayangnye~ awak! saye nak kinder bueno lagi banyak2 macam dulu.. kih kih kih XP *mintak tanpe rase malu*


Monday, November 24, 2008

kritikal!

3
hari yang sangat bosan..


hanye tidoo..


tidooo


tidooo





dan tidooo lagi!



malas update


esok sajehlah!


selamat!


p/s: akhirnye, ade jugak hari yang saye tidak menghantar entry yang bangang di sini. baling batu kat diri sendiri! *hiyaahhh~!!*




teruk sangatkah?

3
cuti yang panjang

menghilangkan rase sabar dalam diri

sangat bosan

sahinggakan..

boleh post 5-6 entry dalam satu hari.

nampak sangatkah??

hehe..

oleh itu, tinggalkan lah tapak kaki ke, cap jari ke, DNA or etc di sini

supaye..


saye tidak kebosanan

tak tahu nak buat ape..

so

introducing;


si gemok!

pemilik blog ini! taadaaa~!!!

bling^^ bling^^


this is my ntah ke brape punye blog.

i'm blogging since, form 4 kot which is in 2004? kan kan kan? ogamod! now i'm 20. sangat tak puas hati! *menarik bulu kucing sekuat hati* (pls dont try this at home). 1st, i've tried the blogdrive, but macam tak best je because of loads of comments from dont know who *taw la saye ni artis. hehe*.. tp, rasenye blog tu masih ade, cume lupe addressnye. kih kih kih

then, i'm blogging at friendster. satu kejadian berlaku apabila blog saye itu mengguris hati my tutorial mates during matriculation programe. he thinks i give him new name which is "nage buaye", but memang betol pon. sapa suh hang menggatai~! so then, atas nasihat beberape pihak, i've deleted the blog. so sedih la at that time. bcoz, the blog la yg paling lame i've ever used.

after that...

teruskan usaha blogging, tapi, satu pon xmenjadi. otak dah beku. got no idea. bile bace balik blog yang dah buat tu, gelak sampai tergolek-golek *hiperbola*. cicak bace pon boleh patah gigi, bukan setakat kering gusi. (sebab tu la saye tak kasi awak bace:P). delete, delete dan delete lagi blog-blog tersebut. mengape? kite tunggu jawapannye di mase yang same, tahun depan.

sehingga sekarang, saye berharap blog ini akan kekal sehingge anak cucu supaye mereka tahu tok wan mereka ini sangat tak pandai menulis dan otak kering :P
nanti, bolehlah saye berkate kepada cucu cicit "tok wan dlu ade blog, power siot~!" dan mereka bakal bersorak gembira kerane atok tiade lagi buat sementare waktu. semoge atok berjaye membina blog :)

oleh itu, marilah same-same menyokong blog ini. marilah berhibur sambil beramal.
majulah sukan untuk negara.

emm..terima kasih.

p/s: terima kasih kerana membuang mase membace entry ini. saye terharu *sambil menangis*.




Sunday, November 23, 2008

edit lagi :(

2
salam..

bad news! saye terjumpe segerombolan tahi bintang jatuh..! eh, bukan.. sebenarnye, yang edit2 templates semalam ade same dengan someone that i know, before she/he (identiti menjadi rahsie kerane sangan malu.. heh!) notice, baiklah saye segera menukarnye. :P

oklah.. kepada point yang seterusnye. Tadi, mase pergi pasar malam, tiade ape-ape yang menarik minat dan menaikkan keinginan saye untuk mempertingkatkan berat badan. walaupon tak paham ayat itu, cube paham, ok?!! so, tidak saye habiskan mase, tenage dan duit untuk perkara sia-sia berjalan di pasar malam tapi tak ada selera : saya muda mudi harapan bangsa : oleh kerana mempunyai otak yang cekap selepas study untuk final hari tu (thanks exam, keranamu otakku berfungsi), saye telah mengambil langkah bijak untuk menyuruh bapak saye masak maggi.. very de vogeh de vast! sebagai balasan, saye perlu buat teh 'o' yang sedap kepade beliau. :) sangat mengujakan. sambil-sambil itu, dapatlah saye menuntut ilmu untuk masak maggi dengan sedap semase awak datang merisik nanti. seperti kate pepatah :membunuh 2 ekor burung dengan sejibik batu marmar: ohh..lupe. saye telah kehilangan ultraman zargus di pasar malam. al-Fatihah.

baiklah. waktu sedang berlari keluar (time is running out),saye perlu ke dapur untuk membunuh burung-burung itu. oleh yang demikian.. sudahkah anda menjalankan tanggung jawab anda? comment lah pade entry2 blog saye ini.. kerane, saye rase saye perasan bagus sahaje. hee~ sebarang cadangan dan pandangan, feel free to click the COOKIES down there. saye yang menurut perintah; majlis raje-raje alor lintang.

p/s: saye ade kinder bueno! (dengan nada riaknye). Belom pernah mengunyahnye semenjak awak tiade, kerane, tiade lagi orang yang mahu membelikan saye dengan kesungguhan 3 plastik kender bueno! hee~



Mengape?

0
mengape saye suke sebok hal orang?
> sebab saye risaukan orang tu

mengape saye suke bising2 kat orang?
>sebab saye sayang orang tu

mengape die tak paham?
>ntah, saye pon tahu =P

mengape saye masuk campur hal orang?
>ntah, perangai saye kot. ntah ape2 lah. kih kih kih

mengape saye sedih sekarang?
>sebab orang tak paham saye kot..?? emm. sebab saye hot kot.

mengape saye rase nak makan nasi minyak sekarang?
>sebab saye rase nak memaksimakan lemak di badan untuk menambah jisim per luas isipadu kot.

mengape saye rase badan saye kecik?
>sebab saye muat pakai baju anak buah saye umur 4 tahun (exxagerate).. correction, umur 12tahun, dan memiliki saiz yang same dengan maksu nye.

mengape saye rase geram?
> sebab wani belom cerita perkare sebenar setelah merayu air mata darah (exxagerating, again!). em, sebenarnye hanye menggertak sahaje.

mengape saye bosan?
>mungkin adelah kerane saye sudah bosan MENGgoogle. Saya mahu kerja! bapak~ tolong lah anakmu cari kerja. (shhhh..diam2 ye, jangan bagi tahu menteri pelajaran:P)

mengape saye jeles ngan Nanaa sekarang?
>kerane die walaupon bangun dah petang, die rajin ke dapur membantu. membantu mengsepahkan dapur (at least). Tapi saye..?? kih kih kih :)

mengape saye buat ni?
>kerane saye rase bosan. amat sangat sungguh. siyes tak tipu :)

p/s: saye majuk lah macam ni =P saye mahu membawe diri ke pasar malam, pergi bersame-same ultraman zargus sambil berpegangan tangan supaye die tidak hilang.

lambat

0
Hari ni berjaye tido lambat..

kenape???

saye bersame2 awak telah mengedit blog ni, ok la kan sayang? not bad :)

tanak tuka blog dah..!! insaf~

almost 4 am..

belom tido

esk bangun lambat

bakal mendengar perutusan raje-raje alor lintang

nak pegi hospital lagi..

huh..!!!!

alami gejala sengalism sejak kebelakangan ini, jangkitan daripada siapekah??

sekian, terima kasih. heh^^

p/s: wani! esk aku nak taw jugak. NO EXCUSES!

Friday, November 21, 2008

just for laugh :)

0
its something.. just to clear your mind.

take a break, have a kitkat:)

1: ape yang hitam dan berpeluh?

2: bende ape yg masuk segitiga, keluar bergulung?

3: scorpion tu, kaler ape?

4: 4 orang awek cun berpayung dengan hanye satu payung, tp kenape tak basah?

5: kenape penggali kubur xpakai selipar semase gali kubur??

6: dari A sampai Z, huruf ape yg boleh kawen?

7: negara mana yang banjir dlu, sebelum hujan?

8: negara manekah yang tak mempunyai jalan?


ade penyelesaian?? fikir-fikirkan..

setiap kali hidup kite selalu bermasalah.. Eventho we know that we've shouldn't do something stupid, but we keep doing it. Neither me, nor u.. we've all done something bad in our life.. we're selfish, trying harder to get something that we know, it's hard to catch it.

but..

sometimes, its work! very vogeh d' vast! fascinating! we laugh.. we smile.. but we dint know that the other stupid thingy is keep waiting, in front of us, to make our lives miserable. then, we keep asking, WHY..?? we just sat, and keep waiting for fate. we dint try to change our destiny.. jangan salahkan orang lain, kalau diri kita ditimpa masalah... as for me, its a reminder!! :)

p/s: jangan lupe diri...


shurat chentaku pada kamoo

0
Tangan Kiri,

Kamu yang sangat saya cintai.

Maafkan saya yang suka mendatangkan masalah pada kamu dan membuatkan perkara-perkara yang kamu tidak suka. Saya buat kamu marah, mengamuk, sedih dan pelbagai lagi masalah yang tidak kita ingini.

Saya tidak pernah lupa jasa-jasa kamu menjaga saya. Membelai, mengusap, menyuap dan sebagainya. Kamu banyak membantu dan kamu memenuhi hidup saya. Tanpa kamu hidup saya tidak sempurna.

Adakalanya kita bergaduh dan bertengkar. Didalam hati, saya tetap menyayangi kamu seperti dulu. Tiada yang pernah berubah, sedikit pun tidak. Saya juga tidak mahu kamu berubah dan tolong jangan berhenti menyayangi saya.

Kamu selalu berpesan pada saya "Let us together versus the world!".

Saya mahu itu semua. Saya mahu kamu dengan saya selalu. Mari kita lawan semua musibah dan dugaan yang melanda. Seperti saya beritahu kamu tadi, kamu memenuhi hidup saya. Tanpa kamu, hidup saya bermasalah.

Tangan kiri,

Marilah kita berpegang tangan, dengan erat. Selagi tangan kita digenggam erat. Saya percaya tiada apa pun yang dapat mengalahkan kita. Kecuali Tuhan yang maha berkuasa.

Mari kita tadahkan tangan untuk berdoa. Agar Tuhan yang maha hebat sentiasa merestui kita dan semoga saya akan terus bersama kamu.

Saya mahu kamu tahu. Saya perlukan kamu didalam hidup saya.

Selamanya.




Yang benar,

Tangan Kanan.

Thursday, November 20, 2008

home sweet home

0
salam..


akhirnye dah sampai rumah jugak. home sweet home :) cuti untuk hampir 2 bulan.. Lame kan?

Aktiviti yang diharapkan berlaku waktu cuti ni (jangkaan 29.66% berlaku):

-improve skill masak-masak

-makan cukup-cukup

-kurangkan lemak tersembunyi (orait KEMek~! cabaran itu aku sahut!)

-manje2 ngan comel dan comot! (sorry sayang.. HAHA)

-spend mase untuk "awak" jugak!! :)

-nak jadi chekgu! (emmm??? :P)


yang lain-lain masih dalam perbincangan dengan majlis cuti2 sedunia. Buat perkara yang patut la kan :) Selamat bercuti!

p/s: jangan malas2~ taw la sejuk! take care dear~ :)



Friday, November 14, 2008

0
Sudah mahu pulang!

selamat bercuti kawan2~

have a save ride. pandu bas berhati-hati:)

ingat lah orang tersayang.


Happy Holiday :)

selamat menjalani hari-hari bosan dirumah selame 2 bulan. HAHA

Miss u!

p/s: jangan nakal2. jangan ponteng kelas dear~ i dah cuti!! :)
miss u & love u:)




cuti cuti cuti!! :)

0
finally~ its holiday! sangat gembira ( iye la kot). end of my foundation program! yeay~! setahun setengah yang seronok dan kadang2 (je) kurang menyeronokkan. last paper semalam macam teruk, but then i wish there will be left some luck for me. promise to keep praying for the luck, will ya?? i really need that. i guess, i'm dying to have that luck :) haha. kawan-kawan yang belom habis paper untuk final, best of luck, ok?! to u too, wanie. Happy Holiday! Cheers!

p/s: my everdearest anwar mudzaffar, dont be too worried. saye sayang kamu! :)

how much?

0
Still thinking, sampai bile nak change from one blog, to another. salah satu sebab tukar blog, ialah malas nak update yang lame. hopefully this is the last one. not anymore, please :) yeah~! berusaha zatie, untuk sentiasa rajin mengupdate. chill! :)

 

♥ HEY HONEY ♥

♥ LOVE ONLINE ♥